Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po dôkladnom štúdiu som dospel k záveru, že Posledný jednorožec je nezabudnuteľný film pre tých, ktorí ho videli ako deti. Ja som si ho prvý raz pozrel až po štyridsiatke (inšpiroval ma komiks od Gillisa, ktorý v ČR vydalo Comics Centrum) a teda za mňa to nie je žiadna sláva. Príbeh ma bavil len o trochu viac, ako v komikse (Beagleho román som nečítal). Čiže priemerne. Atmosféra bola príjemne snová. Pesničky ma prekvapivo neiritovali. Páčilo sa mi, že to paradoxne nebolo ktovieako orientované na detského diváka (prsia v rôznom štádiu, vcelku melancholický koniec). ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o jednorožci, který zůstal jako poslední a neví, co se stalo ostatními, tak je jde hledat. Nenudil jsem se, dobře se na to dívá, takže fajn. Sice je to smutné, ale nevadí to a má to v sobě jakési napětí a dokonce i poetično (nikdy bych nečekal, že něco animovaného může být i poetické). Sice to na ten plný počet nevidím, zas tak mě to nechytlo, ale je to taková fajn pohádka, u které naštěstí nevadí ani ten anime vzhled. Občas je to dokonce i road-movie. 4* ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě vždycky dojme, pro děti možná moc smutná, když princ nabude s lady Amaltheou, ale zase na druhou stranu jsou zachráněni všichni jednorožci a zlý král Haggard je poražen. Vždycky mě děsila kostra hlídající hodiny, jak jí začaly svítit ty oči po tom, co se napila Schmendrickova „vína“... Mama Fortuna a její obludárium jsou úžasní a stromová dáma, která málem umačká Schmendricka je taky krásná... Nemyslím si, že animace pokulhává, jak jsem četla, naopak mě velice zaujala, protože je to něco jiného, obzvlášť teda jejich oči. Jako celkový příběh na mě působí originálně a kouzelně, jeden z mých dětských filmů, ke kterému se stále ráda vracím... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi podarilo vidieť film skôr ako prečítať Beaglovu knihu. Fuj Nina, do konca roka 2014 to musíš mať prečítané. Som veľmi zvedavá, nakoľko je to verná adaptácia. Pretože vďaka kombinácii netradičnej animácie a takisto netradičných postáv je to ľahko rozpoznateľný a nezabudnuteľný zážitok. Videla som to v českom dabingu, o ktorom som mala info, že je podarený, ale dosť mi vadili doslovnosť a ťažkopádnosť jazyka, ktoré boli v istých momentoch vyložene na smiech. Deťom to určite tak nepríde, ale mňa to rušilo. Hudba America je nádherná, posúva to ešte o level vyššie. (Lumiere - 12.4.2014) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama