Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po čertech zábavná hříčka, která si na jedné straně bere na paškál všechny ty klasické detektivky a nepokrytě si z nich dělá srandu a na straně druhé jim vzdává hold a sama funguje velmi dobře jako jedna z nich. Rockwell je opět vynikající a konečně v jedné z hlavních rolí a Saoirse Ronan je zkrátka okouzlující a tahle role jí sedla jako už dlouho ne. Na režijní debut u velkého filmu skvělá práce...80% ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Hravé a vtipné krimi. Někomu by mohlo chybět hlubší rozvinutí postav, ale já jsem ocenil kratší stopáž v porovnání s dalšími letošními krimi snímky: moderní "sci-fi" kriminálkou Na nože: Glass Onion a vážnější "retro" kriminálkou Smrt na Nilu. Příjemně jsem se bavil (70%) a jsem zvědav, co přinese v tomto žánru příští rok. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"Je to detektivka. Když jste viděli jednu, viděli jste všechny." Skvělý film, který si zároveň dělá z žánru legraci a zároveň ho oslavuje, ale zároveň sám za sebe funguje skvěle jako detektivka, když nenajdete odvahu (chuť, náladu...) hledat tu druhou vrstvu. Skvěle zahrané, natočené, vážné, vtipné. Prostě naprosto skvělé. PS: pokud někdo takový vážně je, D.Moore, ať mi neleze na oči  ;) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na lyže, aneb whodunit, jak má být.. Konkurence pro Riana Johnsona, která si rozverně střílí z klišé detektivek Agathy Christie (viz. úvodní monolog napuštěného directora Kopernicka), ale zároveň dává najevo, jak bezmezně je miluje. Zválený Rockwell připomínající svou rozvážností Oldu Vlacha i přehnaně snaživý konstábl Saoirse Ronan, jsou hereckou ozdobou, ale nad nimi ještě ční nečekaný šoumen Brody, který svým predikčním storyboardem dodá zavedeným pořádkům ten správný říz. Upozorňuji, že sledování v původním znění je stejnou nutností, jako vyvarování se ukvapených závěrů.. „It's a whodunit. You've seen one, you've seen 'em all!“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOŽNÁ V TOM JEDOU VŠICHNI!…“ (nebo všichni můžou bejt další obětí…) Hele, mě tohle baví! Film plnej divadla, samej sarkasmus, anglickej humor a ironie, poukazující na detektivky Agathy Christie. Je parádní, jak se všichni podřídili tomu, že to má bejt píčovina (ujetá detektivní hříčka) a přesto Rockwell, Ronan (a i ten Brody) vynikají. Neříkám, že to musí vidět každej, ale mě to oslovilo víc než ty Branaghovi filmy!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám (nebo znám?) divadelní hru dle příběhu Agathy Christie „Past na myši“, která měla premiéru v roce 1952. 2.) Baví mě píčoviny.  /// Thx za titule „Markéta Klobasová“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)

Reklama

Reklama