Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka padne až na úplné dno a v zoufalství se pokusí zvládnout slavný Vasův běh. Pomáhat jí bude bratr perfekcionista, který ale sám není zdaleka dokonalý. (Netflix)

Recenze (17)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Dobrá sice jsem se neřehtal celý film, ale zasmál jsem se a film byl příjemný. Jestliže někdo čeká od romantické komedie málo náhod, logiku a tragédii na konci, tak se na tenhle film rozhodně nekoukejte. Pro ostatní vřele doporučuji. Postavy si získají vaše sympatie, jejich představitelé také a pobavíte se.  "Někdo už doběhl? - Ano, právě teď. - Jak je to možný? Je to sakra vůbec člověk? - Je to Nor!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková severská životní pohoda. Příběh dvou sourozenců, kde každý z nich je absolutní extrém. Jejich nečekané prolnutí v dospělosti ale způsobí životní změnu. A snaha osudu je samozřejmě k dobrému. Milé, nevtíravé, odpočinkové, pocitově hodně lidské a upřímné. Takže s lidskými klady, ale i zápory, které jako divák dokážete přijmout, protože se budete cejtit, jako kdybyste koukali na příběh, který musel napsat jedině sám život. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte švédštinu, tak máte českou vztahovou komedii jak vyšitou. Povedených vtipů minimum a námětem naprosto generické drama pro lidi ve středním věku, kde nechybí rozvod, nevěra, střídavá péče, samozřejmě špetka romance a všechny strasti a radosti běžného člověka po třicítce. Nechápu zdejší hodnocení, být to české, tak se to krčí někde pod padesáti procenty. Jde vidět, jak jsou diváci zaujatí a to, co kritizují na domácí půdě, u zahraniční produkce neplatí. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Velmi milá a příjemná švédská přihořklá komedie, ovšem s patřičně vydatným, všeléčivým happyendem. Aneb potřebná dávka lásky a akurátního kýče v tomto čase. Taková švédská 'Padesátka', jen ne s parodickým nádechem, kterým čeští tvůrci obvykle spolehlivě zabijí každý pokus o poctivou komedii. Nečekejte nic originálního nebo hlubokého, podobné téma jste viděli mockrát (rozhašené vztahy a ozdravná katarze, zde prostřednictvím legendárního Vasova běhu). První polovinu jsem si říkal, no, komedie, ne, že bych se smál, ale druhá už je milým, nekomplikovaným pohlazením, které rozhodně neurazí 👍 ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Asi spíš objektivně na tři, ale cítil jsem se po tomhle filmu tak zvláštně naměkko a zároveň naštvanej na sebe, že já nic takového nikdy nedokážu a svůj život takhle nenakopnu, že dávám čtyři. Skandinávské filmy se vyznačují jednou skvěle zvládnutou stránkou. Jsou plné lidskosti. Uvěřitelné postavy se sice občas chovají jako idioti, ale pořád nemají nádech nereálna. Fandíte jim, závidíte, bojíte se o ně. Žádné jiné zemi se to nedaří v takové míře a tenhle film, plný ztroskotaných, ztracených, nešťastných ale i spokojených lidí to opět potvrzuje. Příjemné sympatické postavy, s jejich chybami, tím, co se jim povede i tím co už méně. Hledání sebe sama v kulisách nejslavnějšího dálkového běhu na světě zní jako bláznivý nápad, ale funguje. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama