Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Basilio je 31letý alkoholik, nezaměstnaný automechanik, který většinu času tráví ve svém oblíbeném baru Trees Lounge. Když ho opustí jeho těhotná dívka a odejde k jeho nejlepšímu příteli, zkusí Tommy dát svůj život znovu dohromady. Na chvíli mu pomůže nečekaná smrt jeho strýce: začne jezdit s jeho zmrzlinovou dodávkou. Nebezpečně se však zaplete se svou sedmnáctiletou pomocnicí Debbie. Film je černou komedií o lidech, kteří nedokážou najít své místo ve světě, ale dokonale znají své místo u baru.

Citlivé a nevtíravé vyprávění o outsiderech, kteří se snaží bojovat se svými životními problémy a těžkostmi, je zasazeno do prostředí nižších středních vrstev v nedalekém předměstí New Yorku. Snímek upoutá atmosférou téměř „waitsovské" kocoviny, mnoha vtipnými detaily (několikrát se opakující motiv malého chlapečka, který si marně pokouší koupit zmrzlinku, je ve své podstatě analogický s nenaplněnými snahami ústřední postavy šňupnout si koks) a nenásilnou výzvou k lidské sounáležitosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Presne typ filmu aké mám strašne rád (typu Jarmusch, DiCillo a pod). Zdanlivo jednoduchý film o obyčajných ľuďoch, ktorý je vtipný, smutný, inteligentný, citlivý a hlavne ľudský a úprimný. Steve Buscemi je skrátka frejer a neviem si predstaviť nikoho iného, kto by vedel zahrať "tragikomické" postavy vierohodnejšie ako on. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Sice jsem čekal, že tenhle film nic moc řešit nebude, ale samotnýho mě překvapilo, jak moc mi to vadilo! Nemá pořádnou zápletku, kromě toho, že Tommy je nezaměstnanej, nemůže najít zaměstnání a opustila ho přítelkyně a s tím vším se snaží nějak vyrovnat - už z názvu je vidět jak ;). Jinak to ale byl dost dobrej příklad, jak člověk může dopadnout, když se nehlídá! Jako jo bylo by super bydlet v baráku, kde by přímo byl nějakej dobrej bar! To bych asi dopadl podobně jako Tommy anebo rovnou jako starej Billy, ale to nechci! Takže závěr pro mě? Ve filmu potřebuju napětí a nějakou pořádnou zápletku a děj! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že to bude něco jako Štamgast, ale TREES LOUNGE není tak vtipný. Je spíše dosti nahořklý, a hledat si cestu k hlavní postavě je celkem fuška. Osobně ani bezprostředně po dokoukání filmu nemám jasno v tom, jestli mi ten ochmelka byl sympatický, nebo ne. Nevím, možná už jsem jenom vyrostl z podobných opileckých filmů, které jsem měl kdysi celkem v oblibě. Dneska se mi celá ta flákačská kultura provinčního buranství a bezbřehého alkoholismu spíše protiví, a v reálu bych pro chlápka typu Tommy Basilio měl jen opovržlivé uplivnutí. Filmové ztvárnění krátkého výseku z jeho života pro mě nebylo bez jisté zajímavosti, ale popravdě je mi celá ta filmová glorifikace vysedávání v baru z duše protivná. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Buscemi chlastá. Buscemi blbne s ženskými. Buscemi chlastá. Buscemi jazdí vo svojom rozpadajúcom sa vraku. Buscemi chlastá. Buscemi blbne s adolescentkami. Buscemi chlastá. Buscemi jazdí v zmrzlinárskom kráme. Buscemi chlastá. Buscemi dostáva nakladačku. Buscemi chlastá. Buscemi je král! Veľká škoda, že Buscemi netočí svoje autorské filmy častejšie. Obidva (v ktorých hrá hlavné role) sú skvostné. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Jedna komická scéna za druhou, ať už díky 'střízlívému' a upřímnému scénáři Stevea Buscemiho nebo díky hereckým excesům. Tolik hereckých mladších tváří, které znám dnes už jen z televizních seriálových obrazovek (pravda, dnes už to je trochu někde jinde... už to není tak, že seriálový herci se snaží dostat do filmu, dnes jdou filmový herci do seriálů... aby ne, kvalita seriálů je už někde jinde), u kterých bych to nečekal a byli také opravdu k (promiňte) posrání... Jaktože nepíše více tak zábavných, upřímných scénářů, jaktože nesedí častěji na řežisérské židli (to jsem si říkal i po shlédnutí jeho 'Interview')? Opět 'bravissimo Stevie', tentokrát ovšem i v jiných tvůrčích rolí. No a Samuel L. Jackson? I když opravdu malá role, tak nejzábavnější co jsem ho viděl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Steve Buscemi jednou ve skutečnosti opravdu pracoval jako řidič zmrzlinářského vozu přesně v ulicích, kde se natáčel Trees Lounge. (Sonnik)

Reklama

Reklama