Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 5

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (115)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia "Neeson-ovka". Pocit naliehavosti vie Liam vytvorit uz len svojim hlasom a mimikou, ale aby to nebolo malo, pridate k nemu parik neposlusnych nastrocnych deti. To vsak funguje asi len prvu polovicu filmu. Zial, klise s dobromyselnou berlinskou sefkou operacii a kvantom casu na "zasieranie sa" je tak naivne a hlupe,...chjo. Co bolo horsie, bola konfrontacia v aute v zavere, ktora bola scenaristicky nelogicka, hlupa a dlha, ze by ich taky sikovni berlinski vysetrovatelia do par minut znovu nasli. Tvorcovia tymto doslava pokladaju svojho divaka za blbca. Mohlo to byt aspon priemerne zabavne B-cko. V abecede to vsak dotiahli asi po "D". Neodporucam. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hloupější scénář jsem už dlouho neviděl (což je možná tím, že obvykle na podobné filmy nekoukám). Následují možná spoilery, ale to je úplně jedno. Hlavní padouch zosnuje superkomplikovaný plán, který by se možná dal přežít v 11. díle SAW, ale ne v rádoby skutečném thrilleru. Hlavní hrdina je v autě se svými dětmi a najde pod sedadlem bombu. V tuto chvíli ještě neví, že zvednutím se ze sedačky bomba vybuchne. A co myslíte, že udělá? Že řekne dětem "Ven z auta, rychle, utíkejte!" a poběží za nimi? Kdepak, šlápne na plyn a jede dál jakoby nic. Pochopitelně, kdyby se pokusili utéct, film by skončil po 20 minutách. A jak se z celé šlamastyky dostane? Jede s autem po mostě (v tuto chvíli už vzadu sedí padouch, ne děti), a šikovně schválně nabourá tak, že se auto převrátí na levý bok, prorazí zábradlí, ale dolů nespadne. Auto zůstane stát tak, že pod řidičem je díra místo dveří a hluboko dole voda (zapomněl jsem zmínit důležitou věc, že o chvíli předtím policejní pyrotechnici příhodně z auta sundali všechny dveře, aby pak v závěrečné scéně nepřekážely). Hrdina si odepne bezpečnostní pás a spadne do vody, a díky pádu unikne výbuchu bomby pod sedačkou. Padouch v autě umře, hrdina se zachrání, je to šikula. THE END. Podobných nesmyslů je plný film. ________Vzkaz pro režiséra: před 20 lety jsi byl jedním z největších talentů evropské kinematografie, dnes už jsi jenom Nimrod :( ________ Vzkazy pro Bontonfilm: 1) Autor anotace by měl spravovat sociální sítě pro nějakou politickou stranu, na práci pro filmového distributora je ho škoda. 2) Dělat CSFD projekci se vám asi moc nevyplatilo, co?:) Myslel jsem, že chápete, že CSFD projekce mají smysl jen u dobrých filmů, aby už v den premiéry bylo na profilu filmu dost kladných ohlasů, které pak nalákají platící publikum. Nevím, koho teď naláká hodnocení [insert aktuální procentuální hodnocení] % tohoto filmu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Liam nám zřejmě nějak odmítá stárnout, takže ačkoliv už píše sedmej křížek, tak stále může hrát otce od rodiny a nikomu to nepříjde divné. Teda asi jen jemu a tvůrcům, divák si asi všimne, že jeho pozice už by měla být někde jinde. A to vlastně platí i o filmech jako takových. Jízda smrti je z dalších klasických Neesonovek, kterými si před lety Liam v podobě 96 hodin na podzim života pořádně nakopnul kariéru. Ale už tomu prostě dochází pára a Jízda smrti tak jen prohlubuje jejich úpadek v podobě její sterility, nezáživnosti a neoriginality. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fajn jendnohúbka, nie je to také hrozne ako to tu, na čsfd vyzerá. Lajm Nízn je stále v pohode na svoj vek, minimálne za volantom to ešte solídne zvláda. Veľké plus je, že film ma hoďku a pol aj s titulkami a tak to celkom rýchlo odsýpa. Ďalšie plus sú známe mena producenta (Jaume Collet-Serra - Neznámý), či režiséra (Nimród Antal - Predators), ktorí dodali divákom aspoň nenáročnú zábavu, ktorá vie byť miestami aj celkom zaujímavá. Nenudil som sa. 65% - 3* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obyčejný thriller, otec od rodiny, bomba v autě, Berlín za rušného rána. Kde může být problém? Liam Neeson už překročil sedmdesátku a chtělo by to pro něj něco úplně jiného v této fázi kariéry. Přeci jenom padesátník Wotan Wilke Möhring v Steig. Nicht. Aus! (2018) dává ve stejné roli mnohem větší smysl. #čsfdprojekce ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama