Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Můj největší problém s Kaštánkem je ten, že jsem četl knihu dávno předtím, než vznikl seriál a chtě nechtě to moje hodnocení ovlivňuje. Jak známo, člověk si prostě představuje, jak má adaptace vypadat, co by mělo být natočeno lépe a hlavně - zná předem pachatele.  Takže oprostit se od toho je mnohem těžší, než kriticky hodnotit například nevýraznost hlavní dvojice anebo dost pozvolné tempo vyprávění. Ale opravdu, pokud zvládnete cca jeden a půl dílu, kdy se toho moc neděje, čeká vás sever takový, jak ho máte rádi. A jako třešnička na dortu čestná role pro Bjarne Henriksena! 70%. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Dobře, je to hodně podobný jednomu mýmu oblíbenýmu krimi seriálu, jehož název nemůžu napsat, protože bych tim v podstatě vyspoilovala vše, ale to nevadí. Je to velmi napínavý, místy až zbytečně (uměle) moc, ale to taky nevadí. Projít se za čerstva po šesti dílech zhlédnutých takřka v kuse podzimním listím má svoje skandinávské kouzlo. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem s Kaštánkem začínal, nějak moc jsem se rozradostnil a k pilotní epizodě jsem byl docela štědrý. Další díly už mě postupně vracely do reality, začalo mi vadit, že si tvůrci nedělají velkou hlavu s logikou (či jejím ignorováním) a z hlavních vyšetřovatelů i z ostatních policistů začali dělat zoufalé figurky. Pátá epizoda tak pro mě byla malým zázrakem, ale už ta následující přinesla znovu všechno to, co mi vadilo. Pokud mohu něco bez pochybností pochválit, je to dokonalá temně- tísnivá atmosféra, kterou se Dánům dařilo držet po všech šest epizod. Seriál mě tedy nenaplnil nadšením, ale určitě nelituji toho, že jsem ho viděl. 4*- ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointovaný seriál z dánské kuchyně, který Vás díky svému chytře napsanému scénáři chytne a nepustí. Seriál Kastanjemanden rovněž zujme i hereckými výkony či pochmurnou atmosférou, která dokonale koreluje s nádhernou severskou krajinou, což z tohoto počinu činí vtahující a návykovou záležitost, u níž zamrzí pouze její příliš pozitivní konec, který mi do nálady a tempa seriálu moc nesednul. Avšak až na tento detail se jedná o velmi vydařený projekt, který byste určitě neměli minout. Dánsko má totiž hutné kriminálky vážně skvěle zvládnuté! (Netflix) ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Kaštánek slabý odvárek knižní předlohy. Četla jsem souběžně, tak jsem měla čerstvé srovnání a to rozhodně nebylo dobře. Škoda že z toho bezdůvodně udělali takový čajíček. Hlavní dvojice nudná, bez emocí. A vraha už by taky mohli autoři hledat jinde než ve forezním týmu, už to začíná být ohrané. Celkem 60%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama