Reklama

Reklama

VOD (1)

Přišli do Ameriky za novým lepším životem. Místo toho byli obviněni z vraždy. Pro skupinu italských přistěhovalců se vytoužený americký sen proměnil v děsivou noční můru. Patnáctiletý Gaspare Marchesi s rodiči přijíždí do města New Orleans v roce 1890. Rodná Sicílie jim nemohla nabídnout nic jiného než chudobu, proto se vydali na dalekou cestu z moře. Záhy však celá rodina upadne do područí zdejších mafiánských bosů. Gaspare ovšem vidí budoucnost v těch nejjasnějších barvách, zvlášť když se zakouká do irské dívky Megan. Jenže problémy se nezadržitelně blíží a všichni jsou posléze zataženi do války mezi „rodinami“. A poté, co je zavražděn šéf policie Hennessy, se navíc rozjede i soukolí trestající americké spravedlnosti. Devět Italů je obviněno z vraždy, přestože každý z nich má na osudnou noc alibi… (HBO Europe)

(více)

Recenze (1)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má tři obrovské plusy: úžasné herecké výkony, dokonalou výpravu + technickou stránku vůbec (jak je u produkcí HBO zvykem) a neuvěřitelný příběh (údajně největší lynčování v historii USA). Rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „Vendetta: The True Story of the Largest Lynching in U. S. History“ (1987) Richarda Gambina. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama