Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (200)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jen další úmorná, zbytečná, generická nuda bez jakékoli inovace, zábavného hororového prvku nebo špetky nadprůměrné kvality. Že já idiot jsem se nechal zlákat s vidinou kvalitního strašení a naivně jsem čekal zázrak. The Boogeyman je totiž tak prostý, že si jej už pozítří nebudu pamatovat. Strašidlo není strašidelné, jelikož v tak tmavém vizuálu nejde vidět ani když je na scéně samo (nekecám…) a lekačka se povedla jen jedna. Postavy jsou opět naprosto dementní a místo aby si v domě rozsvítily, běhají tam se svíčkou (???), hrdinně si to nakračují do temného sklepa a aby toho nebylo málo, tak zde máme opět šablonovitou hlavní teenku a otce, který se zdráhá ji uvěřit. Tyjo, tyhle stereotypní postavičky jsem viděl snad jen v ….1000 filmech? Atmosféra nulová, nápaditost v negativních hodnotách a zábavnost v ještě propastnějších číslech. Jak film plynul, moje hodnocení klesalo a Rob Savage může být rád vůbec za moji milosrdnou dvojku, protože tohle bylo tragické. A samotné “finále” (jestli se to tak dá nazvat) a způsob, jakým si poradí s monstrem, svou originalitou už jen završuje tenhle shitfest, který si říká horor a nutí mě smát se nad naivitou režiséra a pokládat si otázku, proč by tohle kur*a někdo chtěl vpustit do světa, natož tak do kin…. Nevěřil jsem, že budu někdy souhlasit se zdejším hororovým expertem Psychorem, ale pokud tomuhle někdo dá víc jak odbytou trojhvězdu, je to buďto zainteresovaná osoba, nebo prostě jen blb. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Porovnám-li Kostlivce s posledními adaptacemi Stephena Kinga, musím napsat, že je rozhodně lepší než Žhářka, ale rozhodně horší než Telefon pana Harrigana. Zajímavě se přitom rozjíždí a buduje atmosféru, ta rodinná nepohoda je výborně zahraná... Ale když "to" začne, kouzlo tichého psychologického příběhu se postupně vytratí a z Kostlivce se stane prostě lekačka. Ne špatná, ale ani nijak extra zajímavá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O nějaké originalitě se nemá smysl bavit, koneckonců i ten nezvykle fyzický bubák je něco mezi Pitch Black stvůrou a mimozemšťanem s naslouchadlem z tichých míst scenáristického dua Beck, Woods, nicméně i přes ty vrstvy klišé jsem tak nějak souzněl s hrdiny, co se topíc v temnotě zármutku chytají stébel víry v cokoliv, co pomůže. A to se v žánru počítá bez ohledu na to, jestli ke konci monstra přispěje Nafta Vin a nebo terpentýn.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přišel, viděl, visel... Boogeymanův posel.“ Konečně svěží závan do zatuchlé hororové komory! A který šikula z ní vymetl pavouky i s kostlivcem? Nové hororové koště Rob Savage, kterému ještě teče krvavé mlíko po bradě. TEMNÉ OKÉNKO: [][] Za dveřmi cosi ťape, poráží to nábytek a chrchlá jako dobytek. Co nám to tam straší? Kdepak Boogeyman, motá se tam jen csfd bubák Psychor, ale toho už nikdo nebere vážně. Kdepak Boogeyman, to jen celé rodině straší ve věži. Po traumatu ze smrti maminky není divu. A přece je to Boogeyman! Pere se tam s cizím pánem. [][] Jo jo, takový psychologův home office je výborný nápad. Narušení pacienti vám pak courají po baráku, hledají cestu k dětem do pokojíčku, věší se před nimi v komoře a způsobují jim tak kumulaci traumat, což je, z lékařského hlediska, velmi zajímavý studijní materiál. Čtyřikrát strašidelně zaskřípu zuby, o vytržený a ze žaludku na niti vytažený zub. Btw, neměl by někdo z filmového štábu zajít do komory a odříznout tam Davida Dastmalchiana? Nějak už mu fialoví jazyk. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororové scény absolutně v pořádku pokud jde o budování napětí, práci se světlem a s atmosférou. Problém ovšem nastává v momentě jak k nim dojít. Přišlo mě že otec dětí je prostě nezodpovědný blb, který přestože holkám nedávno upřela maminka nedokáže ani tu nejmladší, přestože se v noci bojí tmy, ochránit. Proč proboha po tom co jim v domě začíná řádit bubák, si nezalezou všichni do jedné postele nebo třeba aspoň do jedné místnosti. Mě prakticky přišlo že ten otec odjíždí na noc pryč, takže když holky začnou vřískat a začíná hluk, šramot, randál, tak ten otec se ani odnikud nevynoří. Tyhle nelogičnosti mě rušily celý film a můj zážitek hodně srážely :( PS: Několikrát jsem chtěl zvolat na postavy, ať už si doprdele konečně rožnou. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama