Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Výborný a napínavý mysteriózní seriál! První polovina naprostá pecka: pomalé tempo, až nepříjemná hudba navozující atmosféru, výborná kamera a sympatické postavy.  Druhá polovina trochu ztrácela na dynamice a finále bylo na můj vkus urychlené a ne podle mého gusta. Nicméně jsem se od prvního dílu nemohla odtrhnout od obrazovky a milovníkům žánru doporucuji! Velký plus za lekačky a hororové prvky, které byly propracované, originální a ne ve stylu dnešních hororu, kde se leknete jen hlasité rány… ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Šílená sekta, tajemný dům, duchařské seance, devadesátky, dvacátá léta, ztracený snuff film, démoni, čarodějnice, tajemný korporát, záhadné požáry ... ani jsem se nestačil divit, co všechno se do těch osmi dílů vešlo, aniž by se z toho stal nesouvislý mišmaš. Prakticky nešlo se od toho odtrhnout. Atmosféra opravdu výborná. Cítil jsem v tom decentní vlivy Rosemary, Stranger Things i Twin Peaks. ____ Prvních sedm dílů byla pecka, závěr toho posledního to celé trochu zazdil. I tak ale je Archiv 81 pro mě výjimečný seriál. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobný rozbor je u jednotlivých epizod. V kostce se ten všeho-mišmaš (který si bere vždy kousek z žánru a pak jde dál), popsat nedá. Sice se snaží, ale nedrží pohromadě tak, jak bych si přál. Prostě ta smyčka se neuzavřela tak, abych si pochrochtal, jak vymakané to bylo a dal tomu nadprůměr. A vzhledem k tomu, že seriál dostal stopku, už dojem nevylepší. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)
  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)

Reklama

Reklama