Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Diskuze

Uživatel chleba24 smazal svůj příspěvek.

YuukiYop

YuukiYop (hodnocení, recenze)

Už prvním filmem Burton dokázal, že má naprosto odlišný styl než ostatní, ale to nijak nesnižuje jeho režisérské kvality, naopak je ještě vyvyšuje. Tento krátký film mě okouzlil - a to nejen z toho důvodu že můj oblíbený spisovatel je E. A. Poe. Dýchnou na vás dvě vůně, záhrobní, strašidelná, a jemná duše sedmiletého chlapce, která je ve skutečnosti úplně jiná než se jeví. Pro mne špička.

Vlastous

Vlastous (hodnocení, recenze)

Krása! Musím se přiznat, že jsem se u toho celkem bál a konec mě vážně zamrzel.

Margotka

Margotka (hodnocení, recenze)

Nádherně morbidně ponuré dílko z dílny génia Burtona! Natolik mě to uchvátilo, že můj notebook nese jméno hlavního hrdiny :o)

Mairiel

Mairiel (hodnocení, recenze)

Jestli je to pravda tak nevím jestli chci vidět co z toho vyleze. Vincent je kouzelný právě tím co za ním stojí. Komu je co po nějakém imaginárním loutkovém chlapečkovi který si představoval že je zavřený v děsivém domě, ale když si uvědomíte že takové dítě skutečně bylo a čirou náhodou se jmenovalo Tim Burton, je to o něčem jiném. Burton netočí takové, ehm, strašidelné filmy (já vím, že se jich moc lidí nebojí, ale nevěděla jsem co mám napsat jiného) proto že je to teď v módě a že mu na to půjdou lidi do kina, ale protože se mu to líbí, je to obraz jeho fantasie a vlastně i celé duše. Teď jsem odběhla někam úplně jinam, zkrátka je to kouzelný autobiografický filmeček....

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Francouzský herec (a režisér) Benjamin Lemaire plánuje adaptovat Vincenta jako hraný film (nejspíše krátký)!!! Podle dostupných informací se na tom podílí i sám Burton...

OOOK

OOOK (hodnocení, recenze)

Zatraeně...a nevím, jestli ten kluk teda umřel a nebo ne..zatracený děcka:))

Reklama

Reklama