Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výstřední, eroticky zbarvená, transvestitní, hororová, muzikální, rocková sci-fi parodie... jaký to má všechno smysl, nebo skrytý význam jsem nepochytil, každopádně nějaký jsem z toho cítil:) Co si vybavuji? Sexy Janet, povedené krátší songy, nečekanou a bezcitnou vraždu zničehonic se objevivšího rockujícího tlouštíka, gumovou hubu dr. Franka.... Tušil jsem divnou záležitost, ale tohle předčilo mé očekávání. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ty muzikály asi nebudou tak špatné. Po My Fair Lady jsem se rozhodl pustit si další, tentokráte z opačného soudku a opět to vyšlo. Jde určitě o jeden z nejoriginálnějších a zároveň nejvtipnějších muzikálů. Kadence vtipných scén sice není příliš častá, vše však vynahrazují taneční čísla spolu se zpěvem. Úvodní píseň, stejně jako výstup tranvestity z transsexuální Transylvánie jsou vrcholy filmu a výsledný dojem kazí jen závěrečné rozuzlování. Tim Curry ve své životní roli a mlaďoučká Susan Sarandon (jakkoliv divně toto slovní spojení zní) pohromadě, už jen proto stojí Rocky Horror Picture Show za to (no řekněte sami, jak často uvidíte Susan Sarandon mladou, že?). ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, ze kterého jsem odešel cca po 15ti minutách a zdaleka jsem nebyl první, natož poslední. Nechápu tento humor, nechápu ty vtipy, nechápu z toho vůbec nic a navíc se mi to vůbec nelíbí. Rocku je tam jako šafránu, zato hopsání a paruk ala Hendrix jako máku. Skoro bych se vsadil, že v tom má prsty Jess Franco, ale umělci se zřejmě Mistrem jen inspirovali ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Štáb nechtěl během natáčení jedné ze scén riskovat, že by se představitel Edieho Meat Loaf při divoké jízdě na motocyklu zranil, a proto byl i se strojem tažen na transportním vozíku. (Terva)
  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama