Reklama

Reklama

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

  • USA The Wonderful Story of Henry Sugar
Trailer 1

VOD (1)

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Když už si člověk myslí, že viděl ve filmu vesměs všechno, tak příjde hračička Wes Anderson a natočí film takovým stylem, jakoby zrovna psal knihu. A já se teda ptám, co příjde příště a jestli to vidí i ostatní tvůrci, že lze stále myslet originálně?! Ještě více tu tak vyniká důkladnost celé scény, které jsou Andersonovy filmy pověstné. Na krátkém poli je film překvapivě vrstven do několika úrovní, kdy ale vše důležité je řečeno a vy tak máte pocit, že jste dostali opravdu plhohodnotný celovečerák. Podobně jako zbylé filmy od Andersona, i tento je esencí čirého dobra, která ve vás vyvolá nutkání ke konání dobra. ()

jara12 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson tento rok nezažívá fanouškovskou přízeň. Velice kvalitní Asteroid City nenašlo tak velkou fan base a tak nám na Netflixu přistála kolekce čtyřech krátkometrážních snímků, které zpracovávají povídky Roalda Dahla v artovém stylu Andersona. Benedict Cumberbatch a Ralph Fiennes ve většině hrají hlavní roli, ale někdy nechybí ani Ben Kingsley. Velice úspěšný cast bychom měli, ale co obsah? Příběh Henryho Sugara rozhodně vyčnívá nejen svoji délkou ale i kvalitou. Zbylé tři mají své světlé chvíle a takový Krysař nebo Otrava zvládají adaptaci na jedničku. Labuť je čtvrtý a poslední snímek, který bohužel nedostál kvalit zbylých třech a trochu své kolegy sráží. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Úžasná povídka, pro níž bylo jméno režiséra Wese Andersona tou jedinou správnou volbou. Právě jenom on totiž dokáže na plátno přenést veškeré, byť i ty sebemenší nuance, což je navíc korunováno i jeho osobitým kompozičním stylem. Pokud jste tedy fanoušky jeho snímků, potažmo i fanoušky povídek Roalda Dahla, tato delikátní jednohubka je pro Vás přesně tím pravým. (Netflix) ()

silv_r 

všechny recenze uživatele

"Koukám na nové shorty Wese Andersona," napsala přes Instagram dívka, kterou silv_r posledních pár týdnů s nadšením vídá. Protože si jednoho večera uvařil večeři a sedl k televizi, hledal něco krátkého, co si může pustit zatímco by jedl. "Hele, Henry Sugar!" zvolal a říkal si, že aspoň bude mít nové téma pro konverzaci. Následující je popis filmu, tak jak jej vnímal. Plátno, kulisy a choreografie připomínaly divadlo. Omezený počet herců tento pocit pouze umocňoval. "Ježíš, to je tak krásně udělaný," zamumlal silv_r tiše pro sebe. Bylo. Celý film měl náladu, jako když v podzimní odpoledne prší a pod dekou srkal čaj, přičemž vedle prská krb. Zkrátka takové útulné příjemno. Dějově byl film zajímavý, ale stylizace a způsob vyprávění je ten prvek, který z něj dělá, co bylo před chvílí popsáno. Ono útulno spočívala v tom, že kde jiné filmy své nedostatky schovávají, Anderson je zde přijímá a dělá z nich přednost. Film skončil. "No, jdu napsat recenzi," řekl silv_r a šel tak udělat. Byl spokojený. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dát si jednou za čas Wese Andersona je super! Navíc, když to je kraťas, je půl dvanácté v noci a vy nechcete začít sledovat nic dvouhodinového. Nejlepší (andersenovský) výkon podal (podle mě) Dev Patel, nicméně i ostatních několik (slavných) herců bylo výborných. Velmi kompaktní příběh, pravděpodobně proto, že Wes nemusel ani natahovat ani zkracovat a převyprávěl knihu prostě tak, jak mu to vyšlo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne v januári 2022. (Arsenal83)
  • V úvodním záběru je na pravém zadním rohu stolu fotka norského polárního badatele Roalda Amundsena. (OJan)
  • Jedná se o jeden ze čtyř krátkých filmů Netflixu režírovaných Wesem Andersonem a natočených podle příběhů Roalda Dahla, které byly uvedeny během čtyř dnů ve stejném týdnu: 27.–30. září 2023. Část 1, tento film - 27. září 2023; Část 2, The Swan (2023 ) – 28. září 2023; Část 3, Krysař (2023 ) – 29. září 2023;  Část 4, Otrava (2023 ) – 30. září 2023. (Johnny.ARN)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Reklama

Reklama