Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (480)

InJo 

všechny recenze uživatele

Expresivně nasnímaná low-budget buddy gangsterka o zoufalé honbě za lepším životem a splněným snem mladého drogového dealera. Autenticky drsná, syrová a bezútěšná exkurze do současného pražského podsvětí, z něhož se jedna jeho bezvýznamná součástka za každou cenu snaží vymanit. Drogy, rap a značkový hadry jsou tady trefně vylíčeny jako alfa a omega života dnešní (nejen) mladé generace. Mišík dostal svou dosud jednoznačně nejlepší roli a je v ní až překvapivě dobrý (Marsell Bendig jako jeho cool sidekick není o nic horší). Po vynikajícím Semestru Adam Sedlák znovu dokazuje značný cit pro stylisticky precizní a nápadité generační výpovědi, které v závěru dokážou emočně silně zarezonovat. Všem to určitě nesedne, pro mě ale zatím český film roku. 85 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

BANGER. je neskutečně freneticky natočené dobrodružství jedné noci v Praze a zároveň velmi progresivní filmařina, která přináší příjemné a hlavně potřebné vlny do jinak dost stojatých vod současné české kinematografie. Drobné výhrady mám; něčeho bych ubral, u něčeho zas přitlačil na pilu, ale kolem a kolem to je zkrátka high energy jízda, která má dynamiku, osobité režijní uchopení a autentické herectví. [KVIFF 2022] ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Silně autentické dílo, natočené handheldem na iphone, plné hlášek ze života, přirozených výkonů a silné vize. Tahle jednodenní naháněčka za snem udělat Banger se Sergeiem Barracudou, který všem ukáže a vše vyřeší si nakonec může vybrat těžkou daň. Silné témata, silná vize, silné provedení. Opět jen menší problém s tempem a jasnou předvidatelnosí lehce průhledného scénáře, jinak totální autentická jízda! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek této zvláštní subkultury, nicméně ke sledování snímku Banger jsem přistupoval s myslí otevřenou a bez předsudků, jenž celý tento projekt po celou dobu provází. Jak se mi tedy nejnovější počin režiséra Adama Sedláka líbil? Na samotný začátek musím kvitovat velmi progresivní přístup k látce, což je něco, co náš zasmrádlý tuzemský filmový rybníček už dlouhou dobu potřeboval. Rovněž se skláním před neobvyklou volbou natočit celý počin na iPhone, díky čemuž dostává Banger punc něčeho originálního. Dále jsou zde herecké výkony dvou hlavních představitelů, které jsou jednoduše geniální. Nikdy bych nevěřil, že se mi tak moc bude zamlouvat herecký projev Adama Mišíka, jež zde podává vážně neuvěřitelný výkon, v čemž mu velmi zdatně sekunduje Marsell Bendig jakožto věčně hláškující sidekick. Je tedy vážně velká škoda, že tyto vytříbené ingredience markantně sráží vcelku naivní scénář, který v kombinaci s přestřelenou stopáží působí i poměrně děravě. Dále jsou tu pak různé prostřihy na různá memíčka a známá videa z YouTube, což mě osobně docela dost rušilo a zbytečně vytrhávalo z rozehraného příběhu. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále váháte zda si Banger pustit, tak to určitě udělejte. Nic tak odvážného a novátorského tady snad ještě nebylo a troufám si říci, že ani dlouho nebude. Už jen díky tomuto byste této stylizované jednohubce měli vážně dát šanci. Dobrá práce! (Netflix) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od Adama Sedláka očakávam do budúcna veľké veci. Jeho tvorba sa uberá správnym smerom a má presne to, čo mi na cz / sk scéne často chýba. Správna dávka provokácie, vybočenie z tradičných a už x-krát prevarených tém, vysoká autenticita, no súčasne schopnosť nepopustiť “ z toho svojho”. Banger. je drsný, nepríjemný, ale miestami aj odľahčený vážne vydarenými hláškami. Tak trošku taká česká odnož Good Time a ja sa už teraz teším na jeho ďalší počin. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Banger. se kompletně natáčel na iPhone 12. „Rap je hudba ulice a chtěl jsem, aby i Banger působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone nebyla snahou ušetřit. Cílem bylo příběh zachytit co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla jako v rapových klipech,“ prohlásil režisér Adam Sedlák. (rakovnik)
  • Casting trval šest měsíců a obsazení je kombinací školených herců a neherců. (rakovnik)
  • Režisér Adam Sedlák se svěřil, že chtěl, aby jeho film byl Dealer (1996) pro „tiktokovou generaci“. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama