Reklama

Reklama

Neymar: Dokonalý chaos

(seriál)
  • USA Neymar: The Perfect Chaos (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA / Brazílie, 2022, 2 h 45 min (Minutáž: 51–61 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Fanoušci po celém světě ho zbožňují, kritici ho zase nemůžou vystát. Neymar promluví o strastech i slastech svého osobního života i úžasné fotbalové kariéry. (Netflix)

Recenze (22)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neyova cesta od mladého chlapca hrajúceho za Santos, ktorý sa svojimi výkonmi dostáva až do Brazílskej reprezentácie s ktorou aj vyhráva Olympijské hry. Jeho kroky povedú následne do Barcelony kde zažije podľa mňa najlepšie obdobie po boku Messiho a Suareza ale nevie sa dostať z ich tieňa. Je nútený prestúpiť do PSG kde sa trápi aj herne aj psychicky nakoľko ho sprevádzajú rôzne zranenia. V súkromnom živote to tiež nemá ľahké. Otcom sa stáva veľmi mladý, matka je spirituálne založený žena a otcovi ide počas celej jeho kariéry iba o love a podporu rodinnej značky Neymar. Trocha som na neho vďaka dokumentu zmenil názor. mal som ho za baleťáka ktorý viac rozhadzuje rukami ako by sa staral o reálnu hru na ihrisku. Ale dokumentu ukazuje že je vlastne iba nepochopený. Nepochopený svojou rodinou, svojím okolím a tak nemá priestor na sebarozvoj a preto mrhá svojím talentom. Ale niečo mi hovorí, že Ney ešte nepovedal posledné slovo. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neymara vždy budu chtít do týmu na playku ve FiFA, ale nikdy bych ho nechtěl do reálnýho klubu. Proč ? On určitě umí, technicky i zakončovat, ale problém je jeho povaha. Dokument o třech dílech, začátky, Barccelona a PSG a samozřejmě se všema dílama protíná Brazílie. V dokumentu jsou Neyovi spoluhráči - krátce a málo a Neyův táta - často a dlouho a prostor dostávají i fans PSG. Není to naštěstí úplně oslavný dokument, Ney komentuje i ty průserovější části, tedy třeba když nebyl zrovna miláček ochozů v PSG nebo Brazílii. Osobně hodnotím jeho přestup do PSG jako krok zpět a přijde mě, že z něj zmizel hlad, ostatně ten mizí v PSG leckomu, že Leo ? Nejhezčí moment dokumentu je jednoznačně, když si jde Neymar zahrát se svým synem na plac před barák fotbálek, jako kdysi sám začínal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O mimoriadne nadanom “džonglérovi” z Brazílie, ktorý po hrôzostrašnom rozhodnutí prejsť do PSG (ale áno (!), skrz “lóve”), nikdy neprekročí svoj tieň, aby dosiahol to, prečo z Barcelony odišiel (ale áno (!), kvôli Lajošovi). Každopádne, klobúk dolu, ako sa vie henten chlapec vysporiadať s tlakom. Ja osobne ho mám rád, i keď dokument ako taký, už nemal odvahu ukázať jeho inú, ešte viac odvrátenú stránku, pre ktorú PSG opustil Tuchel. Myslím, že sú teraz z toho podpriemerného Pochetina (oproti Tuchelovi), všetci “nadšení”. I keď uznať musím, že viesť už dnes čisto po ihrisku kráčajúceho Messiho, egoistického Mbappeho, či túto brazílsku modelku v kopačkách, nie je žiadna sranda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument najmä v tom ohľade, že sa nesnaží Neymara len glorifikovať, ale ukazuje aj jeho naozaj búrlivú povahu. Inak je to ale človek zo slamu a netreba sa mu diviť, že ide len po peniazoch. Nech už hovorí čokoľvek, o nim ten prestup do PSG nebol. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Názor na Neymara nezměním, ale v mnohém ho asi chápu. Ať už jde o vliv otce a "jeho" agentury, motivaci k jednotlivým přestupům a případným návratům, vztah k fanouškům nebo umění si užívat života plnými doušky. Minisérie se naštěstí z hlediska objektivity nevyhýbá ani stinným stránkám a momentům Neymarovy kariéry, jakými jsou například již legendární simulování nebo aféry spojené s jeho bujarým stylem života. Pokud však díky němu našly (nejen) brazilské děti motivaci v životě nebo sportu něco dokázat, potom pokorně smekám klobouk i já. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument má vzestupnou tendenci, takže doporučuji po ne až tak záživném prvním dílu vydržet, a budete odměněni skvěle zpracovaným dokumentem o jednom velmi zajímavé fotbalistovi. Pro fanoušky toho nejlepšího sportu na světě-fotbalu-je tento dokument povinnost. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dôležité momenty spracované pútavo, prehľadne, dĺžka je oprimálna (ajkeď tu máme tri časti) a dokument sa snaží vyhýbať nudným pasážam. Neymar ako človek s búrlivou povahou nie je vykreslený ako bezchybný, toho som sa bál najviac, no našťastie je nám ukázanych aj veľa kritických vlastnosti. Ak ste futbalový fanúšik, smelo do toho. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neymar je skvelý hráč , tá jeho povaha no otras, zrejme ťažko vyrastie a stále sa hľadá. Viac mi pasoval do Barcelony aj keď v PSG je fajn. A ktovie kde ešte zakončí. Dokument ale skvelý čo sa týka futbalu posledná epizoda trochu ubrala keď sa neymarov otec pýta kameramana či mal covid. Zvláštna téma ale musela byť aj tu. Vynahradilo to vyhrané finále obľúbeného Bayernu. A čo sa týka brazílskej repre debakel od Nemecka vôbec neukazali, ale že proti ním vyhrali olympiádu. Netflix prekvapil že pridal aj dabing. Rozprávať neymara po Česky uvidíte asi len tu. 4* ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to... Možná kdybych viděl Beckhama až po tomto dokumentu, tak bych hvězdu přidal, ale ve světle Beckhama mi to tu celé přišlo vyloženě slabé... Neymar je pózista a jeho otec to vyloženě celé kazil, kdykoliv se objevil v záběru... Brazílii budu fandit dál! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Dokonalý chaos ? Ani bych neřekl. Ať si každý říká co chce, Neymar je prostě jeden z nejlepších fotbalistů co momentálně běhá po fotbalových trávnících a nejlepší brazilský fotbalista od Ronaldinha. A to nefandím Barce ani PSG. Dokument ho prostě ukazuje takový jaký je. Chvílema ho vynese do nebes ale taky mu to dají někdy zase pěkně sežrat. Já vlastně ani netuším, proč ho někdy spousta lidí, když pominu fans Barci nebo PSG, neustále hejtí ? Dobře, má svoje chvilky, někdy je na kolenou až moc často a občas tomu přidá, na druhou stranu, pořád je to Brazilec, ti to hold mají v povaze. Ale proč by ta kritika měla být až tak přísná ? Vůbec nepochybuji o tom, že by v zápasech neodevzdával maximum. Ať už jde o důležitý či méně důležitý zápas, ať už na něho pískají nebo ho vychvalují, finále LM nebo obyčejný ligový match, vždycky se snaží chovat profesionálně a jede naplno. A jestli si užívá mimo hřiště ? Tak si užívá, no a co ? Je na tom něco špatného ? Někteří zase omrdávají na daních, chodí neustále za kurvama a kdoví co ještě a chlubí se tím na sociálních sítích. Proč by měl být Neymar kritizován, když si zajde někde na kalbu zatančit ? Trochu mi připomíná Denise Rodmana, když řádil tenkrát za Chicago Bulls. Zlobivé dítko, které mimo hřiště byl jak vyšinutej, chlastal a kalil kde mohl, dorazil pozdě na trénink nebo na něj nedorazil vůbec. Ale když šlo o zápas, tak hrál jak Bůh a nikdo nemohl říct jediné slovo. Ibrahimovič je snad jeden z nejkontroverznějších fotbalistů všech dob ale lidi ho milují, zbožňují vše co z něj vypadne ale nikdy ho nikdo nehejtil tak jako Neymara. Fuck logic. Ano, Neymar je sebevědomý a věří si, někdy až hodně, v dokumentu to dává jasně najevo. Ale opět, co je na tom špatného ? Ne každý je jako Kante z Chelsea. Hold je prostě takovej, ale to z něho nedělá špatného člověka nebo hráče. Oceňuji, že celá minisérie ukáže jeho světlé i stinné stránky. Jeho vztah s otcem je především zajímavý. Doporučuji všem fotbalovým fandům. I těm, kteří ho třeba nemají zrovna dvakrát v lásce. Netvrdím, že tento projekt všem otevře oči a začnou ho milovat, ale třeba aspoň na něj začnou koukat a brát ho i trošku jinak, z jiného pohledu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Neymara nemusím, naopak jako s hráčem a člověkem (v rámci fanouškovství) s ním dost opovrhuju, Netflix tady ale zase zamířil do černýho. Hodně příjemný překvapení je, že se zde Neymar neukazuje jen jako polobůh, který se řadí nade všechny v historii. Naopak je velmi osobní, se všemi úspěchy i pády. Sice bych si představoval víc prostoru pro ostatní (širší rodina, dlouhodobý spoluhráči atp.), je ale fakt, že to je kvalitní práce a přes počáteční názor, že to je zbytečnost, musím uznat, že vlastně hodně dobrý dokument. ()

Flory14 

všechny recenze uživatele

Neymar je jeden z mých nejméně oblíbených hráčů, víceméně představuje vše co na fotbalu nemám rád ( ač jsem fotbalový fanoušek). Dokument mě ale zaujal už jen tím, že se rozhodně nesnaží zakrývat jeho špatné stránky. Naopak jim jde čelem dopředu a za to velký palec nahoru. Projekt má skoro 3h proto oceňuji že se nesnaží vyplňovat časové mezery ale naopak jsem si po shlédnutí řekl " že bych klidně dal více".  Nicméně mě rozhodně Neymar nepřesvědčil a naopak utvrdil v tom, že je to velký klikař, co oproti jiným velkým hráčům má hlavně talent nikoliv pracovitost. Dokument ale sleduje i Neymara jako marketingovou značku což je velice zajímavé. Člověk dostane bližší pohled na život jedné velké superstar, která své jméno řídí jako firmu. Jde vidět kam se sport upíná.... Poslední část co nám projekt nabízí, je jakási otázka ohledně výchovy. Jde vidět že rodiče se na talentu syna neskutečně svezli a sám Neymar nemyslí pouze za sebe.  Rodiče ho stále vedou, pečují o něm a nejspíše neměl ani Junior nikdy moc svobody ohledně své kariéry ( byť přestup do Realu údajně odmítl on). Když to shrnu, jednoznačně dávám velké plusy za oboustranný pohled na Neymara a více vrstev projektu. Hvězdu dolů má u mě projekt hlavně za to, že vlastně zas tak velké věci nedokázal tudíž i závěr ve mě nevypěstoval žádné emoce (plus ta antipatie). Čtyři čisté hvězdy. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Takže. Nemám rád fotbalovou Brazílii a nemám rád Neymara. Fotbalový um stranou - bezpředmětné. Přestup do totálně nesympatického PSG (založen 1970 - to hovoří samo za sebe, myslím:) byla z mého pohledu chyba. I když - o Messim byste taky řekli, že z Barcy v životě neodejde. To je ale jiný příběh. Každopádně se mi nejvíce líbily Neymarovy prohry:) Jak ve finále Ligy mistrů (jejíž ročník byl také dost podivný bez odvet), tak semifinále na MS s Německem - 1:7 NÁDHERA. Co dál dodat k fans žabožroutů - jeden den ty hajzle a druhý den jsi nejlepší. Mrdky. Tatínek s maminkou se také povedli. Založili firmu o 200 lidech a vesele synáčka dojí. A pak že mu "firmu" předají. No, být zaměstnancem, tak už se dívám po paleťáku u jiného zaměstnavatele. Zkrátka - vůbec mě to nepřesvědčilo, že je Neymar nějaký filantrop. Ale vztah s tím malým nemehlem, které si uklohnil ještě v Brazílii má hezký, to je fakt. ()

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Neymara, toho sleduji již pěknou řádku let, proto mám vnitřtní potřebu se k tomuto míčovému mágovi trochu porozepsat. Na minisérii Dokonalý chaos, jsem se velice těšil. Včera jsem si tedy nachystal láhev pozdního sběru z Habánských sklepů a pustil se do toho.  Již při prvních desítkách minut tohoto dokumentu, mi bylo jasné, že je to spíše jen potvrzení toho, co si o "Neyovi" celý fotbalový svět myslí. Cílem nejspíš ani nebylo vyvrátit to, že brazilec je vlastně jen velkou primadonou, která střídá účesy, tetuje se a alkoholové večírky jsou pro něj na stejném místě jako většina fotbalových utkání. Neymar v sobě jistě měl potenciál, dokázat něco podobného jako fotbalový bohové jménem Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, ale ať už vinou večírků, nebo častých zranění, to na jejich level bohužel nikdy nedotáhne.  Moji přízeň však neztratil, rozhodně to totiž není nudná postavička, která jen opakuje otřepané a naučené fráze, jako dnes už většina fotbalového světa. Proto díky za kluky typu: Zlatan, Mário a nebo právě Ney! 3*. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Na Neymarovi nejvíc vidím, jak ten čas letí... Jakoby se ještě před pár dny rojily zprávy o geniálním mladíkovi s čírem, který dribluje lépe než Leo.. Je to jeden z hráčů, které když vidím, říkám si, že se narodil pro Barcelonu. Menší, tahový s perfektním driblinkem... Tenhle klub mu byl souzen, Neymar ho pomohl nakopnout, dát mu ještě tu LM, ale současně ho i nepřímo poslat do největších sraček v dějinách klubu... Jak? Ne tím, že odešel, ale protože jeho odchod vynesl Barceloně 222 milionů €. Zní to jako dobrý deal a super byznys, jenže klub peníze úplně promrhal, koupil několik hráčů a všichni úplně propadli. Od té doby každý nákup za větší částku přiblížil klub je kolapsu... Neymer byl perfektní rychlé křídlo, které svým pohybem s míčem drtilo každého soupeře. Přes všechny negativní stránky - simulace a extravagance - je výborným hráčem. Ale touha za tím být nejlepší ho stála všechno, touha vymanit se z Messiho stínu ho stála kariéru. Jeho odchod k ropákům do PSG je jeden z největších fotbalových ouvej, jaké běžící století nabídlo.. Má to navždy napsané na čele, stál neuvěřitelných 222 milionů a odstartoval šílené přestupy pod Eiffelovu věž.. Na hřišti se nikdy nedokázal prosadit jako ten úplně nejlepší. Ale proč je nakonec tak kritizovaný, nebude to simulace, to vidí jen povrchní divák... Je to jeho přístup! Každý o něm bude mluvit, jak je pozitivní, jak je super kamarád, jak to a to.. Ale faktem je, že je to pohodář, což značí, že je líný. Pro karnevaly a oslavy je schopný předstírat zranění či kdoví co ještě. Klub tedy PSG pro něj nikdy nebylo to nejvíc.. Když vidíte v jakém prostředí si žije, jaký vliv má na něj jeho tatík, jak neumí jednat dospěle. Jak si radši sedne k CS:GO, jak si dá pivka d kamarády, či pozve všechny na karneval... To znamená býti společenský? Býti štědrý? Možná, ale hlavně je to neúcta vůči tomu co dělá, vůči takovým, kteří by snědli travník, kteří by odnesli míč za brankovou čáru v zubech, kteří by si pro tým nechali zlomit nohu a stejně by zápas dokulhali.. Neymar je možná hráč s několika parádičkami a obrovským talentem, ale současně úplný ubožák, který promrhal co šlo. Takovým stačí be francouzské Ligue 1 hrát na půl plynu a stačí to k pěkným číslům, ale v kterékoli jiné lize by už na to neměl.. To jeho bříško je krásným důkazem, jaké úlevy má, a jak málo musí splňovat, aby 222milionový pytel peněz hrál. I přesto všechno mě fascinuje, jaký je to sympaťák mimo hřiště, ale za profesionální kariéru je to odpad! 65% ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší športový Netflix dokument. Urobiť trojdielny seriál o aktívnom futbalistovi, ktorý môže ešte minimálne 7 rokov hrať, zaváňa cielením na juhoamerický trh, kde je Neymar veľký kult osobnosti. Málo futbalu, málo konfliktných scén a príliš veľa despotického Neymara st. ()

Jablickar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní nahlédnutí do Neymarova soukromí, bujarého života či vratka zpátky do minulosti a zopakování všech pádů a vrcholů, které za kariéru prožil. Jako fotbalista hvězda a neskutečný talent, jako člověk napravený fracek. ()

dammit83 

všechny recenze uživatele

Neymar byl obrovskej talent, ale nikdy se ani na moment nepriblizil Messimu nebo Ronaldovi. Bohuzel mu skodi jeho věčný simulování. PSG byl krok zpátky. ()

Reklama

Reklama