Reklama

Reklama

Urutoraman

(seriál)
  • Japonsko Ultraman: Kúsó tokusacu series (více)

Epizody(40)

Obsahy(1)

Když je svět napaden mimozemskými vetřelci a ohromnými prehistorickými monstry, existuje pouze jedna jediná organizace, která si s takovýmto ohrožením dokáže poradit. Je to Science Patrol, vysoce sofistikovaná policejní jednotka, vybavená nejmodernějšími zbraněmi a vesmírnými plavidly. Úkolem této jednotky, vedené kapitánem Muramatsuem, je chránit planetu Zemi před hrozbami z neznáma. A pokud se ukáže, že jejich výzbroj k poražení jejich obludných nepřátel nestačí, nastupuje na scénu jeden z členů – Shin Hayata, který má schopnost proměnit se v obřího superhrdinu z vesmíru, Ultramana! (Israha)

(více)

Zajímavosti (4)

Ready Player One: Hra začíná (2018)

  • Daito (Win Morisaki) používá v závěrečné bitvě robota RX 78 Gundam z anime seriálu Mobile Suit Gundam (od r. 1979). Ve filmu má tento robot aktivitu limitovanou třemi minutami, což předloze neodpovídá. Tento limit je ve skutečnosti odkazem na jiný ikonický japonský seriál, konkrétně Ultraman (od r. 1966), kde mohl hlavní hrdina v transformované podobě existovat právě po dané tři minuty. Ultraman hrál klíčovou roli v Clineově knižní předloze, zatímco ve filmu se nakonec z důvodu právních sporů neobjevil a jeho role se rozdělila právě mezi RX 78 Gundam a Iron Gianta. (Israha)

Kaidžú sóšingeki (1968)

  • Při jedné ze scén podává televizní hlasatel reportáž o útocích monster po celém světě, a je mimo jiné vidět napadení Paříže, při kterém se objeví titulek „Baragon terrorizes Paris!“. Monstrum, které ničí hlavní město Francie, však není Baragon, nýbrž Gorosaurus. Toho bylo nutné použít díky zmíněnému špatnému stavu kostýmu Baragona; scénář už však počítal právě s ním, a proto se v dané scéně Gorosaurus vynořuje z podzemí, i když se o podzemní monstrum vůbec nejedná. Na rozdíl od Baragona. Důvod zmíněného špatného stavu kostýmu Baragona bylo jeho opakované používání pro tvorbu kostýmů monster pro seriály Ultra Q (monstrum Pagos v epizodě č. 18) a Ultraman (Neronga v epizodě 3, Magular v epizodě 8 a Gabora v epizodě 9). (Israha)

Godzilla tai Megalon (1973)

  • Koncept Jet Jaguara je vítězným návrhem soutěže, kterou společnost Toho pořádala za účelem vytvoření nového japonského superhrdiny, který by se svezl na tehdejší obrovské popularitě hraných i animovaných seriálů s robotickými či humanoidními bojovníky, jako byl například Ultraman (od r. 1966) či Mazinger Z (od r. 1972). Původní název tohoto nově vytvořeného robota zněl Red Alone, ale posléze došlo k přejmenování a úpravě designu, a zrodil se Jet Jaguar. (Israha)

Reklama

Reklama