Reklama

Reklama

5x2

  • Francie 5x2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zachycující 5 příběhů ze života dvou milenců je zvláštní tím, že se odvíjí od konce k začátku jejich společného života. Od rozvodu v úvodu přes návštěvu homosexuálního bratra s přítelem, porod a svatbu k romantickému dovolenkovému seznámení. Režisér François Ozon tímto odlehčuje jinak poněkud smutný příběh... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Uvažuju hodně mezi 3* a 4*, nakonec teda 3, hlavně za trošku slabší herecké výkony a za nevýrazné emocionální pojetí v pasážích, kde by to mělo grády. Nicméně hodně zajímavý film, zpětné pojetí času tomu dalo záhadnost a k vysvětlení některých věcí dochází později a o to překvapivěji. Čí teda bylo to dítě? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho končícího manželství s pěti zpětnými, zřejmě klíčovými zastávkami jejich soužití. Jeden nejmenovaný uživatel by mně na to řekl, takový už je holt život, což je bezesporu pravda, ale bylo nám to naservírované docela zajímavou formou. Pár otázek mi sice zůstalo nezodpovězeno, ale možná to byl úmysl, abych mohla zapojit i svou fantazii. Ozon umí rozhodně vzbudit zvědavost na další jeho snímky: ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta nevysvětlitelných jevů. Spousta věcí, které nedávají smysl. 5x2, pět střípků úplně obyčejného života jednoho páru. Všední příběh o rozvodu, nevěře, dětech, manželství a prvním setkání. Vsadím se, že nejedna dvojice se v Ozonově snímku pozná. Nijak výjimečný film, ale snad pro tu obyčejnost a příjemně podanou smutnou realitu 4*. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný, byť nepříliš veselý film s hezkou a dobře hrající představitelkou hlavní role. Jen zvolený způsob vyprávění mi (na rozdíl od "Zvráceného" nebo "Mementa") připadá jako zbytečná schválnost a divákovi asi nic objevného nepřinese. Pokud chtěl tímto spůsobem F. Ozon vyjádřit něco podstatného, jeho snaha se u mne míjí účinkem... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Manželské etudy pozpátku. Film, v němž je o vztahu dvou lidí úplně všechno a (kvůli snaze o „zobecnění“) přitom nic. Nejkladněji hodnotím první část, jejíž nedýchatelné dusno na rozdíl od výtečného herectví Valerie Bruni Tedeschi nepřetrvává až do konce. Což dává smysl. Konce jsou obvykle méně příjemné než začátky. 60% Zajímavé komentáře: POMO, kleopatra, Isherwood, Gore ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Valeria Bruni Tedeschi, která se ujala hlavní role, byla za svůj výkon nominována, mimo jiné, na Evropskou filmovou cenu, nicméně první a jediné ocenění získala až na festivalu v Benátkách. Konkrétně to byla Pasinetti Award. (imro)
  • Původní název snímku zněl The Two of Us, francouzsky Nous Deux, což je odkaz na jistý francouzský magazín pro teenagery. (imro)
  • Při castingu hledal režisér herce, kteří by se k sobě hodili co nejlépe - a na jejich vyzkoušení jim dával zahrát hádku z Bergmanova opusu Scény z manželského života. (imro)

Reklama

Reklama