Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zadlužená studentka Emily (Aubrey Plaza) se ze zoufalosti zapojí do podvodu s kreditními kartami. Neúspěch na pracovním trhu a nedostatek peněz ji přivedou k velkému skoku do kriminálního podsvětí Los Angeles. Jejím zločineckým parťákem je charismatický Youcef (Theo Rossi), se kterým zosnuje velký plán na rychlé prachy. Podaří se jim obejít zákon, přežít a ještě si pořádně vydělat? (haluska11)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Výborná vec, nižšie hodnotenia nechápem. Celé to stojí ale nepadá na zaujímavej a charizmatickej hlavnej hrdinke, ktorá je absolútne uveriteľná a autentická a spolu s civilným prístupom k látke dostaneme tandem tvoriaci pevný základ celej snímky. Scenáru a príbehu sa dá čo to vyčítať, ale to aj v populárnejších a ambicióznejších projektoch. Ak niekto stále lamentuje, že súčasný filmový priemysel je príliš 'woke' a tým pádom nepozerateľný, toto je prípad, kedy sa dá feministická téma spracovať dobre a nenásilne a ešte aj so zaujímavým spoločenským komentárom (pracovné pohovory). Viem si predstaviť, že by Plaza hrala v nejakom alternatívnom vesmíre Ellen Ripley, pretože s nepriazňou osudu a prekážkami vo forme ľudských hovád si vedela poradiť s rovnakou gráciou ako spomínaná hrdinka s vesmírnymi príšerami. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další (lehce depresivní) sociálně laděná záležitost, kterak mladá umělkyně udělala v době studií chybu, kvůli které má záznam v trestním rejstříku, musí splácet studentskou půjčku, privát sdílí s několika spolubydlícími a zasekla se v rozvážkové službě. Shodou okolností se seznámí s mužem, díky kterému nakoukne do světa podvodů s kreditními kartami. Nejprve jde o pár stovek dolarů, následně sklouzne do úplně jiné ligy. A sama na sobě poznává, kam až je schopná zajít, aby si udržela „snadno“ vydělané prachy. Výsledek je prostý, ale poměrně poutavý, původně šedá myška Aubrey Plaza prakticky nesleze z plátna, dramatická úloha jí sluší a ukazuje, že má na víc, než jen na přitroublé nebo nekorektní komedie, které se chtějí za každou cenu zalíbit mladému publiku. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Aubrey Plaza patří do mé širší skupiny oblíbených hereček, její herecké výkony jsou mi sympatické, a v tomto směru jsem nebyl zklamán ani tentokrát. Určité zklamání mi způsobil nepříliš bohatý scénář, který v určitých momentech opouštěl žánr, aby se do něj po pauze zase vracel, ale největší problém jsem měl s celkovým vyzněním filmu. Netvrdím, že mi Emily nebyla sympatická, na druhou stranu jsem si ale stále uvědomoval, že zcela evidentně překročila hranici (zprvu jen obrazně) a nemohl jsem jí tedy s klidnou myslí držet palce. Emily neměla problém krást, loupit, ubližovat a myslím, že by se srovnala i s vraždou. Jasně, byla to žena, no a co? Měl bych jí fandit, protože měla dluhy a protože jí v přístupu k lepší práci bránil fakt, že byla odsouzena za násilný trestný čin? Ale no tak, zase dvojí metr? / Poučení: Šikmá plocha bývá i kluzká. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Aubrey som mal pre jej divnost, sex-appeal a zvlastnu povahu v RL, ale i pre jej filmove role vzdy celkom rad. Tento kusok sa moc nevymyka z priemeru. Pribeh uchadzajuci, podvody s kartami sa deju neustale a co sa tyka overovania transakcii, neviem nakolko tu robili "skratky". Kazdopadne, vsetci vieme, ze minimalne domaci v Amerike sa kupia auto, ci zbran bez vacsich problemov. :) Priemer. Moze sadnut. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film. Emily je žena, která v životě nemůže najít rodinnou ani finanční stabilitu, ale náhodou narazí na podvodníky s platebníma kartama a po první úspěšné nelegální prácičce to rozjede ve velkém. Na to, jak obyčejný film je a i přes nepříliš slavné internetové recenze musím ale říct, že film patří k tomu lepšímu za poslední týdny. Příběh je jednoduchý, ale poutavý a největší plusové body sklízí naprosto perfektní Aubrey Plaza, která se pro tuhle roli snad narodila. Věřil jsem jí každou minutu její postavy, vypadá fantasticky, je sympatická, krásná a díky tomu jí divák od prvních minut fandí a prožívá s ní celé dění. Má to spád, filmovou poutavost i rázné dialogy a ikdyž to není vyloženě kinematografický převrat, užil jsem si to a tu čtvrtou hvězdičku rád přihodím. A to jsem do filmu šel původně úplně bez očekávání. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní celkem 38x slovo „fuck“ v různých podobách. (noelcoward73)
  • Film je věnován americkému herci, komikovi a rapperovi Ricarlu Flanaganovi, který si zahrál menší roli Mikea. Flanagan zemřel v říjnu 2021 ve věku 41 let na komplikace s onemocněním covid-19. (noelcoward73)
  • Film se odehrává v Los Angeles a ke konci v Mexiku. (noelcoward73)

Reklama

Reklama