Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně povedlo zkouknout i tento "skvost" naší porevoluční filmografie. Už asi po 10 minutách filmu, je patrné, že snímek jednoznačně, po vzoru podobných filmů té doby, se veze v záležitostech typu restituce, privatizace a restaurátorství. Na tom by nebylo nic špatného. Bylo to aktuální. Vždyť taková klasika jako "Dědictví" se této látky ujalo výtečně. Jenomže, aby film za něco stál, musel by plynout ze slušného scénáře, dobré ruky pana režiséra a jeho schopnosti vést herce. Ani jedno z toho ale nefungovalo, nebo spíše ani nebylo. Film je poměrně chaotický a bezzubý. Chce se tvářit jako typicky česká komedie ale každou minutou se dostává do podprůměrné šedi. Nepomohla tomu ani celá plejáda známých tváří nebo již klasické obnažování Markéty Hrubešové. Pitomostí i velice trapných scén je tu dosti a dosti. Kategoricky se jedná o "céčkovinu". Málo vtipu, více blbosti. Převládá krkolomnost. Kdyby nebylo policajtské trojky (Poloczek, Lábus a Vladyka), tak nevím, jestli bych vůbec tu jednu hvězdičku dal. Sice se nejedná o nejhorší porevoluční film ale pitomý je dosti. Zejména, když se do pivovaru dostane nadpřirozená postava, která má svou dvojnici. Globálně vzato, na to zkouknutí (jedno) to je. Po skončení ale na Divoké pivo, rychle zapomenete. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S dlouhým odstupem jsem tento film zhlédl (snad podruhé v životě) a musím souhlasit s ostatními uživateli. Privatizační "komedie" nejvíce trpí slaboduchým scénářem, kde do sebe nic nezapadá - logika je na prázdninách někde jinde, než v Třeboni - a scény útrpně přeskakují k předvídatelnému konci. Postavy jsou jako z komiksu a přestože třeba nějak tak to u nás mohlo vypadat, když se jednalo o (cizí, státní) peníze, spíše než abych se smál, jen jsem kroutil hlavou. Bohužel mix toho nejlepšího, co tehdejší doba nabízela (myšleno herci), není zárukou úspěchu. I takoví herci jako pan Sovák či Bronislav Poloczek spíše vypadají, jako by byli na zkoušce a četli poprvé scénář. Nebýt pár (tmavých) scén, kde pobíhá nahá Markéta Hrubešová, nedalo by se na film koukat vůbec. Mimochodem, jako totální výsměch vypadá to, že zde "hraje" největší "podnikatel" té doby, usvědčený zločinec pan Jonák. Opravdu, jak pravil Houdini, nepovedená, trapná a dlouhá reklama na Regent. ()

Reklama

ac1976 

všechny recenze uživatele

Je to taká nehorázna sprostosť, že je až prekvapením koľko kvalitných hercov sa v tom objavilo. Jediný dôvod prečo som to chcel vidieť je Markéta, ale pozor! Aj miestne komentáre treba brať s rezervou, na jej super karosériu treba čakať do 50-ej minúty, väčšinou na dizajn ani poriadne nevidno a megakozy sa objavia v úvodných minútach (čumí na ne Lábus), ale nie je to Markéta. 😀 Práve preto, že tá Markéta sa rodičom mimoriadne vydarila dávam hviezdu. Film si hviezdu určite nezaslúži. ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejodpornějších výplachů naši kinematografie. Na tomhle filmu je špatně všechno, co porevoluční filmy nabízí. Milan Muchna je asi opravdu blázen a dokázal zdánlivě nemožné - vyrval Olmerovi Plyšového lva ročník 1995, což je obdivuhodný výkon, když si vezmeme, že Olmer v tom roce natočil oba díly Playgirls... Divoké pivo je film nejen nevtipný a trapný, ale hlavně šíleně amatérský a blbý. Neradno se divit, že po tomhle úletu už Muchna zůstal v přísně střežené izolaci, ze které pro blaho všech našich občanů už doufám nevyleze. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další porevoluční "klenot" naší filmografie , který zůstává možná neprávem v zapomnění, určitě by se alespoň občas mohl někde objevit. Je to stejná sorta filmů jako -Ještě , větší blbec než jsme doufali, Trhal fialky dynamitem, Kanárská spojka, Playgirls či Nahota na prodej, některé se celkem hrají, ale většina zůstala v zapomnění. Je to hrozná kravina, ale určitě možná lepší než Trhala fialky... herecké obsazení je skvělé, ale hodně zvláštní, třeba kontroverzní mafián Jonák, tu hraje sebe pod jménem Jonáček, ale ten jeho písklavý hlásek se k němu vůbec nehodí. A nebo strýček Jedlička toho vyhrabali kde, či A. Bubeník. Zajímavost je určitě obsazení prvorepublikové hvězdy Járy Kohouta. Hrubešová a její kozy, to je asi to nej na celém filmu. Některé hlášky jsou docela vtipné. Já se na to po letech rád podíval. ()

Zajímavosti (13)

  • Romana Skamene dabloval při pádu do řeky kaskadér Jiří Kuba. (M.B)
  • Film Divoké pivo bol natáčaný v Treboni. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno