Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 7

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (114)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia "Neeson-ovka". Pocit naliehavosti vie Liam vytvorit uz len svojim hlasom a mimikou, ale aby to nebolo malo, pridate k nemu parik neposlusnych nastrocnych deti. To vsak funguje asi len prvu polovicu filmu. Zial, klise s dobromyselnou berlinskou sefkou operacii a kvantom casu na "zasieranie sa" je tak naivne a hlupe,...chjo. Co bolo horsie, bola konfrontacia v aute v zavere, ktora bola scenaristicky nelogicka, hlupa a dlha, ze by ich taky sikovni berlinski vysetrovatelia do par minut znovu nasli. Tvorcovia tymto doslava pokladaju svojho divaka za blbca. Mohlo to byt aspon priemerne zabavne B-cko. V abecede to vsak dotiahli asi po "D". Neodporucam. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Na koncept rodině se nevěnujícího otce by měl Liam Neeson mít patent - nicméně je to už trochu okoukané a spíš to už nudí. Závěr filmu se dal tušit, ale i tak, pokud chcete nenáročný a celkem svižný film na takovéto domácí žvýkání od kterého nečekáte, že bude řešit složitá filozofická témata, ani že ho budete chtít vidět 4x za rok, tak proč ne. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Jazda smrti je ďalším podpriemerným zárezom do Neesonovej filmografie. A pritom potenciál bol slušný. Scenár by však nemohol byť tak tupý, réžia nudná a ďalšie zložky tak rutinné. Škoda. Kvalitné “Hitchcockovské thrillery tu chýbajú ako soľ. A ja sa škodoradostne teším, keď niekoho u nás (po vzore Známich neznámich) napadne odkúpiť tento projekt a Bratislavskými ulicami sa bude s bombou pod zadkom prehánať Tomás Maštalír alebo Ján Koleník. Ideálne v réžii Čengel Solčanskej. To bude film!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady zase kdo čekal, ale já jsem vyrazil na nenáročnou jednohubku na odreagování a dostal jsem jí. Předchozí tři verze tohohle filmu jsem neviděl, ale pokud mají stejnou pointu tak jsem asi o nic nepřišel. Taťka Neeson už je sice dědek, ale telefonování mu jde pořád dobře od ruky a hlášky find you and kill you zase od pusy. Pointa je trochu průhledná a dá se odhadnout dopředu, ale díky rozumný stopáži to rychle odsejpá a nuda nehrozí. Dal bych lepší 3*, ale přisadím si, protože současný publikum už fakt přestávám stíhat.70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Není to tak hrozné – to hodnocení je podle mě moc kruté. Jasně, tohle téma je už asi přečerpané, ale funguje to pořád relativně dobře. Neeson už má svůj věk, ale pořád umí hrát dobře. Zezačátku působí docela vyklepaně, ale v rámci jeho postavy je to věrohodné. První dvě třetiny mě bavily docela dost. Nechápu, co lidem vadilo, že tu bylo jen pár výbuchů a že to působilo lacině. Bylo tu i pár obstojných honiček. Je pravda, že ta pointa na konci mě moc nepřesvědčila a přiznám se, že jsem v ní jisté nesrovnalosti viděl, ale čert to vem. Bylo to docela napínavé, zábavné, i když mi bylo ve finále už celkem jedno jak to dopadne, ale i tak je to slušná jednohubka, kterou už nikdy asi neuvidím, přesto jsem spokojen. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama