Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část volné trilogie o trampotách dvou osiřelých sourozenců, třináctileté Alenky a třiadvacetiletého Zbyňka, vychází ze zvláštních situace rodiny, v níž si sourozenci navzájem musí nahradit rodiče. Bratr by se rád oženil, ale brání mu ohled na sestru, která na něm lpí a žárlí na všechno kolem něho. Přivádí tedy do bytu svou dívku Kateřinu, kterou má rád, jako podnájemnici... Hra autorů Vojtěcha Měšťana a Rudolfa Ráže Podnájemníci v režii Františka Filipa získala na MTF Zlatá Praha v roce 1977 Cenu za nejlepší komedii. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásný herecký koncert, ve kterém nejvíce zazářila Ivana Andrlová. Ta strčila Hanzlíka a Kolářovou do kapsy. Zase jsem měla ten zvláštní pocit, že autor nebo tedy v tomto případě autoři museli opisovat z naší rodiny, protože jsme se v tomhle příběhu našli. Ale, řekla bych, že se tu musí najít každý, kdo má sourozence a nebo ten, který řeší podobný případ. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mezi herečky, které přímo bytostně nesnáším, patří dlouhodobě i Ivana Andrlová, o to víc mě překvapilo, že mi v tomto případě vůbec nevadila, dokonce bych řekl, že mě hodně bavila. A dost. Větší pochvaly už se ode mě dočkat nikdy nemůže. Osvědčené duo Hanzlík/ Kolářová tradičně nezklamalo, takže jsem viděl naprosto pohodovou záležitost, u které jsem se nenudil, a jsem z toho upřímně překvapený. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ivana Adrlová svoji dětskou roli zahrála výborně. Jsem tam ráda že se před touto herečkou nezavřely dveře jako u mnoha dětí které si vyzkoušeli za svůj život jednu roli a pak se na ně zapomnělo. Taková svérázná, chytrá, pečlivá holka která dokáže postavit svého o hodně staršího bratra do latě je opravdu unikát. Ikdyž to bylo samozdřejmě jenom zahrané. Ale co bylo na filmu zlaté a moc se mi líbilo, bylo jak se k němu večer přitulila a Hanzlík ji dával najevo že ji má nějákým způsobem velice rád ikdyž mu přišla někdy otravná. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Milý televizní film, který táhne šestnáctiletá debutantka Andrlová. Skoro celý se odehrává v jednom bytě a spíš než komedie je to podle mě takové malé sourozenecké drama (řeší se samé vážné věci jako lež, důvěra, život bez rodičů, pochyby, zklamání, frustrace, neschopnost připustit vlastní chybu a podobně). Upovídaná Alenka ale tuhle serióznost úspěšně nabourává. P. S. Můžeme zde zalechnout melodie tehdy aktuálních hitů - Alenka si zpívá "Blonďáka s červenou bugatkou" (N. Urbánková, 1973), Zbyněk si zase brouká Gottovu "Je, jaká je", tehdy jen rok starou. "To je tim, že má tatínka a maminku a nikdy se o nic nemusela starat." ()

otík 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie televizních komedií "Podnájemníci", "Otec nebo bratr" a "Dopis psaný španělsky". Velmi příjemná a poklidná kratší komedie s mladičkou Ivanou Andrlovou v roli sestry staršího bráchy Hanzlíka, který se snaží do této osiřelé rodiny přivést svou milou Danielu Kolářovou. Není to komedie k popukání, ale především její vyvrcholení je velmi vtipné a zábavné. Hudba: Jiří Bažant & Jiří Malásek ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ivaně Andrlové bylo v době, kdy hrála žačku základní školy, už 16 let. (M.B)

Reklama

Reklama