Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně fakt dobře natočený horor, ve kterém fungují lekačky i strašidelná atmosféra. Nohy celému filmu sráží jen jeho neoriginálnost. Předlohu jsem nečetl, ale celý příběh je banální až běda a nenabízí inovativního vůbec nic. Hrdinky filmu jsou bezva a triky ucházející. Celkové vizuální ztvárnění Boogeymana mě taky bavilo. Souhrnem dobrý horor, který ale velkou díru do světa neudělá (a neudělal). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boogeyman patřil k velmi očekávaným mainstream hororům letoška. Společně s Evil Dead měli urvat první půl rok na poli mainstreamu, ale to se bohužel nestalo, především u Boogeymana. Rob Savage natočil 3 roky zpátky výborný covidový FF horor Host, kde za malý peníz vytěžil hodně muziky. Byl to jeden z filmů, který se rozdýchával špatně a opravdu měl u něj divák nepříjemné pocity, takže jakmile dostal Savage velmi slušný 35 miliónový rozpočet a šanci se předvést, co v něm opravdu je, tak se zkrátka očekávala žánrová revoluce, překonání Conjuringu, přepisování historických žebříčků a hlavně film, kde se lidé v kinech po dlouhé době budou opravdu bát, jenže samotný výsledek je daleko za očekáváním. Když si představím, že Conjuring stál ještě o 15 milionů méně, tak vypadal ve všech ohledech lépe. Ono Kostlivec není sice žádný propadák, jde o poměrně neurážející bubákovinu, která má své světlé momenty, ale jako celek je jen další mainstream duchařinou s ohraným námětem, která nepřináší jednak nic nového do žánru, tak ani samotné strašení není příliš efektivní. Herecké výkony jsou v pohodě, vizuál je ok, ale vadilo mi, že větší část filmu se odehrávala ve tmě a nic moc nejde tedy vidět. Samotného boogeymana ukážou až v závěru a nutno uznat, že vypadá nepříjemně ( překvapivě slušný design), ale příliš škody nenapáchá. ( V duchu si říkám, že kdyby to bylo eRko a film by se nezaměřoval pouze na jednu rodinu, ale unášel/ zabíjel by děti po celém městě, tak by to nabralo úplně jiné grády). Takhle se jede dle klasické šablony, kde dítěti klasicky nikdo nevěří a v závěru si to rodina s úhlavním monstrem rozdá. The End. Vytkl bych ještě jednotlivé strašící atrakce, kde některé scény v traileru vypadaly nepříjemně, ale ve filmu nepříjemné nejsou.Savage každou potenciálně děsivou scénu ukončí jump scarem a přejde k jiné scéně, místo aby samotnou scénu gradoval, šponoval napětí, děsil diváka, tak jak to dělá například Wan, tak to se mu bohužel zatím nedaří. Úplně zklamaný člověk z kina neodejde, trochu to stylem připomíná minuloroční Smile, ale ten byl o chlup lepší. 6/10. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já se obecně držím názoru, že je velké umění vytvořit nadprůměrně kvalitní adaptaci podle předlohy Stephena Kinga. A ve většině případů to dopádá právě asi nějak jako v případě The Boogeymana: průměrně. Herecky je to přijatelné, atmosféra celkem šlape, příběh je opravdu opravdu jednoduchý, možná až moc. Proto vás tam nemá v podstatě co překvapit. Jedná se zde akorát o funkčnost, což z řemeslného hlediska lze potvrdit a jinak je to pak už jen o tom, jak rychle se vám tenhle kousek vypaří z hlavy. U mě to šlo upřímně poměrně rychle, takže tak. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte Zhasni a zemřeš (2016) (démon co se bojí světla) s Úsměv (2022) (úvodní scéna s psychiatrem kdy se pacient ´´zabije,, stejný konec s hořícím barákem)   ? Vznikne tohle i ten název je mimochodem divný  mělo to spíše být přeložené jako strašák než kostlivec si myslím jestli to teda King v té .povídce nemá pojmenované Kostlivec což nevím a zjišťovat nemíním.   Tak, že k psychiatrovi si dojde pokecat chlap co je asi obviněný ze smrtí svých 3 dětí (proč nesedí nevím a nikdo to nevysvětlí) psychiatrovi přijde divný tak zavolá policii chlápek odejde do jiné místnosti a ´´zabije se,, tím se nějaká entita nasaje na rodinu toho psychiatra a jde po jeho dcerách . Zbytek je klasické klišé otec jim nevěří pak uvěří první dcera  to vidí druhá dcera jí nevěří pak to vidí všichni  máme zde cáklou ženskou co si myslí, že co může zabít a střílí zde brokovnicí na počkání (tady je to asi nějaký jiný vesmír jelikož to policii nezajímá) a   máme konec. 2 hvězdy za vzhled kostlivce  a jedna navíc za film a tu malou holku. To hodnocení je úlet má to mít kolem 55 až 60 ne skoro 70. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Filmy inspirované dílem Stephena Kinga, které vznikly v posledních patnácti letech, až na pár výjimek nejsou moc kvalitní. O to víc mě překvapilo, že horor The Boogeyman se docela povedl. Tvůrci velmi dobře budují ponurou atmosféru a servírují poměrně slušné množství lekaček. Děj má spád, náboj i napětí, jak to vlastně všechno dopadne. Osobně jsem si nejvíce vychutnala peripetie se zubem, včetně jeho vytržení. (70%) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama