Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som nikdy nepovedal, že o tak banálnej veci akou je videohra môže vzniknúť tak výborný film. Bavilo ma to od úvodu až po koniec, fakt skvelá a nápaditá réžia, po technickej stránke ťažko nájsť nejakú nudnú pasáž. Každá scéna je chytľavá, či už plná nápadov alebo skvelých dialógov, so skvelými hercami. Scény z Ruska sú výborné a napínavé a možno zistíte, že sa za 30 rokov toho v Rusku zas tak veľa nezmenilo. V jednej scéne dvojica ruských manželov skvele okomentovala rozpad ZSSR a príchod demokracie - "To je dobré alebo zlé?". O jednej videohre sa toho dozviete určite viac než potrebujete vedieť, ale práve scény z Ruska a obchodovanie s americkými namyslenými zbohatlíkmi robí tento film výnimočným. Ak máte vzťah k hrám určite neváhajte, ak máte radi filmy na tému príchod demokracie začiatkom 90-tych rokov , rovnako neváhajte. 80%. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o trnité cestě kostiček skrze železnou oponu, kreativní tvůrci pár trnů do hry přihodili, nicméně vzala jsem to tak, jak mi to naservírovali a bylo to parádní filmové sousto.. Z herců se mi nejvíc líbil Nikita Jefremov, já mu věřila každý pohled, každé gesto, každou větu, pravdou ale je, že pochvalu zaslouží všichni, byli úžasní.. Vyobrazení komunistické Moskvy dech beroucí, no a ten údiv s naivitou mladého Američana (rodilého Nizozemce žijícího v Japonsku) nad praktikami KGB mě pobavil, celkově spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

značně přikrášlený a notně zdramatizovaný příběh vzniku jedné z nejslavnějších videoher a jeho následné cesty na konzole Gameboy.  V tomhle případě je úplně jedno, že 99% věcí co se tady dějí se v realitě vůbec nestaly, protože tohle není historický dokument a kdyby se jelo čistě podle skutečnosti, byla by to nejspíš dost nuda. Takhle je to dost zábavný skoro až thriller z konce studené války a svůj účel v tomhle směru plní skvěle. A takovou automobilovou honičku Žigula s Volhou sme tu neměli od Malého pitavala z velkého města...80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film je o třech stranách, které se v Sovětském svazu přetahují o získání licencí na Tetris. Rusáci jsou tam vyobrazení poněkud skanzenovitě. Není to úplně navážno, ale ani ne přímo řachanda, takže jsem nevěděl jestli se jich bát, nebo se jim smát. Navíc Taron Edgerton v hlavní roli mi na to nějak neseděl. Vůbec jsem mu nevěřil, že je to fotr od rodiny někde v Japonsku. Prostě je to celé tak nějak mezi, tak hodnotím stejně tak. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Prezident Nintenda Hiroshi Yamauchi nebyl nikdy náruživým hráčem videoher, proto požádal svého dvorního programátora Shigeru Miyamota, který pracoval na hrách jako „Super Mario“ a „Legend of Zelda“, aby vyzkoušel „Tetris“ a řekl mu, jestli je hra dobrá. O pár dnů později Miyamoto potvrdil, že „Tetris“ bude hit, protože „hry se nemohli nabažit sekretářky ani účetní“. (HellFire)
  • Film se natáčel ve Skotsku ve městech Edinburgh, Ayrshire, Glasgow a Aberdeen. (Trajektt)
  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama