Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený casting. Ne že by Edgerton nebyl dobrý herec, ale měl jsem ho spojeného především s odlehčenějšími rolemi, ale tady ukázal, že zvládne levou zadní i vážnější party a jestli bude i nadále trávit čas v posilovně, začne za chvíli onkurovat Velkému Jasonovi. Hauser na druhé straně už v Jewellovi ukázal, že hrát umí, ale i tak mě jeho výkon překvapil a dostal. Divák si sice nejdřív musí zvykat na jeho mluvený projev, ale ve finále je to jedna z věcí, která jeho postavě dodává na hrůznosti. Momenty, kdy se jeho obličej ze slabomyslného mouly mění v bestii jsou parádní. A dialogy mezi oběma hlavními aktéry jsou záležitostí pro fajnšmekry. Brutální prostředí věznice či vyšetřování FBI a policie jsou pak pro oba skvělou kulisou. Za mě pecka. 100% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hauserov intonačný prejav ma v prvom momente trošku zaskočil, resp. som tak nejak mal v prvom momente dojem, že trochu to s tým mimoňstvom až prehráva. Chcelo to chvíľku na to nájsť si k nemu cestu. A skrz výborne hrajúceho Egertona a vďaka fantastickému scenáru to šlo veľmi hladko a rýchlo. Sledovať tých dvoch, ako len sedia a rozprávajú sa zoči-voči a vy v mimike tváre jedného aj druhého môžete hádať, že čo sa im deje v hlave a čítať to, čo nebolo doslovne vyrieknuté, to proste bol naozaj strhujúci herecký koncert. To sú tie nezabudnuteľné momenty, ktorých tu je požehnane a pre ktoré si rozhodne na Black Bird spomeniem aj za desať rokov ako na jednu z najlepších väzenských sérií. Nikam to nekvaltuje, pomaličky si to buduje fascinujúcu psychológiu oboch hlavných predstaviteľov a aj celé to vyšetrovanie a snaha dostať sa do hlavy jednej zvrátenej mysle, je tak nejak autentická, vťahujúca a hlavne uveriteľná a nasiaknutá takou ťaživou atmosférou, ktorá mi pripomenula často trebárs vybornú prvú sezónu True Detective. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Mít to tři díly, je to pecka. A ten namakanej Taron co nosí pod pažema dva melouny a má kalhoty nad pupkem jak Van Damme v devadesátkách, tomu přijít na chuť prostě stále neumím, byť se i herecky snažil. Zato Ray Liotta a jeho patnáct minut z celého seriálu, by si klidně s takovou rolí ve filmu odtáhnul sošku za vedlejší krásnou roli jedna dvě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nedýchal jsem. Miluju filmy z vězeňského prostředí, takže když se k tomu ještě přidá mírný True Detective season 1 wibe, odcházím od televize po šesti hodinách naprosto spokojený. Co jsem navíc od tvůrců rozhodně nečekal, je fakt, jak snadno dokáží v jednotlivých epizodách zahrát na emocionální strunu, pokud je to třeba. O duu ústředních hereckých výkonů již toho bylo napsáno mnoho, a je to vážně koncert. Herci svými postavami žili a bylo to znát. Zatraceně mrazivý thriller. [Apple TV+] ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dva díly jsem myslel, že koukám na nějakou tuctovou kriminální fabulaci a teprve až když jsem se náhodou dozvěděl, že je to dramatizace skutečných událostí mě to chytlo.. Ten příběh je ve své kostře tak nepravděpodobný (až absurdní) že bych měl k autorům pár zásadních kritických poznámek, ale když to píše život, můžu leda tak držet hubu a krok. Parádní je to hlavně v atmosféře a hereckých exhibicích. Hauser si svého úchyla dává na levelu Evana Peterse (což bude teď jakýsi "zlatý nadstandard" interpretace sériových vrahů). McLaughlin v nenápadné roli jeho bráchy tam sednul krásně, jako poslední dílek tisícidílkového puzzle. Liotta nad hrobem konečně vypadá a hraje parádně. Duo Kinnear-Moafi funguje jako metronom.. Snad jen ten Egerton vypadá umělohmotně, jako bratranec T-1000... Není to strhující, nezapomenutelné pecka, ale má to mindhunterovský vibe a to se sakra počítá. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama