Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarmila Kukačková (I. Janžurová) dojíždí do pražské nemocnice z venkova, kde žije už dvacet let "na psí knížku" s Pepou Padrnosem (J. Lábus) - dělníkem na skládce odpadu a jeho matkou (S. Zázvorková). Jarmila je uklízečkou v nemocnici a pro její jméno jí tam neřeknou jinak než "Kukačka". Kukačko dojděte, Kukačko přineste... Navíc Josefova maminka, u které Padrnos dosud bydlí, nemá Jarmilu příliš v lásce a dává to viditelně najevo Co to je za zázračnou ženu a jak to dělá, že je tak laskavá a pořád samý úsměv? Kde se v ní bere ta energie? Jaktože zvládá život s takovou lehkostí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit dceru Ivy Janžurové Sabinu Remundovou za opravdu skvělý scénář. Téma, které si vybrala je opravdu nadčasové a velmi věrohodně zpracováno za mistrného režijního vedení pana Františka Filipa. Opravdu po dlouhé době můžete vidět televizní film, ve kterém " to hercům věříte ". Snímek doplňuje vyníkající hudba Petra Maláska. DOPORUČUJI ! ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Paní Kukačová (I. Janžurová) je buď světice nebo trochu blbá... (Ok já vim, je to o lásce.) Žije s nevěrnym Pepou (J. Lábus) u jeho matky (S. Zázvorková), resp. jezdí k nim kamsi na víkendy- tam navaří, zaplatí hospodu, uklidí a jede zpátky na ubytovnu. (Olga Sommerová by asi měla radost.) Hlavní ehm příběh rámuje několik vedlejších epizod, kdy většinu asi nejvíc pobaví ta až mírně absurdní s "norkem" Venuší Hrabětovou (E. Holubová). Ostatní, např. ta s Bydžovskou nebo Skopečkem (který imho hraje nejtragičtější postavu) mně připadaj už trochu nedotažený. No a na konec si připravte kapesník... Ach jo... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Po ránu nedokážu strávit míchaná vajíčka, před spaním se zase nesmím dívat na psí knížku. Možná je to kyselým obličejem Janžurové, možná přítomností Miss antisympatií všeho druhu Holubové, možná rokem 80´, který jsem z toho cítil víc než cokoli jiného, buď jak buď jsem se na spánek naladil až při losování Sportky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Smutný snímek o stáří a životních prioritách určitě není komedií. 30letá Sabina Remundová napsala svůj scenáristický debut (a při něm, zdá se, i zůstalo) pro svou matku, Ivu Janžurovou. 72letý František Filip rozvážně režíroval, 38letý Petr Malásek dodal trochu hudby a pak už nastoupili herci: 61letá Iva Janžurová (uklizečka Kukačková), 52letý Jiří Lábus (Kukaččin partner Pepa), 80letá Stella Zázvorková (Pepova matka), 43letá Eva Holubová (bohatá Hrabětová) a další. Ani nejasný děj nedokázal ublížit jejich hereckému umění. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Příznám se, tohle mě zaujalo. A líbilo se mi to. Moc. Facka do obličeje představy o ideální konstelaci v mezilidských vztazích. Všechny herecké výkony jsou úžasné. A ještě jeden kraluje nad ostatními. Není to nikdo jiný než Iva Janžurová. Co tahle dáma umí divákovi vetřít do mysli, je až nauvěřitelné. S jakou autenticitou a sugestivností to pan Filip nakroutil, tak s takovou vervou to Iva Janžurová s celou svou bandou zahrála. Před tím vším však byl příběh jakoby "ze života" a na to konto skvěle napsaný scénář. Bravo, takhle se má dělat inscenace, jež navíc jako bonus donutí diváka popřemýšlet. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Představitelka hlavní role Iva Janžurová žila „na psí knížku“ i v osobním životě. Se svým partnerem, hercem, režisérem a dramatikem Stanislavem Remundou, žila k roku 2012 již čtyřicet let. (Olík)
  • Zhruba v 10. minutě, kdy oba konečně sednou do auta a chystají se odjet, říká Jarmila Kukačková Padrnosovi: „Tak a já Ti budu řadit.“ Tato věta nebyla ve scénáři a Iva Janžurová ji pronesla z toho důvodu, že Jiří Lábus si jako velice nezkušený a špatný řidič, nedokázal poradit s převodovkou staré škodovky a Janžurová mu skutečně musela řadit. Později ji označil za velice kvalitní řadičku. (cundak)
  • První verze scénáře o opuštěné stárnoucí ženě, kterou přinesla Sabina Remundová do České televize, byla pro svou ponurost autorce vrácena k předělání. (Olík)

Reklama

Reklama