Reklama

Reklama

Dej si pohov, mladej!

  • Francie Maison de retraite (více)
Trailer 1

Milann Rousseau (Kev Adams) je třicátník a celý jeho život je problém. Jako kluk přišel o oba rodiče, vyrůstal v dětském domově a lásku nepoznal. Má jediného přítele Samiho, taky sirotka, který o něj pečuje ještě po dvaceti letech. Ten vystudoval a stal se advokátem, Milann nemá dokončenou ani základnou školu a celé dny jenom sedí a hraje videohry. Po incidentu v posledním zaměstnání je odsouzen na 300 dnů veřejně prospěšných prací v domově důchodců. Zpočátku je to peklo. Nesnáší staré lidi a oni mu zas dělají na oplátku naschvály. Po jedné události se nad ním slituje a ujme se ho skupinka osmdesátníků, které vede bývalý šampion v boxu (Gérard Depardieu). Každý z nich mu předá svou životní zkušenost. Milann zase zjišťuje, že v tomhle zařízení využívají osamělost a zranitelnost svých klientů, aby je okrádali. A tak chce zorganizovat velký útěk… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Slabší komedie na nedělní odpoledne k nějaký domácí činosti. Tahle nová francouzská komediální "vlna" mě moc nebere a nevidět tam pár těch starých známých herců co má člověk rád, tak bych si ho ani nevšiml. Ale jako dřív už to stejně nebude.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nezábavné, předvídatelné. Na komedie od Boudaliho a Lacheaua se tohle ani zdaleka nechytá a humor je takový strašně obyčejný a nudný, že nevím, proč bych měl film někomu doporučit. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná feel-good comedy o muži, který chodí z práce do práce, hraje jen hry na playstationu a nemá tedy žádnou velkou životní úroveň, omylem se však dostane do průseru a  bude muset odpracovat 2 měsíce prospěšných prací v domově pro Seniory, kde je i sympatický Gerard Depardieu ( bývalý boxer, jedna z nejlepších postav). Některé postavy seniorů jsou zábavné, ovšem od Francouzů jsem čekal trochu bláznivější kadenci humoru, je to spíš takové příjemné a milé, vyloženě záchvaty smíchu se čekat nedají. Příběhově to jede dle klasické šablony, ale díky sympatickým postavám, příjemném tempu a feel-good atmošce je z toho neurážející jednohubka. ( Potěší narážka na La casa de Papel) 6/10. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Francúzsky rodinný snímok, ktorý miestami chytí za srdce, miestami jemne pobaví a v konečnom dôsledku prinesie do popredia aj dôležitú tému. V globále ale tento film je podávaný s množstvom zbytočného klišé a s príliš jednoduchou dejovou linkou, ktorá nerozvinie jednotlivé charaktery do takej miery, aby sa s nimi divák stotožnil. Ale to je problém viacerých francúzskych filmov podobného typu. Takže za mňa príjemná jednohubka na jedno pozretie, ale nič viac. 60 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné to nebolo, hoci prvoplánové vtipy typu "dôchodkyňa kričí na muža ukáž mi gule" až tak smiešne neboli. V súvislosti s guľami tu ale bolo aj poučenie, že gayovia majú radi guľové športy. To dopropocitové posolstvo o tom, že seniori majú čo ponúknuť aj mládeži, hlavne tie skúsenosti uznávam. A uznávam aj penzistov ako takých. Kým samozrejme nezavolajú na mňa políciu, že som si o 22.01 prdol a ruším tak nočný kľud. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od februára 2020 v domove dôchodcov v Louveciennes. Následne sa natáčanie prerušilo pre vládou uvalený lockdown od 15.3.2020. Pokračovalo sa potom až pred letom a na konci júna 2020 bolo natáčanie ukončené. (Arsenal83)
  • Film vyšiel zhodou okolností práve v čase, kedy vznikla mediálna rozbuška napísaním nezávislého článku novinárom Victorom Castanetom, ktorý zverejnil výsledok trojročného vyšetrovania vo svojom diele "Les Fossoyeurs" dňa 26.1.2022. V ňom odhalil zlé zaobchádzanie so seniormi v domovoch dôchodcov, čo nakoniec viedlo k protestom a obvineniu zodpovedných. (Arsenal83)

Reklama

Reklama