Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

silentname 

všechny recenze uživatele

Viete čo je vtipné na tom, keď píšete komentáre k filmom o niekoľko mesiacov neskôr po tom ako ste ich videli? Je zaujímavé zistiť, že niekedy ľudská myseľ je schopná veľa vecí absolútne vytesniť. A nejako sa mi kompletne podarilo vyhodiť z hlavy spomienku, že som tento film reálne aj videl. Musel som si doslova opäť pozrieť trailer na to, aby som si spomenul, o čom to vlastne bolo. No je treba uznať, že po filme ako "Evil Dead Rise" nebola moc šanca, aby "The Boogeyman" nejakým spôsobom výraznejšie ostal v pamäti. Pretože atmosférou sú oba filmy na úplne inom leveli. Tento bohužiaľ je na tom horšie. Postavy sú zabudnuteľné, strašenia nie sú veľmi originálne a jediné, čo si úprimne vybavujem je záver, kedy sa rozhodli naše postavy svojmu strašidlu postaviť. A rovnako aj Marin Ireland, ktorá dala svoju rolu skvele. Ale celá tá atmosféra s veľkou dávkou sviečok a snahou udržať sa v svetle bolo niečo, čo som si bol schopný vybaviť a vďaka tomu nie je film úplne zabudnuteľný. Každopádne je to dôkaz, že ma výraznejšie nezasiahol. Ani v pozitívnom ani negatívnom. Proste film, ktorý existuje. Hodnotenie: C ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slušné hororové bubání s hnusnym bubákem, co nemá rád opalování a měl by pro příště používat ochranný faktor minimálně s UV 100. Místy je to takové až příliš mainstream, hororová atmoška negraduje, ale je ukončena nějakým dalším twistem. Bubák hnusnej, vizuál poměrně dost ve tmě, herci fajn, ale celé je to takové až příliš šablonovité. Prostě klasika - holce nikdo zezačátku moc nevěří, pak přijde pár scén, kdy najednou všichni uvěří a na závěr likvidace (?) bubáka ve sklepě (proč všechny sklepy vypadají stejně?). Jako nic vyloženě urážejícího to není, ale na druhou stranu, vypadá to tuctově jako dalších X bubákových hororů. Zabaví, to jo, ale přesto bych rád takovou tu třešničku na dortu. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je moc fajn. Intenzivní, atmosférická. Krátká povídka Stephena Kinga se vyškrábala až na stříbrné plátno a představuje nám rodinku, která se vzpamatovává z tragické smrti matky. Táta i dvě dcery truchlí po svém, zatímco u otce psychologa zaklepe zoufalý pacient hledající pomoc, který dost věrohodně hovoří o záhadných úmrtích vlastních dětí. Než se terapeut nadechne, muž spáchá v jeho domě sebevraždu, ovšem zanechá po sobě nepříjemný dáreček. Ač jsem první minuty chválil, nakonec je z toho klasická bubákovina. Slušná, ale často utopená ve tmě… A mnohé tak zbytečně vyšumí do ztracena. Holt nic originálního, ovšem není to jen o „aktuálním“ Boogeymanovi: divák už je z posledních opakujících se hororových let celkově unavený. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Na tento horor jsem se velmi těšil. Trailery slibovaly nejděsivější, minimálně jeden z nejděsivějších hororů roku. Povídka podle Stephena Kinga, talentovaný režisér Rob Savage (Host je úžasně děsivý horor). Natěšení bylo na místě. Obstál The Boogeyman? ANO.  V kině jsem si v ten den dal Insidious 5 a potom Kostlivce. Po slabém Insidiousu jsem byl velmi rád, že mi Kostlivec nadělil příjemný hororový zážitek. Atmosféra je velmi dobrá (scéna se Sawyer, která hraje videohru je skvělá) , technicky skvěle zpracované (monstrum, ač je digitální, tak nevypadá vůbec špatně, ty peníze v tom jdou vidět… film stál 35 mega). Postavy jsou úplně v pohodě a herecky je to nadprůměrné. Co bych vytknul, tak to je jedna akčnější pasáž, která je bohužel předvídatelná a shazuje atmosféru, kterou snímek pěkně buduje. Následně přijde akční finále, které mě nijak nenaštvalo, a ačkoliv bych samozřejmě uvítal hororovější finále, tak jsem s tím neměl problém. Ve výsledku je Kostlivec jeden z těch povedenějších hororů roku a mile rád se na něho podívám znova. Slušná žánrovka. 7/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaný horor, na ktorý som nešiel do kina, lebo som tušil, ako to cele dopadne. Rob Savage nieje moc skúsený a jeho Host som bral ako začiatok nejakej ery. No Dashcam som zatial nevidel, ale mal som tusenie, zýe toto tiež nebude celkom jeho ranná kávička a mal som pravdu. Technicky je na parádnej urovni a kamerovo hádam ešte viac, lenže problémom sú lakačky, ktorých je tu niekoľko, ale po čase už sú riadne otravné a tak som svoj tv musel riadne stíšiť, čo aj ubralo na celkovej atmosfére. Lebo ja horory zasadne pozerám v noci a nepotrebujem kvôli jednému mopslíkovi zobudiť celý barak. Chválim, že sa režisér rozhodol ísť cestou mystéria okolo príšerky. Dlho sa cela neukázala a keď konečne prišiel ten čas a ukázala sa v celej krase, tak to bol teda zážitok. Je fakt, že mi nešli do hlavy niektoré kravinky, ako je tá, že prečo ten neandertálec priviedol ťažného koňa do ďalšej rodiny, o čo mu naozaj išlo, to sme sa nedozvedeli. Alebo prečo niektoré postavy boli tak naivne a hlúpe tiež nie. Ale zas riadne potešila tá facka tej pizde, zaslúžila si ju. Mladé herečky hrali užasne a aj keď nechcem nikoho hejtovať, ale pri niektorých komentároch žasnem, že nepovedali žiadne negatíva k filmu, ale slabé hodnotenie dať už vedeli, smutné. Chcel som dať silné 3*, ale kvôli niektorým , čo nevedia oceniť ani remeselnú stránku či herecké výkony dám slabé, ale 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama