Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartní akční adrenalin pumpující dobrodružství s Gerardem Buttlerem v kokpitu. Milovníci thrillerů bez kritického myšlení to budou považovat za zábavný let. Je to ve stylu devadesátek. Popcornová zábava bez viditelného pocitu, že už jsme to někde viděli. Jsou tu vyrovnané všechny přísady akce, krev, střílení a heroismus. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když já toho Gerarda fakt nemusím. Nemůžu za to, ale je to prostě tam. Ne nějaká nenávist, spíše fakt, že nikdy nenatočil opravdu skvělý film. No, snad Doupě zlodějů, ale tam měl o pár let míň a pár kilo víc. A taky to nebylo úplně top, ale mnohem lepší konec, ne jako tady. Tady je to všechno předem dané, přímočaré, koukat se na to dá, ale za čtyři? To ani náhodou. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapilo. Butler ve formě, CGI škaredé jak noc, ale o to tady vůbec nešlo. Přímočará, akční, celkem napínavá jízda, ve které sympatická dvojce zachraňuje pasažéry letadla před zlými separatisty. Víc takových filmů, kde se neřeší zbytečné serepetičky kolem a jede se na plný plyn od začátku do konce. Hloupé, ale zábavné i krvavé a to mi protentokrát stačilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velký bílý macho muž s ještě větším černým macho mužem, za pomoci dalších tří velkých macho mužů (bílého, černého a žlutého), zachraňují bílé, černé i žluté pasažéry zříceného letadla, unesené odpornými žlutohnědými hajzlíky. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak skvělý akčňák. Oldschoolový, mozkovýplachový, takřka bezchybný. A navíc ještě obohacený o vynikající složku katastrofickou, pasáž s nouzovým přistáním letadla je myslím lepší, než jakákoliv jiná pasáž o nouzovém přistání letadla, jakou jsem ve filmu dosud viděl. Vysoce nadprůměrná je pak i akční složka, zvlášť práce s palicí velkého černého macho muže se mi tuze líbila. Nebo když žlutý macho muž kosil žlutohnědé hajzlíky průbojnými střelami skrz auto, to jsem taky žral. A patos se drží na vcelku snesitelné úrovni, takže v návalu momentálního kvalitního diváckého uspokojení nemám problém zaokrouhlit nahoru. Jen by mě zajímalo, jak a kam se velký černý macho muž plánoval dostat z ostrova Jolo, ale to už by byla jiná pohádka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)

Reklama

Reklama