foto

Tamlyn Tomita

  • nar. 27.1.1966 (53 let)
    Okinawa, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tamlyn Naomi Tomita se narodila na Okinawě v Japonsku (po rodičích je japonsko - filipínského původu), ale od dětství žije v USA. Její otec pracoval v Los Angeles jako policista. Tamlyn v mládí studovala historii a zvítězila v několika soutěžích krásy. Mimo jiné získala v roce 1985 titul Miss Nikkei (udělovaný nejkrásnějším Japonkám žijícím mimo Japonsko) a v roce 1991 ji dokonce časopis People zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě.

Obrat v jejím životě přišel v jejích dvaceti letech, když získala roli Kumiko – lásky hlavního hrdiny ve druhém díle rodinného akčního filmu KARATE KID. Díky tomuto úspěchu odstartovala kariéru filmové a televizní herečky, která trvá dodnes.

Zahrála si například hlavní ženskou roli po boku Dennise Quaida v romantickém dramatu z druhé světové války NAVŠTIVTE RÁJ, jednu z hlavních rolí v dramatu KLUB ŠŤASTNÝCH ŽEN, nebo manželku Antonia Banderase v nezávislém povídkovém snímku ČTYŘI POKOJE. S Dennisem Quaidem se pak znovu sešla při natáčení katastrofického velkofilmu Rolanda Emmericha DEN POTÉ, kde ztělesnila vědkyni NASA, Janet Tokada. Nejnověji jsme ji mohli vidět jako matku Jina Kazamy ve filmové adaptaci akční počítačové hry TEKKEN.

Často hraje i v seriálech (SANTA BARBARA, HIGHLANDER, JAG, KRIMINÁLKA MIAMI). Tamlyn působí také jako zpěvačka.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ningyo
Real Artists
2016 Seppuku
The Good Neighbor
The Living Worst
The Unbidden
2015 Daddy
2014 Awesome Asian Bad Guys
Teacher of the Year
2010 Nómadas
Tekken
The Mikado Project
2009 Why Am I Doing This?
2008 Oko
Two Sisters (TV film)
2007 Pandemie (TV film)
2006 Prapor purpurových srdcí
2005 Gaijin - Ama-me Como Sou
Jane Doeová: Deklarace nezávislosti (TV film)
2004 Den poté
Perfect Party, The
2003 Four Fingers of the Dragon
Gaijin 2
Robot Stories
2001 Destiny (TV film)
Walking Shadow (TV film)
2000 Betty Anderson
Nepolapitelný virus (TV film)
1999 Life Tastes Good
Poslední muž na planetě Země (TV film)
1998 Hundred Percent
Polibek
Soundman
1997 Raven: Return of the Black Dragons (TV film)
The Killing Jar
Touch
1995 Requiem
Čtyři pokoje
1994 Notes on a Scale
Picture Bride
Ztracený syn 2 (TV film)
Ztracený syn 4 (TV film)
1993 Babylon 5: Velký sumit (TV film)
Klub šťastných žen
1990 Hirošima: město popela (TV film)
Navštivte ráj
Vietnam Texas
1988 Hiroshima Maiden (TV film)
To Heal a Nation (TV film)
1987 Hawaiian Dream
1986 Karate Kid 2

TV seriály

2019 The Good Doctor (TV seriál)
Aftermath (S02E12)
Quarantine Part Two (S02E11)
2018 First World Problems (TV seriál)
The Good Doctor (TV seriál)
Epizoda 18 (S02E18)
Epizoda 17 (S02E17)
Believe (S02E16)
další epizody (19)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Baku (S03E09)
Kasumi (Through the Mists) (S03E08)
2017 The Good Doctor (TV seriál)
Intangibles (S01E09)
Apple (S01E08)
Pipes (S01E04)
další epizody (5)
Vlčí mládě (TV seriál)
Ghosted (S06E06)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Berlínská pobočka (S01E10)
Thomas Shaw (S01E09)
Detektor lži (S01E08)
další epizody (10)
Vlčí mládě (TV seriál)
Codominance (S05E13)
Damnatio Memoriae (S05E12)
2015 Zoo (TV seriál)
Mlčení cikád (S01E03)
Vražedná práva (TV seriál)
Hello Raskolnikov (S01E10)
Vlčí mládě (TV seriál)
Ouroboros (S05E08)
Strange Frequencies (S05E07)
Creatures of the Night (S05E01)
2014 Resurrection (TV seriál)
Vražedná práva (TV seriál)
He Deserved to Die (S01E07)
Vlčí mládě (TV seriál)
Klam a zmatek (S04E12)
Doba smrti (S04E08)
Němý (S04E03)
další epizody (10)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Dron (S06E07)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
Kdo skutečně jsi? (S06E01)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Brusle jako zbraň (S08E14)
2012 Glee (TV seriál)
Sbohem a šáteček (S03E22)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Lazebník a prcek (E10)
Glee (TV seriál)
Poprvé (S03E05)
Asijská pětka (S03E03)
2010 Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Prošel / Neprošel (S04E16)
2009 Make It or Break It (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Strange Bedfellows (S03E05)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Smrtonosná voda (S03E15)
Přistání po dvaceti letech (S03E14)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Zamoření (S04E24)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk bojuje s radnicí (S07E16)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Náš otec (S03E12)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Pozůstatky (S05E15)
2007 Heuréka – město divů (TV seriál)
Zrození Fénixe (S02E01)
Hrdinové (TV seriál)
Příběhy s poučením (S02E09)
2006 Heuréka – město divů (TV seriál)
Jednou za život (S01E12)
Než zapomenu (S01E03)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Země nikoho (S03E01)
24 hodin (TV seriál) - a.z.
Day 5: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S05E02) - a.z.
Hvězdná brána (TV seriál)
Křížová výprava (S09E19)
Metla (S09E17)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
JAG (TV seriál) - herec, a.z.
Písečné přesypy (S09E02) - a.z.
Ledová královna (S08E20)
Druhá dějství (S08E19)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Pilot (S01E01)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S02E06)
Day 2: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S02E03)
Day 2: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S02E02)
další epizody (4)
JAG (TV seriál)
Zabiják (S08E10)
Když se lano přetrhne (S08E09)
Připraveni, nebo ne (S08E08)
další epizody (5)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
You Can't Go Home Again (S01E05)
The Dawn of a New Day (S01E02)
1999 Will a Grace (TV seriál)
Život není žádná olivová zahrada (S02E09)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
McNeil and Pray (S05E11)
1996 The Burning Zone (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Ex Marks the Spot (S02E22)
1984 Santa Barbara (TV seriál)

Dokumentární

2017 John G. Avildsen: King of the Underdogs
2015 The Real Miyagi
2012 MIS Human Secret Weapon
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace