Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (88)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem zhltla během pár dní a mám z něj upřímnou radost. Ani nepamatuju, kdy mě něco takhle oslovilo a chytlo za srdce. Celé je to takové prosluněné příjemné pohlazení po duši, doplněné vtipnými animacemi, mojí srdcovkou - britskou angličtinou, a skvělými hereckými výkony. Především Kit Connor (Nick) v sobě spojuje úžasně zahrané emoce a zranitelnost, kterou umí a má odvahu dát najevo málokterý kluk, tím spíš zahrát - jsem si jistá, že tenhle herec má před sebou velkou budoucnost. Kdybych někoho jako Nicka potkala na střední, měla bych taky definitivně obří crush. Charlie mi původně nebyl moc sympatický, ale jako charakter si mě postupně získal a oběma jsem jim moc fandila. Na to, jak jsou mladí, jsou jejich herecké výkony naprosto neuvěřitelné a po několikátém zhlédnutí obdivuji, jak procítěně a citlivě zahráli každou scénu k naprosté dokonalosti. Takhle pozitivně laděný seriál se super soundtrackem jsem už dlouho neviděla a už se nemůžu dočkat další řady. Prozatím si budu na zlepšení nálady pouštět nejlepší scény pořád dokola :) EDIT: Z českého dabingu jsem naprosto znechucená a úplně seriál kazí - kdo neumí anglicky, kvůli tomuhle silně doporučuju se naučit nebo aspoň přetrpět české titulky, protože dabing je fakt joke a ne povedený. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny čtyři díly komixové předlohy jsem zhltnul za večer. A musím říct, že ze seriálové podoby nemůžu být víc nadšený. Charlie a Nick jsou prostě pár, kterému nejde nefandit. A stejně tak Tara s Darcy no a samozřejmě i Tao s Elle. Dlouho jsem neviděl seriál, ve kterém by mi byla tak neskutečně sympatická každá postava. No a hlavně jsem ještě nepoznal sérii, která by tak věrně ukázala, jaké to je být teenager a vyrovnávat se svou odlišnou sexualitou. Už teď se těším na další řadu a nemůžu jinak než dát plný počet. Srdcerváči se jednoznačně zařadili do mé seriálové top 10 <3 ()

Reklama

poet 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál zo školského prostredia, ktorý nenaštve ale ani nič nove neprináša. Má to ozaj dobrý začiatok ktorý je pomerne emotívny aj je trochu na škodu že sa ústredná dvojica dá "dokopy" pomerne rýchlo. Škoda že jednotlivé epizódy majú pomerne zostupnú tendenciu  a proste vás  tieto teenage boliestky prestanú baviť. Napriek tomu že Charlie aj Nick sú skvelí herci ktorí si vás získajú ten scenár dosť kríva.  Seversky seriál Mladá modrá krv mal podstatne vyspelejší príbeh... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

antieuforie a tak trochu něco jako Sex Education, akorát přímočařejší a v mnoha ohledech naivnější. Samozřejmě i tady se nakousnou vážnější témata jako šikana, ale jde spíš o náznaky a celý seriál se zaměřuje primárně na partičku kamarádů okolo Charlieho, kteří se všichni snaží najít svoje místo a svojí spřízněnou duši. Charlie, který je gay a neskrývá to jí po zvláštním polovzathu najde v Nickovi, který se naopak hledá a sám si není jistý svojí orientací. Jejich poznávání samozřejmě přináší řadu situací, kde nechybí nějaká ta romantika i humor a jako celek je Heartstopper poměrně slušnou feel good jednohubkou. Úplně sice nesdílím obecné nadšení, protože si nemyslím, že by Srdcerváči nějak extrémně vybočovali v rámci žánru indie romantických komedií/dramatů, ale o ztrátu času určitě nejde...65% ()

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh i zpracování jednoduchý jako komiksová předloha (včetně občasných grafických prvků, které ale nijak nevadí), ale mě to bavilo. Heartstopper byl první komiks, co jsem si koupil - když jsem se dozvěděl, že ho někdo dokonce přeložil a vydal v češtině. A nedávno Dan Krejčík na svým Instagramu sdílel tohle seriálový zpracování, když jednu z postav do češtiny daboval. A docela jsem se těšil - a vlastně mě to nezklamalo, protože je to přesně takový, jaký čekáš: pobaví, dojme, nenásilně upozorní na problémy, zkrátka sympaticky rozšíří nabídku seriálů s queer linkou. Příjemný je na tom to, že je to v současný vlně teenage seriálů vlastně nejnormálnější - nejsou tam boháči a vraždy (Elite), královská rodina (Young Royals) nebo střelba ve škole (TBH). V tom to má asi nejblíž k Sex Education, ale bez tý šíře záběru témat a humoru, i když tohle srovnání není vůči Heartstopperu fér. Tu máme zkrátka příběh party teenagerů, co se hledaj, kterej by se  mohl odehrát i u vás na škole. Anebo zatím ne - a proto je dobře, že tu Heartstopper je. Tak třeba někdo zfilmuje i Muffin a čaj. PS: Olivia Colman je třešnička na dortu, a ani zbytek castu nedělá ostudu. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • První série vychází z prvních dvou dílů stejnojmenného grafického románu Alice Oseman, která se podílela i na produkci. (veverrka11)
  • Natáčení probíhalo od dubna do června 2021. Natáčení většinou probíhalo v Herne Bay na jihovýchodě Anglie. Herne Bay High School byla natočena jako Truham Grammar School. K natáčení byla použita i bowlingová dráha Hollywood Bowl bowling v High Wycombe. Železniční stanice, odkud Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) odjíždějí k moři, je nádraží North Weald. Mnoho z ragbyových scén bylo natočeno na sportovním hřišti v nyní opuštěném E-Act Burnham Park Academy. (emkon)

Reklama

Reklama