Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, Tetris... Vzhledem k zemi jeho původu dnes už pro uvědomělé pochopitelně Tetriss, že? Nějak jsem si nedovedl představit, že by mě mohl bavit film na toto téma, ale ukázalo se, že když se dá dohromady schopná parta tvůrců, uběhnou dvě hodiny jako nic. Navíc jsem měl po celou dobu pocit hraničící s jistotou, že se tahle partička nebrala příliš vážně, proto jsem si dokázal bez připomínek užít i scény, které byly notně přitažené za vlasy (a že jich nebylo málo). Šlo o pohodovou, vtipnou záležitost; o to víc mě překvapilo, jak moc tvůrcům vyšla ta tísnivá, paranoidní atmosféra v Sojuzu. Tam se snímek náhle změnil v napínavé, mrazivé drama (až na ty výše zmíněné úlety). Za mě šlo o velmi povedený film, doplněný o parádní grafické předěly a o tolik známé zvuky (jaká nostalgie...), u něhož jsem se opravdu bavil. / Poučení: Člověk s vizí bývá mnohdy nebezpečný sobě i svému okolí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon Taron Egertona a jeho umanutost či spíše nutnost vyjednat obchod v Sovětském svazu je sice napínavý a zpočátku správně hravý, ale já bych skoro řekl že něco i lepšího jsme už jednou dostali a to ve snímku Zakladatel, kde se možná ještě lepším výkonem blejskul Michael Keaton. Tetris rozhodně není špatný film, ale zdejší hodnocení 80% považuju trošku za nadsazené. 70% by mu slušelo více. PS: Zdálo se to jenom mě nebo jeden ze záporný Sovětů jako by znázorňoval mladého Putina? ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film roku 2023! Příběh byl sám o sobě zajímavý (a mě neznámý), napínavý, ruské reálie mrazivé a herci absolutně realističtí, je to však navíc velmi originálně, místy až doslova pixelově natočené, což je super! Prťata sledovala se mnou, užívala si a prožívala film od začátku až do samotného závěru a na rozdíl ode mě oceňovala i hudbu a celkově herní prostředí. Je jim 14 a ví o tom víc, než já :). ■ P.S. Jestli byla Moskva doopravdy kompletně udělaná v počítači, jak v podcastu hovoří František Fuka, pak velký respekt k tvůrcům! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tetris" vnímam z pohľadu filmárčiny ako solídnu dramatickú jazdu, ktorá ma vôbec nepustila. Priznávam, že som nad pôvodom hry vôbec neuvažoval a je zaujímavé si uvedomiť, ako má jedna z najznámejších značiek v histórii silnú históriu. Je to celkom fascinujúce. Napriek tomu, že som kúzlu Tetrisu nikdy úplne nepodľahol... tak je pravda, že som tomu kedysi venoval celkom slušnú dávku času a kocky boli hold všade. Ale potom som sa samozrejme ako hráč posunul niekam inam. Tento film ma však bol schopný presvedčiť, aby som si našiel niekde online verziu a dal si aspoň jedno kolo. Pretože zrazu hra, ktorá po rokoch už vyzerala celkom staro a neprináša nič, čo by som nepoznal pôsobila, ako keby som si pripomenul dávne staré časy, ktoré boli svojim spôsobom aj výnimočné. Nepoznám asi nikoho, kto by Tetris nikdy nehral alebo nepoznal. A to už niečo signalizuje. Film je možno miestami trošku moc dramatický a dočkáme sa niekoľko scénok, ktoré majú všetko asi trošku len spracovať pre diváka zaujímavejšie, no či už je to tak alebo onak, ide rozhodne o príbeh, ktorý stojí za to poznať a vďaka Taronovi Egertonovi mám pocit, že sa dočkal solídneho prevedenia. Išlo o solídne zakončenie tohto solídneho filmového mesiaca a ako hrač som s výsledným produktom spokojný. Dostatočne kvalitný na to, aby som mu dal odporúčanie. Hodnotenie: A ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Produkce filmu musela být dočasně zastavena po případu koronaviru v Glasgow. Taron Egerton (Henk) byl testován s negativním výsledkem, ale stále byl několik týdnů izolován. (mikki089)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama