Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Chan, populární hongkongský herec, specializovaný na akční filmy, se tentokrát představí v hlavní roli romantické komedie, vyprávějící o úspěšném podnikateli C. N. Chanovi, který je natolik zaměstnán, že se dosud nestačil zamilovat. Půvabná Bu, která se narodila a vyrostla v rybářské vesničce, je jeho pravým opakem umí snít s otevřenýma očima, má velikou obrazotvornost a vyznává jiné životní hodnoty než peníze a obchodní úspěch. Když náhodou objeví romantický vzkaz v lahvi, jež vyvrhlo moře, vydá se do Hongkongu hledat neznámého prince. Setkání s prostou milou dívkou změní Chanův život k nepoznání a protože láska dokáže divy, pomůže i této dvojici překlenout vzájemné rozdíly a najít skutečné štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film můžu koukat pořád dokola. Možná se to někomu zdá jako kravina a já to i trochu chápu, ale já mám rád Jackieho styl humoru. A když k tomu přidám roztomilou Qi Shu tak mi nemůže vyjít míň jak 4*. Jediný kdo mi v tom filmu fakt vadí je ten přihřátej týpek, kterej mi fakt vtipnej nepřijde. No a souboje s prtavim bělochem jsou třešnička na dortu. "Hele, šéfe, teď když je na zemi mohli bysme si taky kopnout? " :) ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a romantika? HK Stars a není na nich recenze na tak provařený film jako Gorgeous? Inu zázraky se stávají, ale po jemném upozornění od jednoho z našich čtenářů jsme usoudili, že tenhle film by ve výčtu určitě neměl chybět, protože přivádí do Jackieho filmografie hned několik novot. Dokonce by se dalo říci, že Jackie už není ve svém filmu pánem, protože i když C. N. Chan vlastní přepychovou jachtu, parádní rezidenci a peníze by mohl přehazovat lopatou v trezoru velikosti Hyde Parku, jeho životním stylem zamává pohledná vesničanka Bu (ostatně kým by nezamávala Hsu Chi), která se vypraví do velkoměsta poté, co k břehu jejího bydliště připrave láhev s milostným vzkazem (to že ji poslal růžovoučký homosexuál Albert v podání Tonyho Leunga, je jen drobným střípkem poetiky celého příběhu). Bu potká Chana zrovna v průběhu kočkování s jeho bývalým kamarádem Loem (Emil Chau). Je to klasické dětinské "kdo dočůrá výš", které se většinou nese ve znamení "vymlaťte z něj duši", což je věrnou záminkou ke klasickým bojovým scénám v Jackieho stylu (kromě Loových poskoků se Jackie musí vypořádat i s Albertovými kamarády, kteří se snaží pomoci Bu, aby mohla Chana oblbnout... v lásce a válce je vše povoleno ;). Zajímavostí je, že veškeré akční scény se nesou v klidném duchu a jsou proloženy humorem tak elegantně, že ani na vteřinu nepomyslíte, že by se hlavnímu hrdinovi mohlo něco stát. I když Lo najme australského bojovníka (Brad Allan), o hlavu menšího, aby dal C.N.ovi nakládačku a on ho nakonec i porazí (aby mohla následovat dokonale romantická tréninková vložka), s nikým to ani nehne a Lo je smutný, protože porážka jeho soupeře mu nepřínáší uspokojení. Tahle poloha filmu však nevylučuje, že by choreografie měla být nějak slabší. Jackie tu předvádí fantastické věci a i když je občas vidět podpora drátů (hlavně v závěrečné odvětě proti Bradu Allanovi), nelze nepochválit hezké skupinové bitky (úvod na lodi, trochu vykrádající starší Dragons Forever, nebo souboj s maskovanými útočníky. Jackie tu s basseballovými pálkami předvádí hotové divy) a především dva souboje s Bradem Allanem. Tehdy ještě novopečený člen Jackieho týmu předvádí s lehkou podporou drátů neuvěřitelně rychlé a fotogenické kombinace a posunuje tak akční scény o stupínek výš. I s odstupem několika let považuji Gorgeous za neuvěřitelně roztomilou komedii, což připisuji hlavně charakterům a hereckým výkonům. I menší roličky (Tony Leung, Emil Chau, Ken Lo) jsou zvládnuty precizně a jemnou romantickou linku (která je sice netradiční, ale tak nějak tu "sedí") doplňují fantasticky dynamické akční scény. Někteří možná řeknou, že mezi Hsu Chi a Jackiem to patřičně nejiskří a celá ta slavná romantika je tu jen tak do počtu, ale i když si nepotrpíte na uslzené příběhy, neměli byste litovat, protože Gorgeous má něco pro všechny. 70% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt lovce je jeden z horších filmů Jackiho Chana. Souboje jsou sice na dobrý úrovni, to se dalo celkem očekávat, i když Chan umí víc a choreografie některých soubojů neni úplně doladěná, možná se taky dala vypustit naprostá tupost jeho nepřátel, který maj iq jako zmrzlá makrela, ze začátku to bylo vtipný, ale postupem času už to začalo vadit. Ale to by se dalo přehlídnout, kdyby to bylo aspoň trošku vynahrazený příběhem, jenže příběh to jaksi taky postrádá, takže slabší 3* a nic víc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád obaly od vhs. Člověk se na nich dokáže skvěle pobavit texty jako "Nejlepší bojové scény, co jste kdy viděli". Za těch pár korun to vždycky stojí, potvrdit si opak, který je většinou pravdivý. Instinkt lovce však neobsahuje nic kromě trochu romantiky, plácání rukama do prázdna a trapných hlášek sledujících pomocníků jednoho z hrdinů. Aspoň, že v soubojích Jackie nevypadá jako klaun. Ve srovnání s většinou ostatních Jackieho filmů jeho kvalitativní dno. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů Jackieho Chana, nicméně jeho ekvilibristika s použitím motocyklu a posléze s jednou až čtyřmi baseballovými pálkami vyráží dech. Závěrečný fight se sice nese v ukázkovém fair-play duchu, ale chybělo mi víc akrobatických parádiček a Jackieho umění všechnocojekolemsedápoužít-dó... Velká nuda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Austrálčan Bradley James Alla (Alan) sa stal vôbec prvým neázijským členom kaskadérskeho tímu Jackieho Chana (C.N. Chan). V tíme dostal prezývku "Biely tiger". (rogger)
  • Ve scéně s delfínem, kdy se Chan (Jackie Chan) potápí s Bu (Shu Qi) v moři, je možné zahlédnout kachličky. (Terva)

Reklama

Reklama