Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerického prezidenta, kterému povážlivě klesá popularita přemluví, aby jí zvýšil tím, že začne studenou vojnu proti Kanadě. V reklamní kampani udělá vše pro to, aby poštval Američany proti Kanaďanům. Šerif Bud a skupina místních přívrženců se rozhodnou, že vezmou věci do vlastních rukou a překročí hranici. No a kdo jiný by začal vojnu proti Kanadě lépe, než skupina kanadských herců a hereček? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná komedie věrně mapující kulturní rysy několika světových velmocí. Trošku mě překvapuje, že je tento snímek poměrně málo známý. Současných 369 hodnotících je číslo vskutku neúměrné celkové porci zábavy. Určitě popularitě snímku nepřidává fakt, že se jedná o americký film, který je postaven na urážení zejména Američanů. Tohle oni neradi. Nicméně, ostatní tohle rádi. Mně se to celkem zamlouvalo. Film je plný všemožných hlášek a situací, které mi rozhodně úsměv na rtech několikrát vykouzlily. Viděl bych to minimálně na horní hranici třech kousků. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo opravdu nadějně, satiru mám rád a Moore nešetří dost tvrdým humorem.Jenže místo toho aby to byla taková veselá a prdlá komedie plná konfrontace amerických a kanadských herců, děj zakrní, moc se toho neděje a spíš mi to připomínalo parodii na nějaký špionský film, než-li politickou satiru.John Candy by si určitě zasloužil lepší tečku za svou perfektní filmovou kariérou.Režírovat to třeba Reitman, mohlo to být úplně o něčem jiném. 45%. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná satira. Moore si dělá srandu z USA (zbraně, politická nespokojenost, armáda) i Kanady (zdravotní systém, francouzština, přátelské způsoby). Spousta vtipných scén a hlášek. Na Johna Candyho (jeho poslední role:() jako vždy radost pohledět, i na Alana Aldu. Často jsem se opravdu nahlas zasmál... "William Shatner, Michael J. Fox... všichni kanaďani, chodí mezi námi!", pálení cédéček Bryana Adamse, scéna s hnusným pivem na hokeji atd. Kdo má rád tyhle narážky, jak na USA, tak Kanadu, film si užije. -"Think of your children pledging allegiance to the maple leaf. Mayonnaise on everything. Winter 11 months of the year. Anne Murray... all day, every day." ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Michaelu Moore zkusil po svém prvním dokumentu štěstí s hranou komedií a nedopadlo to vůbec špatně. Především první dvě třetiny jsou zábavné a plné nápaditých satirických gagů. Výsledku pomáhá obsazení - tradičně sympatický Alan Alda jako dobromyslný a nezkušený prezident nebo John Candy představující přesného burana. Úsměv vyvolávají i odkazy na Blízká setkání třetího druhu nebo Dr.Divnolásku, stejně jako krátáká scénka s Danem Aykroydem. Jenom škoda, že ke konci film trochu ztrácí dech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Můžete hádat kde se v hlavách pološílených tvůrců South Parku vzal nápad na válku s Kanadou v Pekle Na Zemi:)) Parodující odkazy sahají (kromě poněkud tristních obrazů americké inteligence;)) i k takovým legendám jakými jsou Spielbergova Blízká Setkání Třetího Druhu:) A jak už podotýká Trellíno, jde o poslední film Johna Candyho. A tím jakákoliv výjimečnost Kanadské Slaniny končí...což ovšem neznamená, že se u ní nepobavíte. Na jedno pokoukání dobrá volba. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední vydaný a dokončený film Johna Candyho. Herec zemřel během natáčení snímku Wagons East (1994). (SaNcHeZ_cz)

Reklama

Reklama