Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Ani hluboké lesy neskryjí temnou lidskou minulost... Na rodinné farmě kdesi uprostřed odlehlých švédských lesů hospodaří otec s dcerou, která má rodinné majetky převzít. Dcera se ale zamiluje do syna majitele vedlejšího hospodářství, se kterým má otec letité a nepřekonatelné spory. Dokáže je láska překonat? Celou situaci osudově otočí otcovo zmizení, jehož důvody se nikdy nevysvětlily a k jejich objasnění je přivolána dobrovolnice z oddílu vyhledávání pohřešovaných osob... Temná seriálová novinka nepřehlédnutelného mladého talentu severské kinematografie Gustava Möllera (Tísňové volání) měla premiéru na MFF v Sundance 2022 a následovala zcela hvězdná jízda po světových festivalech – od MFF v Berlíně po prestižní Series Manii v Lille, kde Temné srdce zvítězilo dokonce v kategorii Nejlepší zahraniční seriál. Seriál vznikl podle renomovaného dokumentaristického románu Joakima Palmkvista, který sleduje původní široce medializovaný případ podivného zmizení stárnoucího muže. V hlavní roli vyšetřovatelky Tanji uvidíme Aliette Opheimovou (Hassel, Chalífát, Medvědín..). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

angel74 

všechny recenze uživatele

Hluboké severské lesy a temná dusivá atmosféra, která se jimi šíří jako mor. Do těchto drsných podmínek zasazený příběh zhoubné lásky, zrady a nenávisti nezadržitelně spěje k lidské tragédii, nad níž zůstává rozum stát. Pocit odporu až hnusu musí zaplavit snad každého normálního člověka. Obzvlášť pokud si uvědomíte, že k něčemu takovému skutečně došlo. Seriál mě osobně hodně zaujal zejména z hlediska skvělého vykreslení psychologie postav. (80%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Odvěký střet mladé generace se starší. Nastupující dravé mládí vs. zkušenosti. Dcera přijíždí s nově nabitými znalostmi, ale otec má letitou praxi. Každý to chce dělat dobře, ale jinak. A jak už to tak v severské kriminální tradici chodí je zde nastolena dost temná atmosféra. Od začátku je jasné, že se k něčemu schyluje. My se dokonce dozvíme k čemu, ale zbývá nám to jediné, kde je a co se stalo s tělem. Chudák otec. Vzal si dceru k sobě a ta se mu nakonec odvděčila. Paradoxem je, že sama nakonec prozřela, co se své lásky týče. Celý seriál je navíc dle skutečné události a tak mrazí vlastně už jen z toho, jak klidní oba partneři zůstali či jak chladně vrah o svém aktu vyprávěl. Tady právě přichází na řadu i moment překvapení, kdy divák stále čeká na nějaké závěrečné drama, které se ale nekoná. Pravdou je, že seriál má i řadu méně atraktivních minut, kdy se vlastně pořádně nic neděje a děj se prakticky neposouvá. Tady stojí za úvahu myšlenka, že film by mohl mít větší spád než seriál. Ale mě ta severská tvorba prostě baví. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Nestandardní krimi - spíš hluboká psychologická anatomie zločinu, kdy se člověk dokáže vcítit do řady postav kolem a pochopit jejich motivaci, protože nikdo není vykreslen černobíle. Dokonce sama oběť není zcela bez viny. Málokterá kriminálka má takový potenciál přivést diváka k tak hlubokému zamyšlení, byť je to svým způsobem na úkor její atraktivnosti. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už dlouho jsem neviděla pohromadě tolik nesympatických rypáků. Ale přesto tahle extrémně eko-bio minisérie má hutnou, syrovou, chvílemi až neutěšenou atmosféru, která se zadírá pod kůži, jak třísky. Uvidíme, jak to celé vygraduje. Marcus a Sanna jsou teda echt ujetí slizáci, u kterých je mi úplně šumák, jak to s nimi dopadne. Obvzlášť Marcus, ten teda aspiruje na devianta roku. Ti seveřani jsou fakt mázlí a je vidět, že mají málo sluníčka a vitamínu D. Každopádně natočeno je to perfektně, jako vždy. V záři seriálu na Artu je celkem solidní pokoukání, zatím samé dobré kousky, na rozdíl od zbytku TV žumpy, na kterou se nedá pomalu dívat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama jako řemen, možná bych i připsala hutná psychologická (rodinná) záležitost, od které jsem se nedokázala odtrhnout.. Atmosféra snímku tísnivá a dusná, ovšem v tak nádherné přírodě, že se divákovi nad tou krásou tají dech..  Moc se mi líbilo vykreslení hlavních postav, nikdo z nich není bez viny a všichni tři (otec, dcera a její muž) mají temno v srdci, každý z jiných důvodů.. Skutečnost, že se něco podobného stalo, mě mrazí v zádech.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama