Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. A bez nějakých těch SPOILERů to asi nepůjde. Ze začátku jsem sice trochu tápal, kdo je vlastně fízl a kdo grázl, ale atmosféru to má parádní. Neustále čekáte že se něco stane, nějaký náhlý zvrat, třeba výbuch agrese, napětí je všeprostupující a téměř hmatatelné, k tomu zajímavá zneklidňující hudba... A rejža/scénárista si s vámi jen tak pomalu sadisticky pohrává. Ale když si konečně potvrdíte, že fízlové jsou až na jednoho vlastně úplně všichni, začnete mít postupně o příběhu větší a větší pochybnosti. Vemte si to takhle: Jste bezvýznamný vágus 50+ (geniální Sean Harris!), nemáte moc co nabídnout, v ničem nevynikáte, no a najednou vás vezme do kšeftu významnej drogovej gang starejch zkušenejch kofrů, kterej má konexe a zmáknutý poliše a všechno, sypou se vám prachy aniž byste vlastně něco dělali, jen někam jedete a s někým se setkáte a bum, další prachy a ještě povýšíte... Nemuseli byste bejt ani žádnej Einstein, aby vám to nezačalo připadat kapánek divný. A vy přitom máte bejt starej protřelej paranoidní mukl! No a pak přijde nějakej jakoby velkej kápo a ten po vás chce, abyste mu dopodrobna popsali nějakej váš mord, za kterej vám poliši honěj prdel už asi osm let a ke kterýmu jste se ještě nikdy nikomu nepřiznali, a že když mu to popravdě vysypete, tak von to jako úplně celý vošéfuje a zahladí po vás všechny stopy a pak že vás jako konečně definitivně přijmou do toho jejich kartelu... No a vy jim to jako důvěřivej hejl všecko vyklopíte, i s detailama... No tak to snad ne, se mi zdá, že si s náma rejža/scénárista tak trochu snaží vytřít zadek, no ne? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, zvláštní, jiný.. Mě osobně dostala ta dusná atmosféra, nepředvídatelnost, no a samozřejmě herci - Joel Edgerton a Sean Harris - oba jedním slovem výborní.. Příběh poldy v utajení a vyšetřování zločinu má pomalé tempo, ale mně to vůbec nevadilo, v napětí jsem očekávala, co přinesou další minuty.. Drobné připomínky si nechám od cesty, nejsou podstatné.. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie z Austrálie, kriminálka v štýle Texasské vražedné polia, svojim spôsobom trochu True detective so síce uťahanou ale naozaj hustou atmosférou. Nečakane sa to tu nehemží afroameričanmi, ale predsa len Austrália, samozrejme kostoly a náznak homosexuality sa objaví, lebo Netflix ale inak pohoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo skutečně hodně divácky nevstřícný a měl jsem neskutečně neznámých během filmu, naštěstí v poslední třetině přece jen režisér pochopil, že filmy se točí pro diváky a přehodil vyhýbku na správný vyprávěcí směr. Ovšem jedno se Wrighotvi nechat, neskutečná atmosféra a hlavně tohle opravdu není pro tuctového netflixáče úplný ideál. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

OK, třetí záležitost v řadě, kdy jsem se zaměřil na oficiální obsah Netflixu. Kdo to píše? Nějaký senzibil, který si přiloží na čelo plakát k filmu a vycítí, co by měl zmínit? Vypadá to tak. Každopádně je jasné, že se tento zaměstnanec / zaměstnankyně v pracovním procesu ani ve volném čase sledování pohyblivých obrázků nevěnuje. A teď abych napsal něco i k snímku samotnému; atmosféra se protinožcům vyvedla náramně a já jsem byl i přes velmi pozvolné tempo příběhu po celou dobu ve střehu, protože mi bylo jasné, že se už v příštím okamžiku musí něco stát. Tím pádem jsem si na konci připadal jako typická kavka z devadesátek, která jen s velkým úsilím zadržuje slzy ve vytřeštěných očích a marně přemýšlí, jak je možné, že ji ti osmahlí chlapci se třemi kelímky obrali o celou výplatu, když se jí na začátku přece tolik dařilo. Příběh šuměl, šuměl a šuměl, až úplně vyšuměl a ze strany tvůrců šlo o jasnou zákeřnost. / Poučení: To není fér; thriller z Austrálie a nikde žádný klokan. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno