Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se vyloďuje v Americe podobně jako svého času Bruce Lee v Římě. Hned na úvod vymlátí místní hejsky, pak od nich dostane naloženo, aby je vymlátil ještě více, poté se dohromady spojí a jdou si posvítit na mnohem větší hejsky. Příběhově nic extra, choreogratie soubojů a kaskadérských kousků je výborná. Když jsem film viděl poprvé, zdálo se mě že přechod do hollywoodské produkce ublížil Jackiemu více, nyní bych řekl že je vše poměrně v pořádku. 65% PS: V závěrečných nepovedených scénách zaujme nejvíce Jackieho kotník. Ten člověk teda vydrží nemožné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohla to být hongkongská řežba, ale s Jackie Chanem se všechno musí pohybovat na hranici komedie až sebeparodie. Jsou filmy, které jsou s ním snesitelné a pak má ve své filmografii pitominy ve kterých předvádí své kaskadérské kousky, mlátí rozzuřené asiaty a ještě se dvoří dívkám. Tenhle je jedním z nich. Tady vlastně nebylo ani potřeba žádného pevného scénáře, protože ten byl sepsán v bodech, kdy se Jackie Chan dostane do nějakého problému a následně z něj zase vybředne zásluhou svého bojového umění. Nelíbilo se mně režijní vedení filmu, které nezapřelo šikmookého chlapíka rovněž za kamerou - Stanley Tonga. Byl celkem dobrý v akčních scénách, ale jenom dobrý, uměl také nasadit tempo, ale když mělo přijít na dialogy anebo neakční pasáže, nedalo se na to dívat. Mám pocit, že tenhle film je ztráta času. Pobíhající asiaty s jejich zrychlenými pohyby si příště určitě nechám ujít. 30% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

RACHOTEM V BRONXU se Jackie po neúspěšných pokusech v 80. letech (VELKÝ ZÁVOD 2, OCHRÁNCE) konečně prokopal na americký trh, když tu s ním posbíral 32 milionů (dalších 56 milionů si připsal v Hong Kongu, kde se stal hitem roku a zařadil se mezi Chanovy největší hity vůbec). Při jeho výrobě Jackie nešetřil ani pitvořením a hláškami, pravidelně prokládanými brutálnějšími momenty (baseball s lahvemi, drtička dřeva), ani nápaditými, perfektně ochoreografovanými akcemi (bitka v doupěti gangu, kde mj. proskočí nákupním vozíkem) a šílenými kaskadérskými kousky (skok z nadzemního parkoviště na balkón vedlejší budovy) s neblahými následky (proslulé zlomení kotníku při skoku na vznášedlo, viz. tradiční závěrečný klip se songem o Jackiem. A vystřihl další extrémně zábavnou řadovou chanovku poloviny 90. let. Jejíž finále se - stejně jako pozdější TERČ (kde také mafiáni převálcují pouliční gang) - neobejde bez velkého vozidla a zrušeného baráku. Velmi příjemným bonusem je pak půvabná Françoise Yip (ČERNÁ MASKA). ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komedie, na kterou se člověk může dívat pořád. Jackieho výkon je jako vždy naprosto brilantní. I když jsou všechny Jackieho "bitky" prakticky na jedno kopyto, vždycky dokáže nějaký ten nový chvat dokonale pobavit. Jedinou vadou filmu jsou až moc přemrštěné scény. Jinak ale klobouk dolů za Jackieho neústupné odhodlání natočit všechny nebezpečné scény bez kaskadéra i za cenu třeba oné zlomené nohy! ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jackie ide na svadbu do New Yorku a nebol by to on, keby sa to nezvrhlo na mlátenie s punkermi a mafiou. Ľudia na kašu v plastových vreciach, demolácia budov, šrotovanie drahých áut, jazda vznášadlom ulicou a preskok cez nákupný vozík. Jackie túruje, predvádza svoje kúsky a konečne sa mu podarilo preraziť do ameriky - ALELUJA, chváľme Pána (Chana)! Dej nie je dôležitý, ide len o to nakopať hnusných gangstrov a rozbiť pri tom čo sa dá. No, funguje to. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • New Line Cinema před uvedením film zkrátila na pouchých 87 minut. Na DVD vyšel snímek v 91minutové verzi, přičemž původní honkongská verze měla 104 minut. (Rominator)
  • Později si svůj kotník zvrtl i režisér Stanley Tong, který tak při kompletaci filmu chodil o berlích. (SG-1)

Reklama

Reklama