Reklama

Reklama

Owari no Seraph

(seriál)
  • Japonsko 終わりのセラフ (více)
Trailer 2
Japonsko, 2015, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seraph of the End je postapokalyptický nadpřirozený anime seriál sledující mladého pomstychtivého muže, zatímco se snaží bojovat za přátelství a loajalitu v situaci se zdánlivě nemožnými překážkami. (mikki089)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Vampire Reign (2015) (S01) 

"Takové o dost slabší Shingeki no Kyojin..." Tak pokud zvolíme zrovna toto srovnání - no jak v čem. Určitě to nemá tak silnou a emotivní hudební stránku a možná to celkově nemá takový náboj, ale zdejší postavy jsou podle mě mnohem snesitelnější. Zkrátka SnK je parádní na poli akce, no a tohle je pro mě spíš nadprůměrné akční drama s trochou hororových prvků. Co se mi u OnS obzvlášť líbí je zdejší prostředí, upíři co si chovají lidi jako ovce a lidé, kteří přestože byli zdecimováni si vštěpili jasný cíl, spojit se třeba s démony i ďáblem aby nepřítele porazili, no a když tohle nevyjde, pořád je tu plán B - přemnožit se a znovu získat početní výhodu o kterou díky smrtící epidemii přišli... A všude kolem trosky a rozvaliny měst, kde se vede válka, takhle nějak si představuji post-apokalyptickou budoucnost, která slibuje spoustu konfrontace... Co se postav týká asi nejvíc mě baví ústřední dvojice Yuichiro a Shinoa. Yuichiro má správné odhodlání, ale se svými citovými výlevy to nijak nepřehání a Shinoa je naprosto úžasně sarkastická... Také jsem byl hodně zvědavý na druhého chlapce, co se jmenuje Mikaela (rodiče asi chtěli holčičku...) a SPOILER jaká bude jeho role, když "změnil tým". KONEC SPOILERU No a musím zmínit i Krul, protože tahle lolitka má neskutečnou jiskru a i když jsem z ní v této sezóně moc neviděl, tak už teď si říkám, že bych se od ní klidně nechal pokousat... Zkrátka očekávání byla z mé strany opravdu velká a výsledek je podle mého chvalitebný, ale na tu poslední pátou * se to ani po posledním dílu nedostalo. Možná mohli být ti upíři mnohem děsivější, atmosféra tíživější, animace méně roztomilá a víc temná, nebo kdyby třeba jen těm pořádkovým silám dali nějaké lepší uniformy... Zkrátka něco tomu pořád chybělo a i když jsem i zde dokázal najít momenty u kterých mé srdce lehce zaplesalo (třeba když se objevil "seraph") na zadek mě to neusadilo a takový ten pocit, jakože sleduji něco opravdu úžasného (který jsem měl třeba právě u SnK, i když tam mě zase neskutečně štvaly hlavní postavy...) se nedostavil. Takže jenom 8/10, ale druhou sérii co se bude vysílat na podzim si ujít nenechám. ()

Nagoja kessen hen (2015) (S02) 

Ale jo, zatím mě to baví. I když se všichni ze začátku tváří, jako by se Yuova přeměna vůbec neuskutečnila a všichni kolem něho chodí po špičkách, i když hlavní hrdina pořád dokola mele o tom, že musí zachránit svého "boyfrienda" což už místy nudí a první díl a ten výslech, co se tam odehrál, mi přišel tak nějak divný i přesto všechno to zatím pořád jde. Atmosféru to má, tajemství co by mě zajímala tam taky nějaká jsou a navíc hrdinové dostali nové schopnosti, které sice nejsou tak působivé jako třeba "bankai", ale zajímavé mi docela přijdou. Občas mě to i trochu zklame, třeba když čekáte epický souboj s démonem a místo toho ho hrdina prostě ukecá ve stylu písně "Chtěl bych být víc, než přítel tvůj...". Jistě, kolem tohohle kousku je spousta "hypu" asi jako třeba u takového Tokio Ghoula a i já se nechávám tou akcí opíjet. Objektivně je to spíš průměr, ale protože mě to zatím pořád baví,tak u mě zatím ještě pořád za 4* především proto, že čekám, až vypukne ta bitva o Nagoyu a že to bude "velký". EDIT: Tak jsem to právě dokoukal a pocity jsou značně smíšené. Čekal jsem, že to bude velké, čekal jsem že to bude efektivní ale čekal jsem také, že to bude dávat smysl. První dvě věci se vcelku povedli, finální episody měly docela slušnou atmosféru a hromadu zajímavých okamžiků, které se mi líbily, ale bohužel docela slušnou řádku věcí co se tam odehráli jsem příliš nepobral. Zkrátka finále bylo hodně uspěchané, zvraty zvláštní a opravdu velmi málo vysvětlené a tak si kladu spoustu otázek, nad kterými ale jako by se příběh vůbec nepozastavoval. Takže díky všem těm věcem, nad kterými jsem musel přemýšlet a které mi nebyli autoři zatím schopni vysvětlit a nebo které jsem asi správně nepobral jsem si to nakonec vlastně ani moc neužil. A tak si počkám na další sérii a třeba už se konečně něco dozvím a začne to dávat smysl, ale zatím je to jen velmi pěkný akční bordel. No a díky tomu bordelu a jisté nedomyšlenosti, kdy mi nic moc z příběhu neukázali a nevysvětlili musím svůj dojem snížit na lepší průměr... 6/10 ()

Reklama

Reklama