Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 5

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (115)

Wally 

všechny recenze uživatele

L. Neeson se dostal ve své kariéře do bodu, kdy stejně jako ve své době B.Willis bere už jakoukoliv roli a svou vydobytou slávu pohřbívá v německé, rumunské a jiné pochybné produkci a na sklonku kariéry se objevuje v těchto sranděrách... Tohle bylo hodně jednoduché a hloupé... Koukal jsem s českým dabingem a bohužel musím konstatovat, že jako Liam nedokázal odhadnout, kdy včas opustit role akčních hrdinů, tak stejně Pavel Soukup nedokázal včas odejít do dabingového důchodu a jeho již starý a unavený hlas film také shazuje... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Není to tak hrozné – to hodnocení je podle mě moc kruté. Jasně, tohle téma je už asi přečerpané, ale funguje to pořád relativně dobře. Neeson už má svůj věk, ale pořád umí hrát dobře. Zezačátku působí docela vyklepaně, ale v rámci jeho postavy je to věrohodné. První dvě třetiny mě bavily docela dost. Nechápu, co lidem vadilo, že tu bylo jen pár výbuchů a že to působilo lacině. Bylo tu i pár obstojných honiček. Je pravda, že ta pointa na konci mě moc nepřesvědčila a přiznám se, že jsem v ní jisté nesrovnalosti viděl, ale čert to vem. Bylo to docela napínavé, zábavné, i když mi bylo ve finále už celkem jedno jak to dopadne, ale i tak je to slušná jednohubka, kterou už nikdy asi neuvidím, přesto jsem spokojen. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi nepáčil. V kine pri sledovaní som si uvedomil, že som videl Nemecku verziu, a ani tá sa mi nepáčila. Musíte naplno vypnúť mozog a to stále asi nebude stačiť. Aj keď dokážete ignorovať úplný nedostatok logiky, postavy a dialógy robia tento film skoro neznesiteľný. Hlavným problémom je, že nikto nepočúva nič, čo kto hovorí. Každá scéna sa opakuje aspoň raz ak nie viackrát. Nestojí to za výlet do kina, aj keď som to sám urobil. Pripomína to druh filmu, ktorý by ste si mohli náhodne pozrieť v televízii pri prepínaní programov. Liam Neeson je v poslednej dobe na zlej vlne s filmami. 4/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to nejlepsi akcni film, ale ani nejhorsi. Ma celkem vysokou ucinnost. Jde už od čtvrtou verzi remaku a tento má nadůrodu řečí. Hrdina je opět prací unavený otec, má zanedbávanou manželku a děti v pubertě.  Podezírání a vzruseni je zaklad Hitschcocovske zabavy, ale techto 91  minut uzkosti s vystresovanym Neesonem moc zabavy nenabizi. Je to pouhe mininum koukatelnosti na Neesona i když trénuje box a nemusíte o něj mít strach. Nechybí televizní zprávy a aby neustálá jízda v autě nebyla tak nudná, objeví se tajemný pronásledovatel a exploze aut, nebo panika. Vedení policie je politicky korektní. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal uvádza: Liama Neesona v predraženej reklame na Mercedes. Hoci som nevidel španielsky originál, ani nemecký či dokonca kórejský remake, i tak mi Retribution pripadal ako film, ktorého každú scénu som už videl niekde inde. Preto mi napínavá nepripadala byť ani jedna jediná sekunda. Iste, Liam si tu odohrá svoj štandard a ku cti mu slúži, že to celé nemá v paži ako niektorí jeho kolegovia. Nad jeho dvojhviezdičkový štandard z posledných rokov to však nevydalo ani tentoraz. 40 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama