Reklama

Reklama

Dej si pohov, mladej!

  • Francie Maison de retraite (více)
Trailer 2

Milann Rousseau (Kev Adams) je třicátník a celý jeho život je problém. Jako kluk přišel o oba rodiče, vyrůstal v dětském domově a lásku nepoznal. Má jediného přítele Samiho, taky sirotka, který o něj pečuje ještě po dvaceti letech. Ten vystudoval a stal se advokátem, Milann nemá dokončenou ani základnou školu a celé dny jenom sedí a hraje videohry. Po incidentu v posledním zaměstnání je odsouzen na 300 dnů veřejně prospěšných prací v domově důchodců. Zpočátku je to peklo. Nesnáší staré lidi a oni mu zas dělají na oplátku naschvály. Po jedné události se nad ním slituje a ujme se ho skupinka osmdesátníků, které vede bývalý šampion v boxu (Gérard Depardieu). Každý z nich mu předá svou životní zkušenost. Milann zase zjišťuje, že v tomhle zařízení využívají osamělost a zranitelnost svých klientů, aby je okrádali. A tak chce zorganizovat velký útěk… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nezábavné, předvídatelné. Na komedie od Boudaliho a Lacheaua se tohle ani zdaleka nechytá a humor je takový strašně obyčejný a nudný, že nevím, proč bych měl film někomu doporučit. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Francúzsky rodinný snímok, ktorý miestami chytí za srdce, miestami jemne pobaví a v konečnom dôsledku prinesie do popredia aj dôležitú tému. V globále ale tento film je podávaný s množstvom zbytočného klišé a s príliš jednoduchou dejovou linkou, ktorá nerozvinie jednotlivé charaktery do takej miery, aby sa s nimi divák stotožnil. Ale to je problém viacerých francúzskych filmov podobného typu. Takže za mňa príjemná jednohubka na jedno pozretie, ale nič viac. 60 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné to nebolo, hoci prvoplánové vtipy typu "dôchodkyňa kričí na muža ukáž mi gule" až tak smiešne neboli. V súvislosti s guľami tu ale bolo aj poučenie, že gayovia majú radi guľové športy. To dopropocitové posolstvo o tom, že seniori majú čo ponúknuť aj mládeži, hlavne tie skúsenosti uznávam. A uznávam aj penzistov ako takých. Kým samozrejme nezavolajú na mňa políciu, že som si o 22.01 prdol a ruším tak nočný kľud. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná feel-good comedy o muži, který chodí z práce do práce, hraje jen hry na playstationu a nemá tedy žádnou velkou životní úroveň, omylem se však dostane do průseru a  bude muset odpracovat 2 měsíce prospěšných prací v domově pro Seniory, kde je i sympatický Gerard Depardieu ( bývalý boxer, jedna z nejlepších postav). Některé postavy seniorů jsou zábavné, ovšem od Francouzů jsem čekal trochu bláznivější kadenci humoru, je to spíš takové příjemné a milé, vyloženě záchvaty smíchu se čekat nedají. Příběhově to jede dle klasické šablony, ale díky sympatickým postavám, příjemném tempu a feel-good atmošce je z toho neurážející jednohubka. ( Potěší narážka na La casa de Papel) 6/10. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Slabší komedie na nedělní odpoledne k nějaký domácí činosti. Tahle nová francouzská komediální "vlna" mě moc nebere a nevidět tam pár těch starých známých herců co má člověk rád, tak bych si ho ani nevšiml. Ale jako dřív už to stejně nebude.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Film vyšiel zhodou okolností práve v čase, kedy vznikla mediálna rozbuška napísaním nezávislého článku novinárom Victorom Castanetom, ktorý zverejnil výsledok trojročného vyšetrovania vo svojom diele "Les Fossoyeurs" dňa 26.1.2022. V ňom odhalil zlé zaobchádzanie so seniormi v domovoch dôchodcov, čo nakoniec viedlo k protestom a obvineniu zodpovedných. (Arsenal83)

Reklama

Reklama