Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slávna scénka pohľadu Nicolasa Cagea, ktorá sa stala kráľom meme. Nezáživný upírsky film, kde vás nenadchne takmer nič. Jeden z tých horších filmov s prvkami hororu, ktorý často dávajú na MGM. Je to strata času a bohužiaľ u tohto filmu neplatí pre mňa " zlaté 80.roky" - čo sa hororových filmov týka. A to tam hral vtedy ešte mladý Nicolas Cage. Scenár hodný Uwe Bola, ale aj ten by tam pridal hádam niečo zaujímavejšie. Absolútne neatraktívne ženské postavy, žiadne krásavice, dokonca ani samotné upírky. Jeden z tých filmov, u ktorých som sa musel premáhať, aby som ho dopozeral až do úplného dlhého predlhého konca. A prečo je táto snímka aj v kategórií Komédia to je mi skutočne záhadou tohto roka. Veľmi bezduchá zlátanina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní že Cage hrál v blbých filmech ještě než se stal hereckou hvězdou číslo 1. Takže podobně jak neslavně skomírá jeho kariéra nyní, tak i horko těžko svou kariéru rozjížděl. Polibek upíra je film neskutečně střelený. Až na závěr jsem zjistil co se nám básník celou dobu snažil sdělit, jinak to nemělo hlavu a patu. S odstupem času ale musím přiznat že Cage vlastně předvedl opravdový herecký koncert. Takového vola by asi málokdo chtěl hrát. 30% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne uletený, čudný film. Snímok je o chlapíkovi, ktorý sa postupne mení na upíra, alebo si to len myslí? :)... V každom prípade, prvá polovica je ťažká nuda, mal som čo robiť, aby som to nevypol. Keď však Cage začne kúsať ľudí a chodiť po meste aj s umelými upírskymi zubami (takými čo sa dajú kúpiť na kolotoči za pár drobných), tak som sa začal celkom slušne baviť, hlavne na absurdnosti chovania sa hlavnej postavy - vo svojej podstate veľmi smutnej a depresívnej. N. Cage tu hrá ako o dušu, naozaj excelentný herecký výkon, na priemer to však nestačí, nuda prvej polovice ma totálne odrovnala. 45/100 ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

O Polibku upíra jsem věděl, že z něho pochází známý mem s vykuleným Cagem, a myslel, že je to romantická komedie. A po zhlédnutí nevím, co to bylo, i když jsem se smál často. Na upírskou metaforiku se odkazuje i zubatým panoramatem Manhattanu a dvojčat a vampyrismus tu patrně metaforou je. Možná souvisí s hrdinovým sexuálním životem, možná s jeho prací v literární agentuře (a taky nechci spoilerovat). Ani Kafkova fotografie v kanceláři ho dostatečně nevarovala… Každopádně film by byl celkem odmávnutelný nebýt Cageovy kreace - obzvlášť od doby, kdy jeho postava zahlédne v televizi Maxe Schrecka v Nosferatu, a tím je dáno, jak musí vyhlížet pravý upír. Jeho pohyb diskotékou nebo nahánění holubů jsou úžasné scény, stejně jako vychutnávání si nebohé sekretářky Alvy. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Pokud máte pocit, že je váš šéf ten největší debil na světě, zkuste vzít v úvahu, že se z něj možná právě stává upír a to není žádná prdel. Zahrnuje to například spánek pod převrácenou pohovkou nebo pojídání holubů, švábů či polštářů. Tenhle film se asi nepodobá ničemu, co jsem dosud viděl. Tak trochu jsem čekal nějakou sračku, ale ono je to solidně natočené se slušnou hudbou a dobrými hereckými výkony. Teda až na ten Cageův, ten dobrý není, je spíš nepopsatelný. Z nějakého důvodu mi to fakt sedlo a totálně jsem to žral. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)
  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama