Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klidný western s dost pomalým tempem. Závěr ale stojí za to. Příběh se zaměřuje na farmáře Henryho, který žije se svým synem. Jednou objeví zraněného muže s brašnou peněz a rozhodne se mu pomoci. Tím ale na sebe strhne pozornost gangu, který po něm jde. Je tedy otázkou času, než si pro něj přijdou. Starý Henry ale skrývá jedno tajemství. Závěr je vážně povedený a zvrat celkem nečekaný. Dost dobrá přestřelka. "Odkud tě znám?" ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale překvapivě vtahující komorní western, který si vystačí s jednou farmou a skvělými herci v čele s Nelsonem, kterého jsem neviděl hrát lépe. Pokud divák přijme pomalé tempo, dostane herecky silný film s parádní závěrečnou přestřelkou. P.S. Stephen Dorff se velice zdařile pokouší o comeback a klidně bych mu nějakou sólovku dal. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

V záplavě netflixovských seriálů z poslední doby tak trošku zjevení. Pravý, nefalšovaný western jak ze staré školy. Krásná příroda, balík peněz a pak už jen klasická hra kdo z koho. Jasná, přímočará a krvavá. Tak to má asi nějak vypadat, když vládnou chlapi a ženy nikde v dohledu. Poctivá řež okořenená hereckým výkonem T.B.Nelsona, kterého jsem asi už v nějakém filmu viděl, ale po tomhle vím na beton, že už na něj nikdy nezapomenu. I kdyby už v životě nic nenatočil. Čtyři a něco. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj pristup k tomuto filmu  je naprosto ambivalentny. Co sa tyka westernov, stale tvrdim, ze najlepsie sa tocili v 30., 40. a 50. rokoch minuleho storocia, toto je len radoby pokus o znovuzrodenie prakticky mrtveho zanru. Je to spinave, drsne, ale scenaristicky jednoduche  - nejaka ta farma, par chlapov a zbrani. Ide sa natocit western., Vysoke hodnotenie  nedam uz len preto, ze ide o reziserovu prvotinu  : 55 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je už asi konečně na čase si přiznat, že moderní westerny jsou mým zdaleka nejoblíbenějším filmovým žánrem - marvelovky, horory, blockbustery a festivalová dramata prominou. Sám vlastně moc netuším, jak přesně jsem k tomuhle prozření dozrál, ale minimálně to chtělo tisíce shlédnutých filmů, a taky více než třicet let poctivého fandění nejen Hollywoodské kinematografii. Nicméně opravdu jen povedené westerny (kterých je méně než šafránu) ve mně probouzí ohromnou zamilovanost k poctivým příběhům, vášeň pro citlivou režii, a běsný adrenalin během napínavých přestřelek. A zejména to příjemně nepříjemné brnkání na obnažené nervy u zdánlivě klidných scén před bouří, kdy se s postavami na plátně může stát doslova cokoliv, a kde nikdo nemá scénářem garantováno přežití. Takže ano, pro tohle já žiju. Láska. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama