Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (311)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná zábava, na které má velký podíl hlavně Drákula Cage. Bylo vidět, že si to užívá a nejednou mě dokázal rozesmát. Jeho grimasy byly parádní. Potěší i záměrně přepálené Gore, krev tu stříká po hektolitrech, ale vše je to zabalené do takové příjemně vtipné, až komiksové formy. Méně moralizování, sympatičtější obsazení (policajtka mě moc nebavila), o špetku více temnosti a šel bych s hodnocením výš. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Renfield možná neni taková bejkárna jako Drákuloviny, což mně trochu mrzí, ale furt se jedná o zábavnou akční komedii. Které dominuje samotný Nicolas Cage, jehož ztvárnění Hrabě Papuly, je naprosto skvělý. Cage tak balancuje, mezi démonickým hrabětem Drákulou a dětinským hrabětem Papulou, což v jeho podání je naprosto fantastické. Hoult co by jeho rohožka, je taky skvělý a hrozně se mi líbil jeho vývoj a jeho pojetí Renfielda, který se snaží vymanit z moci šílence. Kdo mi tak nějak úplně nesedl, byla Awkwafina, její linka byla tuctová a její postava nudná. Co se týče akce, je to paráda a líbilo se mi, že se to celé snažilo být co nejvíc absurdní. Na odreágování naprosto skvělý. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

New Orleans, současnost. Hmyzožravý sluha navštěvuje skupinovou terapii, protože žije v toxickém vztahu se svým narcistním pánem v reverzním procesu tlení. A pak vykřičí do světa jako miliony dalších Renfieldů: „I am enough. I deserve happiness!“ Takhle v pár větách to možná vypadá dobře, ale skutečnost je mizerná. Groteskní akce s příchutí Johna Wicka nebaví, nějaká hlína je leda v loži transylvánského hraběte a kurvující dámská verze Kena Jeonga nemá po boku emo Houlda co nabídnout. A Cage, kterému bych kvůli jeho přehrávání nejraději narval do huby tucet stroužků česneku? Viděl se při tom v zrcadle? Jo vlastně.. Očekávám ho ve volném pokračování, kdy si na záda připne trojúhelníkovou ploutev a začne brázdit Barentsovo moře jako hrůzostrašný Dr. Akula.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejaky dojem tato hororova komedie s digitalni krvi zanecha, ale celych 90 minut bavit nedokaze. Je to spis takova krvava besidka a ze zabijacke zapletky sel vytezit vetsi potencial. Sluha se vzepre zamestnavateli, kteremu po staleti dodava lidskou potravu a resi sve pracovni problemy na skupinove terapii pro vztahove zavislosti. Hlavni atrakci je Nicolas Cage.Vypada to, ze se narodil jen proto, aby hral upira. Necekal jsem, ze bude zamestnavatel reagovat masakrem. Vubec maskeri udelali ze vsech remesel nejlepsi praci. Objevi se klise jako korupce, drogova mafie, asiatka mstici se za smrt sveho otce. Vadilo mi mnozstvi digitalnich efektu jako krvava streva ci utrzene hlavy. Humor jsou jen detinske hlasky. K tomu unavne uslechtile reci a moralni kazani. Bojova scena je jen zbezne nasnimana. Cage mi chvilemi pripadal, jako by hral Shakespeara na maskarnim plese. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či u mňa prevláda prekvapenie alebo sklamanie. Na jednej strane to už na prvý pohľad vyzerá ako totálna hovadina, na druhej strane pozitívne reakcie sľubovali niečo bizarné a vtipné. Bizarné to bolo len trošičku, vtipné nah ah. Ale bavilo ma to. Dej je svižný a hlúposti sa tam dejú prakticky neustále, nespomaľuje to a teda ani nenudí. Renfield ma naviac bavil - Nicholas Hoult ho stvárnil viac než dobre a scény z posedenia boli super. Ako prosté odreagovanie to neuškodí a vrámci možností som spokojný, ale že by išlo o nejakú extra vydarenú komédiu, to asi úplne nie. A Nicolas Cage ma irituje. Každým ďalším filmom viac a viac. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • V reálnom svete naozaj existuje Renfieldov syndróm, tiež známy ako klinický vampirizmus, čo je zriedkavá psychiatrická porucha, pri ktorej jednotlivca intenzívne fascinuje pitie krvi alebo verí, že je upír. Tento syndróm je pomenovaný práve po postave Renfielda. (Arsenal83)
  • Režisér Chris McKay v rozhovore pre Collider priznal, že film má v skutočnosti slúžiť ako priame pokračovanie filmu Toda Browninga Dracula (1931). McKay sa tiež pokúsil, aby trailery a plagát filmu odkazovali na túto skutočnosť, ale nakoniec to nevyšlo. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama