Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Užívateľ kiddo to povedal dobre – Jessica M. Thompson a spol. sa „čiastočne inšpirovali“ filmom Ready or Not. Možnosti, ktoré scenár, prostredie a charaktery postáv ponúkajú, sú však využité nedostatočne. Nathalie Emmanuel nie je taká výrazná ako Samara Weaving. Keď chcete vidieť v danom žánru lepší snímok, tak odporúčam už spomínaný Ready or Not. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Bol to celkom zábavný horor, ktorý mal tradičnejšiu gotickú strašidelnú atmosféru s filmovým skóre a kostýmami. Začína ako film o strašidelnom dome, ale dosť skoro som pochopil, že pôjde o upírov. Príbeh bol dobre napísaný aj dráma o strate rodiny a osamelosti a opätovnom hľadaní rodiny/miesta kam patriť ale má aj tón zábavy a krvavých prvkov a mení sa na monster movie, ktorý je zábavný. Vzhľad filmu bol vrcholom má také skvelé kulisy a má dobrú strašidelnú atmosféru. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když se vdává důra, film je noční můra.“  Že já blbec nezvedl zrak z té pozlacené pozvánky vzhůru, k známému nápisu o naději nad pekelnou branou. Nebo nečetl komenty. Ale to já ne, šly na mě panské (!) choutky. Chtěl jsem si, stejně jako socka Evie, užít aspoň jednou do syta luxusu a full servisu v panském sídle a mé (na nevěstu zvědavé) ženě dopřát chvilku nostalgie u hororové svatby. OKÉNKO BEZNADĚJE: [][] Co nás čeká na anglickém venkově? ϢΨ Nad branou zámku nápis: „Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate!ϢΨ Očistec castingu. ϢΨ Peklo twilightového scénáře. ϢΨ Mučivá nuda bezkrevného děje. ϢΨ Slizký zámecký pán (spíš panák), umělecké mříže v oknech a zdivočelí ťuhýci. ϢΨ Zdivočelí uživatelé. Šmarjápano, že vás huba nebolí, vždyť to Krvavé nevěstě nesahá ani po šňůrku od tenisek! [][] Zaujal mě vlastně jen oprsklý rasistický majordomus a pobavila hospodyně, svou historkou o šílených ptácích, vyzobávajících služebnictvu oči. Víc nic. Jen jeden ťuhýk sebou jebnul o sklo. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dosť podobné Ready or not s tým, že je to o 3 triedy horšie a pridalo si to bohužiaľ, smiešnych upírov. Tí okrem umelého chrupu nemajú žiadne masky a tak sú v podstate úplne zbytoční. Pozerá sa nato dobre a Nathalie je nádherná ale zato film rozhodne chváliť nebudem. Hodinu 15 je to romantická vecička, potom sa to trocha zvrtne ale nič moc nečakajte. Krvavé málinko, hororové tak 15+ aj to horko ťažko. Na konci ten dievčenský súboj som vrtel hlavou kto natočí takú trapošinu. No a pozerám teraz Jessica režírovala, už mi to je jasné. Ospravedlňujem sa ako to znie urážlivo ale kto videl musí dať za pravdu. Finále nudné. Dajme tomu, že za 2*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím vyzdvihnout pokus českého distributora tohoto snímku za to, že před touto podívanou otevřeně varoval potenciální diváky názvem filmu, jelikož sledování The Invitation je skutečnou pozvánkou do pekla. Do filmového pekla, kde divák trpí a je mučen obsahem, který si nebere servítky a nekompromisně brázdí žánrové dno. Každopádně celý tento film je jakousi hodně volnou variantou na Draculu pro současné publikum (alespoň takto jsem si to tedy já přebral), s tím, že tu naprosto nic nefunguje. Zápletka není vůbec záživná, po většinu doby se nic neděje a závěrečné odhalení, potažmo pointa je vyloženě otravná. Z hororových prvků tu nefunguje ani napětí, ani atmosféra, o nějakých násilnějších, či krvavějších momentech si může nechat divák také jenom zdát, a velký výsměch tu budí efekty, které jsou na úrovni Asylum produkce. Zásadní problém je pak s postavama, které působí nesympaticky a nezajímavě, a na vylepšení dojmu nepomohl ani casting, kdy jediná za zmínku stojí snad jen vážně pohledná Nathalie Emmanuel, ovšem v mých očích se zazdila tím kroužkem v rypáku, kterým je po celou dobu ,,vyzdobená”, na což jsem vyloženě alergický a tím se mi vlastně hnusila i ona, i když je pravdou, že konkrétně tohle je prostě ale už jen můj subjektivní problém. Každopádně The Invitation není ani v jednom ohledu film, který by stál za pozornost, prostě fakt nudný a nevýrazný horůrek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)
  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)
  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)

Reklama

Reklama