Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 8

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (114)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal uvádza: Liama Neesona v predraženej reklame na Mercedes. Hoci som nevidel španielsky originál, ani nemecký či dokonca kórejský remake, i tak mi Retribution pripadal ako film, ktorého každú scénu som už videl niekde inde. Preto mi napínavá nepripadala byť ani jedna jediná sekunda. Iste, Liam si tu odohrá svoj štandard a ku cti mu slúži, že to celé nemá v paži ako niektorí jeho kolegovia. Nad jeho dvojhviezdičkový štandard z posledných rokov to však nevydalo ani tentoraz. 40 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia sa mi svojho času dosť páčila, takže prečo by som mal predpokladať, že Antal s Neesonom to výraznejšie pokazia, respektíve že by to snáď nemohli nakrútiť ešte lepšie. No pravda je taká, že obaja idú na pol plynu, ako by ich to ani nebavilo, to Modine mohol dostať viac priestoru, keďže si svoju úlohu užíva asi najviac. Je to menej adrenalínové ako naposledy, čo je škoda, pričom akčných scén je dosť. Najviac zo všetkého však nechápem, prečo sa to opäť odohráva v Nemecku. Šikol by sa napríklad Paríž. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia ma bavila viac, hlavne preto, že nemali potrebu to nasilu stmavovať a ešte som nepoznal twist. Preto verím, že španielsky originál musí byť pecka. Neeson týmto filmom asi potreboval splatiť hypotéku alebo čo, prípadne sa na sklonku kariéry upísal reamakom európskych filmov pre americké publikum? Neviem, rozhodne, som mu tu neveril nič. Rád by som to videl očami niekoho, kto tento príbeh nepozná. Zbehne to pomerne rýchlo a kamerové vychytávky sú zachované, avšak kino je zbytočnosť. Slabé 2 z 5 (Kino Stropkov) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hloupější scénář jsem už dlouho neviděl (což je možná tím, že obvykle na podobné filmy nekoukám). Následují možná spoilery, ale to je úplně jedno. Hlavní padouch zosnuje superkomplikovaný plán, který by se možná dal přežít v 11. díle SAW, ale ne v rádoby skutečném thrilleru. Hlavní hrdina je v autě se svými dětmi a najde pod sedadlem bombu. V tuto chvíli ještě neví, že zvednutím se ze sedačky bomba vybuchne. A co myslíte, že udělá? Že řekne dětem "Ven z auta, rychle, utíkejte!" a poběží za nimi? Kdepak, šlápne na plyn a jede dál jakoby nic. Pochopitelně, kdyby se pokusili utéct, film by skončil po 20 minutách. A jak se z celé šlamastyky dostane? Jede s autem po mostě (v tuto chvíli už vzadu sedí padouch, ne děti), a šikovně schválně nabourá tak, že se auto převrátí na levý bok, prorazí zábradlí, ale dolů nespadne. Auto zůstane stát tak, že pod řidičem je díra místo dveří a hluboko dole voda (zapomněl jsem zmínit důležitou věc, že o chvíli předtím policejní pyrotechnici příhodně z auta sundali všechny dveře, aby pak v závěrečné scéně nepřekážely). Hrdina si odepne bezpečnostní pás a spadne do vody, a díky pádu unikne výbuchu bomby pod sedačkou. Padouch v autě umře, hrdina se zachrání, je to šikula. THE END. Podobných nesmyslů je plný film. ________Vzkaz pro režiséra: před 20 lety jsi byl jedním z největších talentů evropské kinematografie, dnes už jsi jenom Nimrod :( ________ Vzkazy pro Bontonfilm: 1) Autor anotace by měl spravovat sociální sítě pro nějakou politickou stranu, na práci pro filmového distributora je ho škoda. 2) Dělat CSFD projekci se vám asi moc nevyplatilo, co?:) Myslel jsem, že chápete, že CSFD projekce mají smysl jen u dobrých filmů, aby už v den premiéry bylo na profilu filmu dost kladných ohlasů, které pak nalákají platící publikum. Nevím, koho teď naláká hodnocení [insert aktuální procentuální hodnocení] % tohoto filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Není to tak hrozné – to hodnocení je podle mě moc kruté. Jasně, tohle téma je už asi přečerpané, ale funguje to pořád relativně dobře. Neeson už má svůj věk, ale pořád umí hrát dobře. Zezačátku působí docela vyklepaně, ale v rámci jeho postavy je to věrohodné. První dvě třetiny mě bavily docela dost. Nechápu, co lidem vadilo, že tu bylo jen pár výbuchů a že to působilo lacině. Bylo tu i pár obstojných honiček. Je pravda, že ta pointa na konci mě moc nepřesvědčila a přiznám se, že jsem v ní jisté nesrovnalosti viděl, ale čert to vem. Bylo to docela napínavé, zábavné, i když mi bylo ve finále už celkem jedno jak to dopadne, ale i tak je to slušná jednohubka, kterou už nikdy asi neuvidím, přesto jsem spokojen. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama