Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pochopil někdo o co tam šlo? Sice jsem pochytil snahu o koupi tělocvičny, jenže většinu času se řeší jen zašmodrchané mezilidské vztahy. Vztahové drama to ovšem není, protože o nějakém vývoji postav se nedá vůbec mluvit. Ve skutečnosti se o ději jako takovém nedá mluvit vůbec. Tuhle potyčku skvělých herců s mizerným scenářem nezachraňuje ani překvapivě nevýrazný a hubený Arnie. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V životě bych si nepomyslel, že dokážu dát jednu hvězdu za film, ve kterém hraje, byť jen vedlejší roli Arnold. Nemožné se stává skutečností. Zůstaň hladový je všehochuť neubírající se vůbec, ale vůbec žádným směrem. Přijde mi, že J.Bridges ač v hlavní roli, je zde opravdu jen do počtu. Kdy mi srdce na chvíli zaplesalo bylo v momentě, kdy na řadu přišly trénink Arnieho a záběry z Mr.Olympia. Za to také právem * Dobrý komentář: dobytek .-) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle byl fakt divný film. Klasický námět o zlatém chlapci, který pod vlivem nových přátel a lásky začíná chápat, že jeho místo není mezi snobskou smetánkou, ale mezi obyčejnými lidmi z jedné posilky. A většinu času celkem pohodová komedie, ve které se ovšem postavy najednou začnou chovat úplně mimo. Ke konci to padá někam ke 2*, zejména sex v posilovně, hrábnutí majitele a kulturisti ve městě. Přesto dávám 3* za obsazení v netradičních rolích. Bridges jako playboy, nečekaně sexy Fieldová. Robert Englund s blond vlasy jako pohodový týpek od vedle! A hlavně Arnold Schwarzenegger jako inteligentní mírný kulturista obdivující broušené sklo a hrající na housle. A světe div se, on Arnold uměl i docela hrát! Není to úplně kvalitní film, ale ani žádný průser jako některé Stallonovy pokusy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď film nenudí, nejde v nom takmer o nič. Iba o to, že si bohatý synáčik, ktorý práve ztratil svojich rodičov, hľadá svoje miesto pod slnkom. Pritom cesta od bezchrbticového obchodníka po charakterného priatela je až príliš jednoduchá. Samozrejme, dôležitejšie si tento film pozriet kvoli vtedy začínajúcim hviezdičkám (o niekolko rokov neskôr už megahviezdami): J.Brrigges, Schwarzenberger, Englund. Sem tam je to mierne uletené (prostitútky, Arnoldova hra na husliach, Bridgesov sluha), sem-tam komické (černoch vo fitku), ale záverešná bitka stojí zato, ta sa fakt podarila a pôsobí autenticky. Spracovanie je však slabšie a cítiť z neho nízkorozpočtovosť, preto nemôžem dať vyššie hodnotenie: 50% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No jo začátky jsou těžký včetně Arnieho :-),ale není to zase tak špatné jak by někdo mohl čekat,jen mi střih filmů přišel někdy nelogický a působilo to,jakoby některé scény chyběly nebo na sebe nenavazovaly,ale příběh o tom,že ti dole se postaví proti těm nahoře nikdy neurazí proto za mě 65 % a tři hvězdy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Ve smyslu „On se vrátí“ se o Joe Santovi (Arnold Schwarzenegger) v jedné ze scén vyjádří Thor Erickson (R.G. Armstrong). V jisté formě se tak objevuje později legendární Schwarzeneggerova věta „Já se vrátím“. (Terva)
  • Na konci filmu Joe (Arnold) porazí Kena Wallera, ktorý bol niekedy jeho sparing-partnerom. (Dzusta)

Reklama

Reklama