Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní zabiják upírů Reeve (Ekin Cheng) bojuje proti brutálnímu světu vampírů, kterému vládne jeho úhlavní nepřítel, Vévoda. Ten se snaží dopadnout prince upířího národa, aby pomocí jeho krve uvrhnul Zemi do nové doby temna. Reeve s pomocí Jackie Chana musí Vévodu zastavit, než bude příliš pozdě. (Magic Box)

Recenze (76)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Upírska Hong-Kongská zmätočná hračka bez hlavy a päty. Choreografia bojových scén je veľmi zlá, počítačové efekty na úrovni začiatočníka v 3dsmax, a réžia vpodstate neexistuje. Osobitné strhanie si zaslúži odporná syntetizátorová hudba, ktorá je doslova ledabolo nastrihaná do filmu. Výsledok je potom taký, že chvílu hrá jedna melódia, potom je počuť zreteľný puk, a zrazu hrá úplne niečo iné rozdielneho tempa, či motívu. Takto je to kľudne počas minúty vypuknuté i tri krát. Poteší akurát tak jeden vcelku pekný matrixovský súboj o plyšového medvedíka (!!) a epizódna minirolička Jackieho Chana v úlohe roztržitého ženícha. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijská parodie na všechny známé upírobijce? Tak přesně tohle se mi honilo hlavou, když doběhly závěrečné titulky a já zhluboka oddychl, že už je konečně konec. Jde o hodně nevyvážený kousek, který se snaží diváka zaujmout jak akcí, tak i humorem. Ne vždy se to však tvůrcům podařilo vyšperkovat do přijatelné úrovně. Úvodní bitka diváka určitě celkem příjemně navnadí, především díky zajímavých zbraním, které Reeve a jeho kolegyně používají k likvidaci krvesajů. Jde o takovou oboustranná hračku, kdy vám z jedné vyjede nabroušené ostří a z té druhé provaz, díky kterému se můžete proletět napříč celým prostorem. Chvílemi jsem si připadal jako u kolotočářů, kdy se několik herců pohupovalo ve vzduchu, máchali rukama –nohama a přitom si snažili naoko ublížit. Divím se, že se u toho někdo nepoblil. Asijské kreace ala boj mi přijdou mnohdy spíše směšné, než aby mě dokázaly více zaujmout. Ty jejich rádoby nacvičené choreografie vypadají mnohdy opravdu nemotorně. Za největší slabinu celého filmu považuji samotné režiséry. Scénář totiž oplýval místy skutečně pozoruhodnými myšlenkami, jenže jejich realizace opravdu vázla. To samé si myslím i o některých pasážích, které tam absolutně nemusely být (viz svatba). Ano sice jsem se u toho trochu zasmál, ale jinak se to tam vůbec nehodilo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film, u kteryho se tvurci zrejme nemohli dohodnout, co ze to toci. Na zacatku to vypada jak drsnej akcni horor ve stylu Bladea, jenze za chvily se film prehoupne do komedialniho hororu a pak uz to je ciste komedie, kde se navic obcas objevi Jackie Chan a udela nakou volovinu. Ke konci uz tu mame sice zase akcni horor, dokonce se tvurci snazily o nejakou tu legendu, ale uz to ten prostredek nezachrani. Cimz ale nechci rict, ze by ten prostredek byl spatnej, je to mily a vtipny a par napadu je fakt fajn, jen bych radsi tu akci. Co se tyce choreografie, tak ta je dokonala, cinani jsou v pohode a lehce rozpoznatelny a hlavni dve herecky jsou pekny. K tomu tu je na cinsky pomery pekne drsna hudba a uchazejici triky, takze dobry 4*. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Při úvodní bitce jsem se přstihnul, jak se moje mysl přestala soustředit na hýbající se žluté oudy a samovolně tápe v hlubinách všednodenních strastí. Takže zatímco na obrazovce zuří hodně špatně udělaná biva mezi upíry a jejich lovci, vzpomněl jsem si, že bych měl koupit houbičky na nádobí a toho saponátu už tam taky moc není. Taky se včera rozbila sklenička, takže bych měl nejspíš jednu vynadat ze záložní krabice a navíc se povážlivě začíná drolit omítka na balkóně. No, vraťme se k filmu... Pak se tam chvilku něco děje-něděje. Sem tak nějaký "prásk sem, prásk tam" a v momentě, kdy se objevuje Jackie, zjišťuji, že pozvolna usínám. Celkově jsou tedy "Krotitelé upírů" film, který jsem jsem od půlky proklimbal až do konce ... a jestli mi uteklo dvacet minut nebo půl hodiny, je mi v podstatě stejně volný, jako kdybych to neviděl vůbec. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úplně zbožňuji, když někdo hledá logiku a jakási předepsaná pravidla a jiné důležité náležitosti u filmu o upírech - pardon, opravuji se - na roztomilé, slaďounké romantické komedii o upírech. Vtipné, zábavné a oči potěšující podívané s neskutečnou ohebností, umem, krásou a komediálním talentem všech hlavních představitelů - tak dobře, přiznávám - představitelek … ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film získal dvě ceny Golden Horse, a to za nejlepší choreografii (Donnie Yen) a nejlepší vizuální efekty (Eddy Wong). (Terva)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Change, Change, Change“ nazpívali Jackie Chan & Twins. (Rominator)

Reklama

Reklama