Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

elanius 

všechny recenze uživatele

(18/2023) / Nice :). Fakt svieži vietor v indie produkcii. Emma Thompson snáď celý život vnútorné smerovala k tejto roli, ako inak si vysvetliť tú neskutočnú odvahu ísť po 60tke do takéhoto "projektu". Chalana tiež neviem kde vybavili, ale jednoznačne tu zahviezdil a v niektorých momentoch aj prekonával Emmu. Hravý, vtipný a extrémne "fresh" filmík, ktorý nastoluje zaujímavé a docela (filmovo) neprebádané témy, ale dokáže to robiť citlivo a bez vulgárnosti. (8/10) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se od shlédnutí traileru strašně moc těšila a měla jsem na co. Tohle je film přesně pro mě. Konverzační film, který se ve většině filmu odehává na jednom místě. Tohle chce hlavně perfektní scénář, jinak by to byla nuda. Naštěstí tenhle film, ten perfektní scénář má. V první polovině je to vtipnější, sem, tam nějaké hlášky, nervozita hlavní postavy Nancy je roztomilá a vtipná. Ve druhé polovině se to už pomalu přesouvá do té větší dramatičnosti. Skvělý herecký koncert Emmy Thompson a Daryla McCormacka, sedli si k sobě perfektně. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Menší dialogový film, který se hodně povedl. Režisérka Sophie Hyde velmi civilně a něžně převedla kvalitní scénář od Katy Brand do filmové podoby a vtiskla mu intimní zpověď/výpověď o lásce, sexu, stáří, a přijmutí sama sebe. Hyde nikam nespěchá a nechává hlavní herecké duo, aby prodalo své charaktery, a my je jako diváci postupně poznávali. Hyde sice nepředvede režisérsky nic světoborného, ale umí skvěle prodat dialogové scény a vykreslit postavy. Emma Thompson má parádně napsanou postavu a zahrála to úžasně. Thompson je výborná herečka a tady to znovu dokazuje. Daryl McCormack je šikovný herec, který má velké charisma, a v této roli mi hodně sedl. McComack působí dost sympaticky a dokáže prodat všechny aspekty své postavy věrohodně a citlivě. Hodně štěstí, pane Veliký je povedený film s přesahem. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Inspirující pro všechny zabržděné, zamrzlé nebo uvízlé. Kloubouk dolů za odvahu obou herců, hlavně Emmy Thompson. Byli vážně skvělí. Scénář byl vypilovaný do vytříbenosti, žádná rychlokvaška. Mělo to přesah a hloubku a přitom to vyznělo autenticky. Bavilo mě to od začátku do konce a přál jsem si, aby to neskončilo. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Zda sa, že tento kusok bol natočený vyložene pre ženské publikum. Narazila som naň úplnou náhodou ked som sa cítila velmi nešťastná a proste ma pohladil po duši. Tak trochu mi pripomenul Padesát odstínů šedi,  akurat, že je ovela sofistikovanejší a zaujimavejsi. Nevraviac o nadhernom hlavnom protagonistovi. Tak do toho dámy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)
  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama