Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejodpornějších výplachů naši kinematografie. Na tomhle filmu je špatně všechno, co porevoluční filmy nabízí. Milan Muchna je asi opravdu blázen a dokázal zdánlivě nemožné - vyrval Olmerovi Plyšového lva ročník 1995, což je obdivuhodný výkon, když si vezmeme, že Olmer v tom roce natočil oba díly Playgirls... Divoké pivo je film nejen nevtipný a trapný, ale hlavně šíleně amatérský a blbý. Neradno se divit, že po tomhle úletu už Muchna zůstal v přísně střežené izolaci, ze které pro blaho všech našich občanů už doufám nevyleze. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po záslužném odvysílání "Ještě většího blbce než jsme čekali" na TV Barrandov zůstává "Divoké pivo" již jediným porevolučním trezorovým filmem. Při tom si v soudobé konkurenci rozhodně nezadá - takovou plejádu "hvězdných" českých ksichtů nenabízí ani (post-)totáčové silvestrovské estrády. Nonsensové vyprávění o dívce z Nepraktou ilustrované legendy, která dokáže pohledem proměnit pivo na elixír pravdomluvnosti, se nese v troškovsko-kameňákovém stylu, kde příběh zastává pouze funkci rámce pro famózně pitomé fórky a prvoplánově přízemní frky. Kde jinde uvidíte postelové scény takových kalibrů jako Luděk Sobota, Vítězslav Jandák nebo Václav Upír Krejčí, dementní verbální battle Soboty se Strýčkem Jedličkou či dokonce skvostnou velkou roli Ivana Jonáka, kde je plně zúročen jeho skvěle směšný hlásek konipásek? Navíc ve finále dojde i na kýžený full-frontal Markéty Hrubešové. Zatímco ostatní česká produkce dané doby se oháněla falešnými ambicemi, zde snad nonsensovost a camp byly přímo záměrem, protože jinak si nelze představit, že by mohl vzniknout takto fenomenální výsledek. "Divoké pivo" představuje velkolepou esenci upachtěnosti české lidové zábavy. ()

Reklama

ac1976 

všechny recenze uživatele

Je to taká nehorázna sprostosť, že je až prekvapením koľko kvalitných hercov sa v tom objavilo. Jediný dôvod prečo som to chcel vidieť je Markéta, ale pozor! Aj miestne komentáre treba brať s rezervou, na jej super karosériu treba čakať do 50-ej minúty, väčšinou na dizajn ani poriadne nevidno a megakozy sa objavia v úvodných minútach (čumí na ne Lábus), ale nie je to Markéta. 😀 Práve preto, že tá Markéta sa rodičom mimoriadne vydarila dávam hviezdu. Film si hviezdu určite nezaslúži. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně povedlo zkouknout i tento "skvost" naší porevoluční filmografie. Už asi po 10 minutách filmu, je patrné, že snímek jednoznačně, po vzoru podobných filmů té doby, se veze v záležitostech typu restituce, privatizace a restaurátorství. Na tom by nebylo nic špatného. Bylo to aktuální. Vždyť taková klasika jako "Dědictví" se této látky ujalo výtečně. Jenomže, aby film za něco stál, musel by plynout ze slušného scénáře, dobré ruky pana režiséra a jeho schopnosti vést herce. Ani jedno z toho ale nefungovalo, nebo spíše ani nebylo. Film je poměrně chaotický a bezzubý. Chce se tvářit jako typicky česká komedie ale každou minutou se dostává do podprůměrné šedi. Nepomohla tomu ani celá plejáda známých tváří nebo již klasické obnažování Markéty Hrubešové. Pitomostí i velice trapných scén je tu dosti a dosti. Kategoricky se jedná o "céčkovinu". Málo vtipu, více blbosti. Převládá krkolomnost. Kdyby nebylo policajtské trojky (Poloczek, Lábus a Vladyka), tak nevím, jestli bych vůbec tu jednu hvězdičku dal. Sice se nejedná o nejhorší porevoluční film ale pitomý je dosti. Zejména, když se do pivovaru dostane nadpřirozená postava, která má svou dvojnici. Globálně vzato, na to zkouknutí (jedno) to je. Po skončení ale na Divoké pivo, rychle zapomenete. ()

Kolssteyn odpad!

všechny recenze uživatele

Film má zvláštní zálibu v tmavých a nočních scénách, což v českém pojetí znamená, o to víc sledovat audio stopu... ale ta se pro změnu nese v myšlenkové nesrozumitelnosti, takže si film žije svým vlastní životem a divákovy myšlenky tak utíkají k jiným asociacím, než je zrovna touha po sledování filmu... ()

Zajímavosti (13)

  • Obrázky z úvodu filmu ilustroval známy český karikaturista Jiří Winter Neprakta. (Jello Biafra)
  • Režisér Muchna si pivo z miestneho pivovaru, kde sa natáčal film, tak obľúbil, že si objednal od nich pivo do svojej reštaurácie v stredných Čechách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama