Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $32,111,181║ Tržby Celosvetovo $52,191,788▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne Butler zas po dlhšej dobe narazil na niečo v čom sa vie nájsť. Akčný film s nádychom béčkovej šablóny sype nadmieru dobre. Butler dokonca nemusí držať priamo akčné oprate, skôr zastávať morálnu oporu a ide to priam náramne. Môže byť ako neškodná akčná oddychovka. /70%/ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak s Butlerem bych dobrovolně nešel ani do sámošky přes cestu. Ať se totiž tento herec vyskytne v jakékoli situaci, můžete si být zatraceně jisti, že celé okolí lehne popelem! Tentokrát je tedy pilotem letadla, co se může pokazit? Příběh možná nepřinese nic originálního, ale i tak se na skvěle kouká a film zaručeně potěší zejména fanoušky herce a akčních děl. Ihned po shlédnutí dokonce tak skvělé, až jsem ohodnotil 4*, ale po nějaké době se mi kvality filmu ještě trochu rozležely. 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Filipínský rebel? Ten nám tady chyběl.“ Medailemi akčního hrdiny ověšený londýnský zachránce Butler tentokrát elektrikářem. Ručička ampérmetru ožila, alfasametr ukazuje uspokojivé hodnoty a v houští vrčí tygří rebel, kříženec bin Ládina se  Sandokanem. Je nejvyšší čas pokusit se o start a zápis do Guinnessovy knihy rekordů v kategorii „Počet havárií s jedním letadlem v jednom dni.“ Přímočarý a s vypnutým transpondérem koukatelný akčňák. Jen škoda, že produkce šetřila na fauně, takže Butler a černý Rambo při prodírání džunglí nezakopli o jediného leguána, natož aby jim tarantule spočítala chlupy na koulích. Taky nechápu, proč se při stavbě letišť patláme s betonem a mažeme s asfaltem, když dopravní letadla (zde Douglas MD-80) umí přistát v záhonku mrkve a odstartovat i z oraniště. KULATÉ OKÉNKO: [][] Letadla v béčkových filmech jsou: A) Ekologická. Létají zřejmě na vodu (palivo bylo při přistávání vypuštěno, čas 23:48). B) Kulkovzdorná. Díry v trupu naopak vylepšují letové vlastnosti. C) Blbuvzdorná. Brodie Torrance promine. D) Opakovatelně havarovatelná. [][] Správná odpověď: Škoda jedné, kvůli ratingu vystřižené scény - osobní prohlídky letušek povstalci. Mohl jsem dát čtyři prsty... takhle jen tři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama