Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (206)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když na konci Yoda prohlásí, že "velká zodpovědnost s velkou přichází mocí", vlastně to nechtěně trefně potrhlo celou tu tvůrčí bezmoc. Přitom koncept filmu, v němž hrdinka bojuje s budoucností, měl potenciál a osobně by mě hodně bavila taková komiksová verze Terminátora (což bylo údajně i původně v plánu). Co zůstalo? Pár postav, které jsme nikdy v mladé verzi neviděli, nevyužité obsazení a strašně nudná origin story, která se točí jak na kolovrátku. Morbius byl pitomý, nedal se mu ale upřít alespoň nějaký rukopis. Madam Web nemá ani to. Což už je co říct. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podobně jako pár let zpátky u Koček jsem se i v případě Madam Web rozhodl jít na projekci do kina - a to i přes velice tristní hodnocení a s vědomím toho, že to budou dost možná vyhozené dvě stovky. Madam Web pokulhává až padá na vícero rovinách - od značně nevyužitého potenciálu, který tkvěl v námětu s viděním budoucnosti, přes unyle vykresleného záporáka, až po odfláklý rozhodující střet, kde byl "trpkou višní na dortu" vyloženě dementní závěr. Zdejší hodnocení mi ale i tak přijde celkem příkré - i přes ta výrazná negativa si film zaslouží dvě hvězdy (ale ani o milimetr pavučiny víc). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když filmy tím, jak jsou natočené, odráží dobu, ve které se odehrávají. Tak třeba Madam Web se odehrává v roce 2003, kdy vznikl i nechvalně známý, velmi podobně špatný Daredevil, lepší ovšem v tom, že měl alespoň celistvý děj a že si na něj už moc lidí nepamatuje. Zato Madam Web, to je čerstvá komiksová rána. Nedává smysl, je nudná, v lepším případě bizarní, v nejlepším případě nechtěně směšná, ovšem to už záleží na benevolenci diváctva. Já se přitom zpočátku bavil neškodolibě, film mi zhruba v první půlhodině sliboval, že se bude věnovat Cassandře stejně jako rodině Parkerových, že nám o Spider-Manových rodičích, strýčkovi a tetičce řekne něco, co jsme nevěděli, případně neviděli, a že Madam Web v jejich osudech sehraje nějakou významnou roli. Ale bohužel. Sice nevím proč, ale scenáristé se rozhodli přehodit příslovečnou výhybku na jinou, ve finále doslova slepou kolej plnou klišé a nezáživna. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Bonusová epizoda Sanitky. Dakota Johnson, jíž jsem příznivcem na základě jejího výkonu v Suspirii, A Bigger Splash a The Lost Daughter, zde naprosto inertní. Největší zločin filmu je, že vás nutí prožít některé scény několikrát, zatímco každý příčetný divák by si přál nevidět je ani jednou. K neuvěření, že Madame Web točila režisérka epizody Prague z první řady Succession. Moje arachnofobie prohloubena. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"My toulavý kočky musíme držet spolu" řekne MaDamn Daniel Web, pak se podívá do fotoalba a řekne: "Doufám, že ti ty pavouci stály za to, mami." PepsiCola Company uvádí --- Už se na to sakra vykašlete, řekl bych kdyby Maparademparadam Web nebyla naprostým mistrdílem špatným filmů. Není to "tak špatné, aby to bylo vtipné", ale spíš "tak špatné, že jste šokovaní volbami režisérky a studia Sony". Zatímco Morbeus i přes své ironické přehypovaný byl pouhým nudným odpadem, slečna webová je NĚCO. Naprosto předabovaný (proč??? vždyť v některých scénách doslova neotevírá pusu!) záporák s názvem hry od EA, který byl s matkou Madam Web, když studovala pavouky v jižní Americe. "Kde je můj pavouk? Oni vzali mojeho pavouka!" Pavoučí domorodci! Herectví Dakoty Johnsonové, která celou dobu vypadá jako znuděná veškerým štábem okolo. Film, který vás opravdu donutí přemýšlet nad Patriot Actem a zlotřilým sledováním NSA. Posvátné Péčko z Pepsy! Počítač vygeneruje, jak vypadají tvoji zabijáci ve snech. Začátek natočený jako mockumentární komediální seriál. Nesmyslné napojení na Tom Holandova Spidermana. "Uklidni se, sleduj staré filmy. Všechno bude zpátky v pořádku." "One second, cat. Spiderpeople, Los Araňas? Have you heard about Los Araňas?" Ve výsledku lepší než Morbius, jde spíše o ultimátní koláž špatných superhrdinských filmů z 2000s a Next s Nicolasem Cagem. A když si uvědomíte, že jde o Origin příběh postav, které s největší pravděpodobností nikdy neuvidíme--- :_( "Dárárarará" - Britney Spears "Když vezmeš velkou zodpovědnost, velká síla přijde." ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) řekla: „Nikdy jsem nehrála ve filmu, kde byste byli na modrém plátně, kde by se ozývaly falešné výbuchy a někdo by říkal: ‚Výbuch!‘ a vy byste se chovali, jako by tam byl výbuch. To pro mě bylo naprosto psychotické. Říkala jsem si: ‚Nevím, jestli to bude vůbec dobré! Doufám, že jsem odvedla dobrou práci!‘ Ale věřila jsem režisérce S.J. Clarksonovi, která tvrdě pracovala. (Johnny.ARN)
  • Po slabom kritickom a finančnom ohlase po uvedení filmu bol vydaný druhý kratší trailer, ktorý predstavuje postavy v ich superhrdinských kostýmoch, aj keď tieto scény tvoria menej ako päť minút z filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo 11. júla 2022, skončilo 15. októbra 2022 a prebiehalo v celom Massachusetts vrátane Bostonu, South Shore a tiež v New Yorku a Mexiku. (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama