Reklama

Reklama

VOD (1)

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Vraj nový Zodiac. 😆 Len z Finchera odtrhli Fína a vyzeralo to ako pod režírovacou taktovkou maximálne tak Cher. Hoci od začiatku vieme, že vrah nebude vypátraný, očakávame aspoň nejaké vodítka, náznaky, možné riešenia. Filmu o to ale vôbec nejde. Predstaví rad možných páchateľov, ale vôbec nejde do hĺbky vyšetrovania či spájania nejakých dôkazov. Nakoniec som zistil, že tento "skutočný prípad" dokonca zmenil meno obete a tá je len jednou zo spomenutých vrážd v jednej knihe od Pauliny Guéna, ktorá v rokoch 2015-2016 sledovala každodenný život kriminálnych brigád justičnej polície vo Versailles. Filmu však vôbec o tú obeť nejde. Človeku postupne dochádza, prečo film bol oceňovaný, ale len tak festivalovo. Nosí totiž dôležitejšie posolstvo, ako nejaké upálenie ženy, tá nám môže byť ukradnutá. Nesie tú ušľachtilú myšlienku, že muži sú agresori, prípady voči ženám sa nešetria, pretože muži majú voči ženám predsudky, napríklad, keď o multipromiskuitnej žene povieš, že to zaváňa ludrovstvom, tak ste myzogín, lebo hovoríte pravdu, no a že vlastne na vine je celý systém, v ktorom: "Sú to muži, ktorí zabíjajú ženy. Sú to muži, ktorí vyšetrujú tieto vraždy žien." Takže význam celého filmu je postavený len na rodových rolách a zlých mužoch. Až mi bolo divné, prečo sú tu všetci policajti ukázaní ako totálni grobiani a vidláci. Samozrejme len tí s penisom. Uhladená Arabka bola topka a vzorom policajnej práce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SHOŘÍŠ JAKO BRIKETA, Z KTERÝ OLEJ VYTÉKÁ…  Prostě kriminálka. Policajti nemaj pořádnou stopu, takže ani podezřelýho… motaj se od ničeho k ničemu a já čekám, co že to bude mít za pointu. Že třeba… No nic. Případ pro 1. oddělení, kterej by (v jejich podání) byl svižnější a kratší. Možná se stejným policejním výsledkem, ale … A jestli to byl záměr, to natočit takhle „úmorně“, tak jo. Ale to je asi tak všechno.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle knihy „18.3: une année à la PJ“, kterou napsala Pauline Guény. 2.) Film se stal ve Francii filmem roku. 3.) Thx za titule „iljito“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Má to svého ducha i když jde o průměrnou detektivku. Blbý je, že vám nedá spát, kdo to byl a udělal - ne nejde o spoiler, protože přesně o tom ten film je a to o nevyřešeném případu, a při tom to zprvu bylo tak jasné. Člověk, který Claru znal i když ona jeho zdánlivě ne, nebo ho jen nepoznala. Otázka je jak to bylo ve skutečnosti, například mi nejde ho hlavy jak to, že někdo kdo hoří tak nekřičí. A takových záhad tam je víc ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý rok francouzská kriminálka vyšetřuje přes 800 vražd. Téměř 20 procent případů zůstane nevyřešených. Jeden takový nás čeká a právě tímhle konstatováním tohle drama začíná. Tvůrce zajímá všední vyšetřovatelská práce kriminalistů, jejich pohled na pachatele či oběti bez přikrášlování, jejich vzájemné vztahy i to, jak se jejich náročná práce promítá do vlastních životů. I když předem víme, jak vyšetřování dopadne (točení se v kruhu hezky ilustruje záliba jednoho z vyšetřovatelů v podobě uzavřeného cyklistického velodromu), působivost a dramatičnost vyprávění nechybí. Obětí ohavného činu je jedenadvacetiletá Clara, která se soudě dle bývalých partnerů a jednorázových úletů stále „hledala“, což ale neznamená lámat nad dívkou hůl a nechat se ovlivnit v náhledu na ni. Nicméně i to se v mnohém promítá do otázek vlastního selhání v osobních životech vyšetřovatelů. A právě i o jakousi nebezpečnost mužského chování se tu opakovaně otíráme. Atmosférické, záměrně rezignované a pomalé. Tři až čtyři hvězdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto francúzska kriminálka je priemerná! Film má typickú záhadnú vraždu, ale vodítka zamrznú, rovnako ako príbeh. Namiesto toho, aby sa príbeh posunul hore a do nových smerov alebo aspoň s určitým progresom, uviazne vo svojom vlastnom umierajúcom tempe. Ku koncu filmu došla para a vy ste na konci rovnako nespokojní ako vyšetrujúci policajti. Skutočne nepríjemné je, že moderné americké moralizovanie sa teraz dostalo aj do Európy. 5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)
  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama